Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Völgyi Zsuzsi receptjei

2008.04.19. 14:11 welltina

A Hal a tortán szerdai adásában Völgyi Zsuzsi mutatta be főzőtudományát. Az énekesnő édesanyja tanácsára egy igazi lovagi lakomát készített, ami úgy látszik sikeres választás volt

 

 

Íme a receptjei:


Leves: baconos gombaleves

Hozzávalók: gomba, vargányagomba, olaj, hagyma, pirospaprika, só, bors, tojás, liszt, só
Recept:
Olajba hagymát dinsztelünk, hozzáadjuk a pirospaprikát és a gombákat. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk. Lisztet tejföllel kikeverünk és lassan hozzáadagoljuk a leveshez. Lisztet, sót, tojást kikeverünk és nokedlit szaggatunk a levesbe. Ízlés szerint petrezselyemmel tálaljuk.

 

 


Főétel: rozmaringos, almás kacsa
Hozzávalók: kacsa, só, majoranna, bors, alma, rozmaring, krumpli, rizs, borsó, répa, sajt
Recept:
A kacsát kibelezzük, megmossuk, sóval, majorannával és borssal bedörzsöljük. A feldarabolt almát és a rozmaringot a kacsa hasába tömjük, majd a nyílást összetűzzük. A kacsát tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá és előmelegített sütőbe kb. fólia alatt sütjük, majd a fóliát leszedve pirítjuk. Krumplikat héjában megfőzzük, kettévágjuk, rizottóval megtöltjük, reszelt sajtot szórunk rá, ezt sütőben rásütjük. Párolt lilakáposztával tálaljuk.

 

 

 

Desszert: bögrés mákos
Hozzávalók: margarin, mák, liszt, cukor, tej, tojás, só, sütőpor
Recept:
A hozzávalókat jól kikeverjük és kivajazott tepsibe öntjük, sütőben sütjük. Olívaolajat  cukorral, fahéjjal, citromhéjjal és citromlével hevítünk és erdei gyümölcs mixel keverjük. Vaníliafagyival tálaljuk.

forrás: tv2.hu

1 komment

Címkék: receptek hal a tortán völgyi zsuzsi baconos gombaleves rozmaringos almás kacsa bögrés mákos

Völgyi Zsuzsi reneszánsz hangulatot varázsolt

2008.04.17. 10:24 welltina


Az énekesnő édesanyja tanácsára egy igazi lovagi lakomát készített. A vacsora tökéletesre sikerült,  csak Gáspár Laci érezte magát rosszul …..


Igazi középkori terítékkel készült Zsuzsi a vacsorára






Emberfeletti küzdelmek a kacsával






A vendégek kézzel láttak az étek elfogyasztásához




4 komment

Címkék: videó hal a tortán volgyi zsuzsi

Gáspár Laci receptjei

2008.04.16. 17:54 welltina

A kissé nehézkes bevásárlás után végülis minden étel jól sikerült Gáspár Lacinak, talán a csoki fondü nem aratott osztatlan sikert.

 

 

Íme a receptjei:


Előétel: puffancsok mártásokkal
Hozzávalók: tojás, tej, liszt, sütőpor, olaj, medvehagymás olívaolaj, feta sajt, olajbogyó, tejföl, fokhagyma
Recept:
A tojásokat liszttel, tejjel, tejföllel és sütőporral összekeverjük, olajat hevítünk és ebbe evőkanállal „puffancsokat” teszünk és kisütjük. Az egyik mártáshoz fokhagymát keverünk tejföllel, a másikhoz a fetára medvehagymás olívaolajat öntünk és olajbogyót teszünk hozzá.
 


Főétel: székelykáposzta

Hozzávalók: pirospaprika, savanyú káposzta, tejföl, oldalas, füstölt kolozsvári szalonna, hagyma, ételízesítő, babérlevél, tejföl
Recept:
Zsírban vagy olajban a hagymát üvegesre pároljuk és pirospaprikát keverünk hozzá. Az oldalast feldaraboljuk és a hagymához adjuk, megsózzuk, vizet öntünk rá és körülbelül egy órát pároljuk. Egy másik lábasban kevés vízzel megpároljuk a káposztát, majd összekeverjük a megpuhult hússal, tejfölt adunk hozzá és még pár percig főzzük.

 

 

 

Desszert: csoki fondű
Hozzávalók: tejszín, rum, chili paprika, csokoládé, tetszés szerinti gyümölcsök (ananász, körte, banán, alma, szőlő, eper)
Recept:
A gyümölcsöket megpucoljuk és feldaraboljuk. A fondű edénybe tejszínt öntünk, chili paprikát aprítunk hozzá és belekockázzuk a csokoládét. Nagyon lassú tűzön felolvasztjuk, majd kevés rumot öntünk bele. Az elkészült csokiba mártogatjuk a gyümölcsöket.

Forrás: tv2.hu


Szólj hozzá!

Címkék: receptek hal a tortán gáspár laci puffancsok mártással székelykáposzta csokifondü

süti beállítások módosítása