Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Bangó Margit receptjei

2008.03.12. 17:58 welltina

A pisztráng csak az előétel volt Bangó Margitnál.....

Vacsoráját mindenki dicsérte!


Receptjei:

Előétel: Pisztráng
Hozzávalók: pisztráng, bors, só, liszt, fokhagymapor, citrom, olajbogyó, paradicsom

Recept: A pisztrángot kívül-belül sóval, borssal bekenjük. A lisztet összekeverjük a fokhagymaporral, ebbe megforgatjuk a halat és kisütjük. Citromkarikával, olajbogyóval és paradicsommal tálaljuk.

 

 

Főétel: Kukoricás töltött káposzta
Hozzávalók: kukoricadara, sertéshús, füstölt comb, szalonna, fokhagyma, vöröshagyma, karalábé levél, paradicsomlé
Recept: Az átszitált kukoricadarát 2 órára forró vízbe áztatjuk. A húsokat ledaráljuk, hagymát, fokhagymát, ízlés szerint sót, borsot, pirospaprikát adunk hozzá. A masszát a karalábé levelekbe töltjük. Lábas aljára szalonnát rakunk, esetleg csontot és megmaradt húsdarabot, rárakjuk a töltelékeket, paradicsomlevet és annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje. Lassú tűzön főzzük.

Desszert: Madártej
Hozzávalók: 1,5l tej, 6 tojás, 15 dkg cukor, liszt, vanília, só
Recept: Tojásfehérjéből 5dkg cukorral kemény habot verünk. A tej felét felforraljuk és a habból galuskákat szaggatunk bele, lassú tűzön főzzük, idővel megforgatjuk. Amikor elkészült kiszedjük és félretesszük. A tejhez hozzáöntjük a másik felét, vanília rudat törünk hozzá, egy csipet sót hintünk bele és felforraljuk. Tojások sárgáját eldolgozzuk a maradék cukorral és egy teáskanálnyi liszttel, néhány kanál tejjel hígítjuk és a tejbe csurgatjuk. Kevergetve főzzük, míg besűrűsödik. Félre húzzuk, kiszedjük belőle a vaníliát, lehűtjük és beletesszük a galuskákat. Tálalásig jól lehűtjük.

Forrás: tv2.hu

 

10 komment

Címkék: receptek pisztráng madártej hal a tortán kukoricás töltött káposzta

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr19378162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reni 2008.04.15. 01:39:40

Ki fogom probalni. nagyon finom lehet mar csak azert is ,hogy BANGO MARGIT receptje! Koszonom a receptet! Bango Margit a leg jobb enekesno!

jan 2008.04.15. 01:42:27

Jo a recept! Szivesen ennek Bango Margit foztebol!imadom Bango Margitot!

rigo monika 2008.04.21. 14:18:17

en kiprobaltam a madartej desszertet es nagyon finom. koszonom muveszno.en ettem mar nalatok es nagyon finoman fozol.

Zsu 2008.09.03. 21:21:27

Kérdezném,a káposztás nokedli receptjét,a Művésznötől.Kiváló Énekes-Imádom,de a konyhába többet kéne lennie,mivel ennek a játéknak a lényege:Nem csak az,hogy parancsolok,igy könnyű,16 féle kaját főzni.....

sanyikaaa 2008.09.04. 14:37:43

KEDVES BANGÓ MARGIT ÍRJA MÁR LE A KÁPOSZTÁS NOKEDLI RECEPTJÉT ,MERT ÉRDEKELNE MINKET MEG SZERETNÉNK TANULNI, A HOZZÁVALÓKAT ÍRJÁK MÁR LE MEG PERSZE AZ ELKÉSZÍTÉSÉT IS ,ELŐRE IS NAGYON KÖSZÖNJÜK ,MINDEN JÓT JÓ EGÉSZSÉGET ÉS TOVÁBBI SOK SIKERT KÍVÁNUNK SZOLNOKRÓL A KEDVES BANGÓ MARGITNAK:)))

Lászlóné Éva 2008.09.05. 16:40:50

Elmondhatom, hogy talán egyike vagyok azoknak, akik szinte az összes részt megnézték a Hal a tortán c. műsorból. A legszuperebb ez a hét (09.01-től). Bármit mondhatnak főzni a cigányok (bocs romák) tudnak igazán és szívből mulatni is. Tanulhatnánk 1-2 dolgot (lányok főzésre tanításától kezdve, sok egyebet, pl. az idős emberek tisztelete stb.) Kedves Bangó Margit asszony, könyörgöm a káposztás nokedli recepjéért, napok szeretném elkészíteni. Előre is köszönöm Éva

monika 2008.09.05. 17:12:01

Margit nénye én nekem is a káosztás nokedli receptje kellene.Nagyon szeretném elkésziteni a családnak.Köszönöm elöre is.

Erdei Ilona · http://vacsoracsata 2008.09.05. 17:24:56

Kedves Bango Margit! Akáposztásnokedli receptjét szeretnem elkérni.Imádom az uj izeket. Ilona

Méri 2008.09.05. 19:38:57

Kedves Művésznő!
A káposztás nokedli receptjét a fél ország áhitozva várja! Könyörüljön rajtunk, legyen szíves!

Kasza Zsoltné 2008.10.01. 22:16:41

Drága Művésznő!
Én nagy tisztelője vagyok Önnek!Anyukámtól "tanultam",hogy Ön milyen nagy hatással van az emberekre!Erről én is megbizonyosodtam.Imádom a cigány zenét!!!
Egy valamit nem értek,miért nem mondja el senkinek,hogyan készül a káposztás nokedli!!!
Az Ön által megadott "keresőben" nem található a recept.
Én imádok főzni,és valószínű rájövök az elkészítési módjára,de sokan várják Öntől az eredeti receptet!
Üdvözlettel:
Jusztina
süti beállítások módosítása