Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Fekete Laci menüje 2

2008.09.03. 01:29 welltina

 

Fekete Laci sehol nem lakott jól, csak a saját vacsoráján. A közismerten nagyétkű Laci grillételeket készített, a desszertnél azonban meggyűlt a baja a lányokkal, Szandi és Molnár Anikó szerint ugyanis konzervet tálalt eléjük.

 

 

 

 

 

Fekete Laci menüje 

Előétel: Grill kolbász és több féle grill étel

Fekete Laci receptje:

 

Előétel: Grill csirke, kolbászok, grill zöldségek


Grillezett cukkíni: 2-3 cukkini, 1 ek só, 2 ek olaj, 1 ek grillfűszer
A cukkíniket megmosom és 1,5 cm-es szeletekre vágom. Besózom, 10 percig állni hagyom, majd lecsepegtetem. Beecsetelem olaj-grillfűszer keverékkel és mindkét oldalát grillezem.

 

Grillezett padlizsán: 2 padlizsán, 1 ek só, 2 ek olaj, 1 ek grillfűszer
A padlizsánokat megmosom és 1,5 cm-es szeletekre vágom. Besózom, 10 percig állni hagyom, majd lecsepegtetem. Beecsetelem olaj-grillfűszer keverékkel és mindkét oldalát grillezem.

 

Grillezett paradicsom: 10-12 közepes paradicsom, olaj
A paradicsomokat megmosom, leszárítom, majd beleforgatok kb 2 evőkanálnyi olajba. Faszénparázs felett rácsra rakom és gyakran forgatva meggrillezem. Húsok mellé, illetve önálló ételként egyaránt nagyon finom és mutatós.

 

Grillcsirke:
Hozzávalók 4 személyre: 2 kicsi, grillezni való csirke (körülbelül 80 dkg súlyúak), 1 evőkanál reszelt vöröshagyma, 2 dkg margarin, 1 teáskanál paradicsompüré, 1-1 mokkáskanál törött fekete bors, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, 1 szál friss zellerzöld, ízlés szerint só

 

Elkészítés: A paradicsompürét, a finomra vágott zellerzöldet, a vöröshagymát és a többi fűszert összekeverem a margarin felével, megsózom, majd a kiöblített és leszárított csirke hasába kenem. A csirkéket nyársra húzom, kívülről bekenem sós margarinnal, majd pirosra sütöm. Ezután feldarabolom, a grilltálcára vagy tepsire rakom.

 

 


 

 

Főétel:  Marhasült rizzsel savanyúsággal

Fekete Laci receptje:

 

Marhasült rizzsel, savanyúsággal


Hozzávalók: 80 dkg marhahús (gömbölyű felsál, stefánia, fekete vagy fehérpecsenye), 15 dkg gomba, 15 dkg sárgarépa, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, törött bors, 1 db babérlevél, 1 kiskanál kakukkfű, 1 kiskanál majoránna, 1 evőkanál liszt, olaj, 5 dkg vaj, 15 dkg zöldborsó.
Elkészítés: A húst egyenletes szeletekre vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, majd kevés forró zsiradékban, hirtelen, mindkét oldalán átsütjük, elősütjük. Kevés vizet és/vagy vörös bort önthetünk alá, majd fedo alatt pároljuk. Ha a hús félig már puha, megszórjuk majoránnával, kakukkfűvel, valamint frissen őrölt törött borssal, és a fedőt visszatéve, puhára pároljuk.
A sárgarépát megtisztítjuk, karikára(vagy csíkokra) vágjuk, kevés vajon megpirítjuk és kevés vízzel puhára pároljuk. A gombát is megtisztítjuk, a vöröshagymát is. Mindkettőt nem túl apróra daraboljuk, kevés vajban puhára pároljuk. Összekeverjük a sárgarépát, hagymás gombát, zöldborsót, megsózzuk, megborsozzuk és elkeverjük. A sárgarépát, zöldborsót leszűrjük. A puha hússzeleteket előmelegített tálra rakjuk, párolt rizst vagy burgonyagombócot adunk hozzá köretnek.

 

 

 

 

Desszert: Gyümölcskoktél

 

 

 

Desszert: gesztenyepüré

Fekete Laci receptje:

Desszert: Gesztenyepüré


Hozzávalók: 1-2 fagyasztott gesztenyepüré, 2 dl tejszín, vaníliás cukor, 1-2 ek cukor (vagy kész tejszínhab)
1. A gesztenyemasszát sajtreszelőn egy tálba reszeljük.
2. Fogyasztás előtt fagyikehely, vagy tálka aljára teszünk egy adag habverővel felvert édesített tejszínhabot, arra teszünk egy adag gesztenyepürét, majd a tetejére újra tejszínhabot.

 

Forrás: tv2.hu

2 komment

Címkék: receptek hal a tortán fekete laci gyümölcssaláta grillezett kolbász marhasült rizzsel savanyúsággal

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr65645471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mamba 2008.09.22. 14:18:29

Ez a marhasült recept nem az,amit a Laci készitett,ugyanis abban nem volt se gomba,se zöldborsó,és nem párolt meg előtte semmit,hanem mindent rápakolt a húsra,majd fóliával takarva tette a sütőbe.
Tudom,hogy a tv2 honlapjáról van a recept,de miért nem úgy irják le,ahogy az valóban készült??Én azt akarom elkésziteni,nem mást.

welltina 2008.09.23. 18:52:27

Én is úgy emlékszem, másképp mutatták, mint ahogy a recept írja, meg kell próbálni a látottak alapján elkészíteni.
Szívesen veszem, ha a tapasztalatot megosztják a látogatók :)
süti beállítások módosítása