Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Binder Géza menüje

2008.11.05. 19:05 welltina

 

A kötözködés ezen az estén is folytatódott, Viki háromszor küldte vissza a levest, mert nem volt elég forró. „Ebben igaza volt, tényleg hideg volt a leves, ráadásul máig nem értem, hogy lehet, hogy két teríték mellé nem tettem kanalat. Így aztán a saját vacsorámat csak négyesre értékelem.” - viccelődött Géza.

 

 

 

 

Menü

Előétel: Marhahúsleves

Húsleves marhalábszárból
Hozzávalók: 1 kg marhalábszár, 20 dkg sárgarépa, 15 dkg petrezselyemgyökér (fehérrépa), 5 dkg zeller, 5 dkg karalábé, 5 dkg kelkáposzta, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom (lucullus), 1 kicsi burgonya, só, ízlés szerint feketebors (egész), ízlés szerint köménymag (fűszer) (egész), ízlés szerint babérlevél (egész), 1 fej vöröshagyma
Elkészítés:
1. Tisztítsuk meg a húst és a hagymát, tegyük fel bő vízbe főni.
2. Adjuk hozzá a fűszereket.
3. Tisztítsuk meg a zöldségeket, és vágjuk nagyobb darabokra, a burgonyát hagyjuk egészben.
4. Lassú tűzön főzzük.
5. Mikor a hús már majdnem puha, szedjük le a habját, és tegyük a zöldségeket a vízbe, ízesítsük sóval.
6. Főzzük lassú tűzön puhára.
7. Tálaljuk cérnametélttel a marhahúslevest.

  

 

Főétel: Borjúpörkölt nokedlivel

Borjú paprikás nokedlivel
Elkészítés:
A hagymát kb. 0,5 cm-es kockára vágjuk, picit megsózzuk, hogy oda ne kapjon, és megfonnyasszuk a zsíron. Ha kész, rátesszük a kockára vágott húst, megszórjuk vékonyan borssal, és addig sütjük, míg egyenletesen színt nem vált. (Szárnyashús esetén a borssal-sóval az elején csínján bánjunk, mert könnyen kiszáríthatja a húst. Az ízesítést érdemes a főzés utolsó harmadára halasztani.)
Ha a hús színt váltott, megszórjuk 1-3 teáskanál pirospaprikával, alaposan elkeverjük, és felöntjük vörösborral (vagy húslével) úgy, hogy éppen csak ellepje. Ezután beletesszük a zöldpaprikát és a paradicsomot, a pörköltkrémet és pörköltkockát, és kislángon, fedő alatt puhára főzzük. Főzés közben négyszer-ötször meg kell keverni, ha szükséges, feltölteni a húsléből, hogy a lé éppen csak ellepje a húst. Ha a hús már félig megpuhult, ráöntjük a konyakot és a maradék lét, így főzzük puhára. Ezután belekeverjük a tejfölt (van, aki a tejfölös pörköltöt paprikásnak becézi, és van, aki tejföl nélkül jobban szereti), megkóstoljuk a levét, és ha szükséges, sóval, ételízesítővel utókezeljük. Kicsit még forraljuk, és kész is.
A hús legyen puha; a szétfőzéstől nem kell tartanunk, azt megakadályozza a konyak. Főzési ideje kb. 2,5-3 óra (hústól függően).

  

 

Desszert: Túrósrétes

Túrós rétes
Elkészítés:
1/2 kg száraz tehéntúrót szitán áttörünk, hozzáadunk 2 tojássárgáját és habját, annyi cukrot, hogy megfelelően édes legyen, csipetnyi sót, 4-5 dkg tisztított mazsolát és kevés citromhéjat vagy vaníliát. Jól összekeverjük. A tésztát vajjal meglocsoljuk, és a tölteléket kétujjnyi szélesen végigrakjuk a tésztán, majd felgöngyöljük. Kikent tepsibe tesszük, sütőben szép pirosra sütjük, melegen tálaljuk.

  

Forrás: tv2.hu

Szólj hozzá!

Címkék: receptek hal a tortán binder géza

Binder Géza a vendéglátó

2008.11.05. 14:02 welltina

 

Binder Géza parókát adott vendégeire
A hét második szakácsa, Binder Géza a gondolatai főzés közben is a frizurák körül forognak. Minden vendégét meglepte egy parókával, bevásárolni pedig fodrászollóval ment.

 

 

 

Binder Géza egy-két nyisszantás közben kitalálta a menüt, majd mielőtt alapanyag-beszerzésre indult volna, körülnézett egy paróka szakboltban.

 

 

Binder Géza volt feleségét vette rá arra, hogy segítsen neki a főzésben. Hozzájuk csatlakozott még a feleség barátnője is, de hát egyikük sem mozgott profin a konyhában.

 

 

Szakmáját is belecsempészte a vacsiba Géza. A hajcsavarókba tekert szalvéta után mindenkire parókát húzott.

 

 

Gézánál a leves langyos volt, a hangulat forró, előkerültek ugyanis a felnőtt filmes témák... A klasszik menü klasszik közép pontszámot hozott.

 

 

Forrás: tv2.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: videó hal a tortán binder géza

Bella Levente menüje

2008.11.04. 16:40 welltina

 

„Havonta egyszer-kétszer főzök, de az szokatlan volt, hogy egyedül voltam a konyhában. Ez ugyanis nekünk közös program szokott lenni a párommal, én a keze alá dolgozom és a mosogatás is minden esetben az én feladatom.” – mesélte Levente. – „Ami pedig a krumplireszelést illeti, azt az ujjaim sosem ússzák meg sérülés nélkül.”

Alapvetően azonban jól sikerült szerintem a vacsora, és arra is nagyon odafigyeltem, hogy a tálalás ne vonja el a figyelmemet, és eleget üljek az asztalnál a vendégeim mellett.”

Az énekes igazi háztáji vacsorát kanyarított: a családi konyhakertből szedi a zöldségeket és gyümölcsöket, és az édesapja borát kínálta a menü mellé.

 

 

 

 

Menü:

 

Előétel: Töltött szőlő

Elkészítés: Nagyszemű szőlő szemeket kettévágunk, és megtöltünk előre összekevert márványsajttal, tehéntúróval, és feta sajttal. 

 

 

 

Főétel: Prósza köpenybe rakott csirke, rizzsel

Krumpliprósza
Hozzávalók:
1 kg krumpli lereszelve (sajtreszelővel), 1 kefir, 15 dkg liszt, só, vegeta, 1 közepes hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 db tojás, olaj a sütéshez
Elkészítés: A nyers krumplit lereszeljük, majd hozzákeverjük a kefirt, lisztet, tojást, sózzuk, belereszeljük a hagymákat. Palacsintasütőbe kevés olajba egy merőkanállal teszünk, elterítjük, pirosra sütjük. Tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk.
Tanácsok: Lehet tepsibe is sütni, de úgy nem tud annyira megpirulni. A nyers krumpli lereszelését bízzuk egy erős férfikézre. A krumpli hamar megbarnul, ezért én gyorsan ráborítom a kefirt félúton.

 

Desszert: Máktorta

Mákos torta
Hozzávalók:
22 dkg cukor, 6 dkg vaj, 2 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, citromlé, 15 dkg darált mák, 22 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 6 evőkanál tej, pikáns lekvár, fél dl rum
Máz: 15 dkg porcukor, 8 dkg csokoládé, 3-4 evőkanál forró víz
Elkészítés:
A vajat, a cukrot és a tojást habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a darált mákot, azután a citromlevet majd a sütőporral elkevert lisztet. Mindezt jól kikeverjük, és kikent, lisztezett formában megsütjük. Lassan, közepes hőfokon sütjük. Ha kihűlt, akkor a tésztát kettévágjuk, rummal meglocsoljuk, lekvárral megkenjük, és a csokimázzal az egészet bevonjuk. A porcukrot a forró vízzel és a puhított csokoládéval jól kikeverjük, hogy szép sima legyen, majd a tortára öntjük, és megszárítjuk.

   

 

Forrás: tv2.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: receptek hal a tortán bella levente

süti beállítások módosítása