Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Marjai Judit receptjei

2008.04.03. 05:27 welltina

Marjai Judit a vacsorát kizárólag bioételekből készítette.

 

 

Íme a receptjei: 

Előétel: kardhal carpaccio
Hozzávalók: kardhal, olívaolaj, lime, rozmaring, bors, ruccola
Recept:
a kardhalat feldaraboljuk, olívaolajjal és a lime kifacsart levével meglocsoljuk, borsozzuk, rozmaringozzuk, ruccolát teszünk rá és pirítóssal tálaljuk

 

 

Főétel: szürkemarhapörkölt
Hozzávalók: olaj, hagyma, fokhagyma, bors, szürkemarha lábszár, fokhagyma, paradicsom, paprika
Recept:
olajon a hagymát üvegesre pároljuk, borsozzuk és hozzáadjuk a feldarabolt marhahúst. Fokhagymát nyomunk bele, paradicsomot és paprikát adunk hozzá, sűrített paradicsommal és vörösborral puhára főzzük. Galuskával és savanyúsággal tálaljuk.

 

Desszert: flambírozott sárgadinnye
Hozzávalók: fehérrum, sárgadinnye
Recept:
a sárgadinnyét felkockázzuk, rumba tesszük és flambírozzuk

Forrás: tv2.hu

 

 

3 komment

Címkék: receptek marjai judit hal a tortán flambírozott sárgadinnye szürkemarhapörkölt kardhal carpaccio

Marjai Judit biovacsorája

2008.04.02. 14:16 welltina


A fotós most is nagyon odafigyelt, hogy csakis egészséges ételek kerüljenek az asztalra, így a különböző fűszereket is biopiacon vásárolta.


Bevásárlás a bio-piacon

Győzelemről szövögette álmát Marjai Judit és abban bízott: erőtől duzzadó férfiak hagyják majd el házát a vacsora után.




A flambírozás nem jött össze Juditnak

Kezdetben minden tökéletesen alakult, a főzés is zökkenőmentesen ment Juditnak, aztán jött a flambírozás…




A vacsora
Marjai Judit saját bevallása szerint nem volt jó házigazda. A pontszámok alapján pedig elmondható: a többieknek nem jött be a biokaja.




Szólj hozzá!

Címkék: videó marjai judit hal a tortán

Herczeg Zoltán receptjei

2008.04.02. 06:41 welltina

Az extravagáns divattervező, Herczeg Zoltán különlegességgel lepte meg vendégeit.

 

 

Íme a receptjei:


Fokhagyma krémleves cipóban
Hozzávalók: leveskocka, vaj, fokhagyma, tejszín
Recept: vajon enyhén megpirítjuk az átnyomott fokhagymát. 1,5 l vízbe 4 db leveskockát teszünk és belekeverjük a fokhagymát, felfőzzük, 1 liter tejszínt adunk hozzá, ezzel összefőzzük. Előmelegített cipóban tálaljuk.

 

 

Kuruc pecsenye
Hozzávalók: tarja, mustár, só, bors, paprika, liszt, krumpli, kukorica, saláta
Recept: A kicsontozott, felszeletelt tarját kikloffoljuk, sózzuk, borsozzuk, mustárral megkenjük és félbehajtjuk, összetűzdeljük és paprikás lisztbe megforgatjuk. A húsokat tepsibe tesszük és 250 fokon 1 órát sütjük a sütőben. Sült krumplival és salátalevélre halmozott kukoricával tálaljuk.

Csirkemáj
Hozzávalók: csirkemáj, bors, fokhagyma, bacon szalonna

Recept:
A csirkemájat borsozzuk, fokhagymát göngyölünk bele és bacon szalonnával betekerjük. Tepsiben sütjük.

 

 

Habos keksz
Hozzávalók: háztartási keksz, kávé, tojás, liszt, cukor, tej, vaníliás cukor, málna
Recept: Tányérra tesszük a kekszet, kávéval meglocsoljuk. Tojássárgáját liszttel, cukorral, tejjel csomómentesre keverjük, összefőzzük és vaníliáscukrot adunk hozzá, ezt a kekszre kenjük. A tojásfehérjét cukorral habbá verjük, málnát keverünk hozzá és ezt is a kekszre halmozzuk.

forrás: tv2.hu

1 komment

Címkék: receptek csirkemáj hal a tortán kuruc pecsenye fokhagymakrémleves cipóban habos keksz

süti beállítások módosítása