Dani egészen különleges körülmények közt főzött, hiszen a ház gangján grillezett és a mosógép tetején levő rezsón főzött. „A lényeg az volt, hogy nagyszerű hangulat kerekedett.
Dani menüje:
Előétel: bruszketta
Az eredeti, ill. inkabb az mondom a legnepszerubb olasz bruschetta:
- sutoben piritod ("bruscare" = abbrustolire) finom hazi keszitesu kenyer (pane di casa) szeleteket.
- egy nagy talban kis kockara vagott paradicsomot, keves extraszusz olivaolajjal, kis soval, keves oreganoval (vagy esetleg egy keves kezzel tepedt friss bazsalikommal de nem szukseges)
- egy nagyon keves fokhagymat dorzsolni kell a kenyeret (nem mindenki tudja, hogy csak az also oldalat!!!). A foghagymat alig kell erezni!
- meglocsolod a kenyer szeletet egy nagyon keves olivaolajjal (nem azzal amiben van a paradicsom, mert kozben a pari engededt kis levet), rateszed a paradicsomot, ennyi.
- Fontos, hogy a maga kenyer kicsit meleg legyen meg, nem hideg mar (ezt a nagy hibat sokszor etteremben tapasztalhato!!!
Forrás: forum.index.hu
Főétel: grill húsok salátával
Desszert: Gyümölcs saláta
Utolsó kommentek