Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Kiszel Tüncike receptjei 2.

2008.09.11. 17:11 welltina

 

Látszik, Tüncikét nagyon érdeklik a külsőségek, ám az ételek minősége már nem annyira fontos számára..... ettől függetlenül a receptjeit ki lehet próbálni :)

 

 

 

 

 

Előétel: Vegyes magyaros ízelítő tál
Csabai kolbász, paraszt kolbász, paprikás szalámi, sonka, töpörtyű, disznósajt, lila hagyma, vegyes savanyúság, torma, mustár, ketchup

 

 

 

 

 

Főétel: Sertés pörkölt
Hozzávalók 5 személyre: 1,5 kg sertés comb, 0,5 kg vörös hagyma, 1 dl olaj, só, bors, őrölt kömény, fokhagyma, piros paprika, piros arany
Pörkölt alap: A vöröshagymát olajon megpirítjuk üvegesre, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk piros paprikával, hozzáadjuk a piros aranyat, majd visszarakjuk a tűzre és hozzá adjuk a kockára vágott sertés combot. Lassú tűzön megpirítjuk és szakaszosan felöntjük vízzel. Ezt többször megismételjük, majd ízlés szerint fűszerezzük.
Hagymás törtburgonya:  A megfőzött burgonyát áttörjük és az üvegesre párolt vöröshagymát megpirítjuk, fűszerezzük fehérborssal, szerecsendióval.

Nokedli - ami nem sikerült

 

Sült oldalas - ami bizony megégett

 

 

 

 

 


Desszert: Madártej

Hozzávalók 5 személyre: 1 liter tej, 8 db friss tojás, 2 db vaníliás cukor, 1 kis kanál liszt, 5-6 kanál cukor (ízlés szerint, esetleg mazsola, őrölt fahéj)

 

A tejet felforraljuk, tojások fehérjét habosra felverjük, sárgájához lisztet és cukrot teszünk. Híg vanília pudingot főzünk, majd a felvert fehérjét a tetejére szaggatjuk. Lehűtve tálaljuk. Mazsolával és őrölt fahéjjal ízesíthetjük, díszíthetjük.

 

Forrás: tv2.hu

Szólj hozzá!

Címkék: receptek kiszel tünde madártej hal a tortán paraszttál sertés pörkölt

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr27658707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása