Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Komonyi Zsuzsa menüje

2008.10.02. 10:10 welltina

Zsuzsi igyekezett kitenni magáért, ám mégsem aratott osztatlan sikert, vendégei ízlését nem sikerült eltalálnia...

 

 

 

 

 

Menü

 

Zsuzsi előétele: Becsinált leves


Hozzávalók:
8 személyre: 1,5kg csirkemellfilé, 2 nagyobb sárgarépa, 2 fehérrépa, 1 karalábé, 1 zeller, só, tejföl (fél literes), liszt, babérlevél, apró tészta, 2 húsleves-kocka, 1 erőleves kocka, citrom, burgonya
Elkészítés: A csirkemelleket apróra vágjuk, egy kevés vízzel leforrázzuk, majd leöntjük a levét. Ezt követően a megfőtt húsokra rádobáljuk a felszeletelt zöldségeket, fűszereket, sót, meghintjük liszttel (két kanállal), és felengedjük vízzel. Lassú tűzön kb. egy órán át főzzük. Majd mikor megfőttek a zöldségek, a nagy pohár tejfölt egy kis liszttel és a húslével elkeverjük, és a levest behabarjuk. A legvégén citrommal ízesítjük.

Raguleves


Hozzávalók:


valamilyen kockázott hús
többféle zöldség (hagyma, fokhagyma, sárgarépa, petrezselyem, borsó, kukorica, gomba, zöldbab, zeller, karfiol....)
2 dl tej
1 doboz tejföl
liszt
bors, só, vegeta, tárkony, kapor, babérlevél

Elkészítés:
Kevés olajon megpároljuk a felkockázott zöldségeket. (na jó a borsót nem kell kockázni:)
Ha üveges a zöldség, rá a kockázott húst, és további rázogatás mellett párolni.
Amikor fehér a hús, kb. 2 fakanálnyi lisztet rá kell szórni, összekeverni és megpirítani.
2dl tejet és 4 liter vizet ráönteni.
Fűszerezni: késhegynyi tárkony, 1 babérlevelet összetörni, egész bors...,1 fej hagymát, 1 gerezd fokhagymát egészben beledobni.
Ha felforrt, lassú lángon készre főzzük.
Tálalás előtt kapros tejföllel sűrítjük.
Csipetkét, vagy más tésztát teszünk bele.

Tanácsok:
Miközben párolunk, csak rázogatni szabad az edényt, keverni tilos.
Forráskor hajlamos kifutni, ezért ott kell állni mellette.
Célszerű lábosban és nem fazékban főzni.
 

 

Forrás: tutireceptek.hu

 

 

 

Zsuzsi főétele:: Bakonyi sertésborda


Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet karajfilé, 10 dkg füstölt szalonna, 1db közepes fej vöröshagyma, kevés zsiradék, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 25 dkg gomba, 1 pohár tejföl, 1 dl tejszín, só, egy evőkanál pirospaprika, egy púpos evőkanál liszt
Elkészítése:
A húst klopfoljuk ki, sózzuk, és mind a két oldalát lisztbe mártva, kevés zsiradékon süssük meg szép pirosra, és tegyük félre. A zsiradékban, amiben a húst sütöttük, pirítsuk meg üvegesre az apró kockára vágott szalonnát. Tegyük rá a finomra vágott vöröshagymát, és a karikára vágott zöldpaprikát. Dinszteljük meg egy kicsit, és tegyük bele a cikkekre vágott gombát. Sózzuk meg, és addig pirítsuk, amíg vissza nem sül zsírjáig. Szórjuk meg pirospaprikával, egy evőkanál liszttel, és kevés vizzel engedjük fel. Tegyük bele a kockára vágott paradicsomot, és főzzük készre. A tejfölt és a tejszínt keverjük ki 1 dl hideg vízzel, és ezzel öntsük fel a ragut. Állandó keverés mellett forraljuk ki. Ha kell, utánaízesítünk, majd visszarakjuk a mártásunkba a megsütött húsokat, és még egyszer összeforraljuk. Galuskával (nokedlivel) körítve, tejföllel meglocsolva tálaljuk.

 Bakonyi borda


Hozzávalók 4 személyre:


# 8 kicsontozott sertésborda
# 25 dkg gomba
# 1-1 zöldpaprika és paradicsom
# 1 nagy fej hagyma
# fél dl olaj
# 3 evőkanál + 1 kávéskanál liszt
# 1 kávéskanál édesnemes pirospaprika
# 2 dl tejföl
# 2 szál petrezselyem

Előkészítés:

A húst leöblítjük, szárazra törölgetjük, kissé kiverjük, fél órára besózzuk. A gombát megtisztítjuk, hámozatlanul vastagabb szeletekre vágjuk. Megmossuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, a zöldpaprikát kicsumázzuk, ereit, magjait eltávolítjuk, húsát felkarikázzuk. A paradicsomot meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és apróra felkockázzuk.


Elkészítés:

Az olajat felforrósítjuk. A hússzeleteket 3 evőkanállisztbe forgatjuk, a felesleget lerázzuk róluk, és az olajban mindkét oldalukon hirtelen elősütjük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékban megfonnyasztjuk a hagymát, megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a gombát, a zöldpaprikát és a paradicsomot, fedő alatt 10 percig pároljuk. Visszatesszük az edénybe a hússzeleteket, és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára pároljuk, elfőtt levét kevés vízzel pótoljuk. Simára keverjük a tejfölt 1 kávéskanál liszttel, a mártáshoz adjuk, jól összeforraljuk. A bordákat tálra rendezzük, bevonjuk a mártással, és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

 

Forrás:mindmegette.hu

 

 

Zsuzsi desszertje: Tejes pite

Hozzávalók: 5db tojás sárgája, 5db tojás fehérje, 20dkg cukor, 2 cs. vaníliás cukor, ½ olvasztott teavaj, 1 liter tej, 25dkg liszt, sárgabarack lekvár, pálinka, sütőpapír
Elkészítés:
5 tojás sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral és az olvasztott teavajjal habosra kikeverjük. Utána felváltva öntjük bele a tejet és a lisztet, jól átforgatjuk, hogy sima legyen! Majd belekeverjük a tojásfehérjét, amit keményre felvertünk. 180 fokra felmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral és pálinkás lekvárral tálaljuk.

Tejes pite barackízzel

Hozzávalók:


1 liter tej, 6 dkg margarin, 10 dkg vaníliás cukor, 20 dkg liszt, 20 dkg sárgabarackíz, 5 tojás, pici só, 5 cl barackpálinka (ez el is maradhat)

 

Elkészítés:


Az alapanyagokból palacsintatésztát készítünk. Margarinnal kikent tepsibe öntjük, és előmelegített forró sütőben pirosra sütjük. Még forrón lekenjük a barackízzel, és lelocsoljuk a barackpálinkával. Kockára felvágva hidegen tálaljuk.

 

Forrás: meglepetes.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: receptek tejes pite hal a tortán raguleves komonyi zsuzsa bakonyi sertésborda galuskával

Komonyi Zsuzsa vendéglátó

2008.10.01. 17:32 welltina

 

Fellobanó szerelem Komonyi Zsuzsánál?
Körtvélyessy Zsolt elhagyta feleségét Komonyi Zsuzsáért, aki pillanatok alatt két gyermeket is szült udvarlójának. És ha mindez nem lenne elég, még pofozkodás is volt a vacsorán!

Természetesen mindez csak a Hal a tortán forgatásán történhetett meg, amikor a Barátok köztből kivált társaság újra forgatta a saját szappanoperáját.

Komonyi Zsuzsa a Rózsa bisztó előtt is volt valaki...

 

Zsuzsi megpróbált kitenni magáért a főzést tekintve, de látszott, hogy nem túl gyakori vendég a konyhában. Szerencsére nem mindent próbált meg egy kis pálinkával feldobni...

 

Felidézve a korábbi sorozatot, Virág visszavedlett fodrásszá és megnyírta Tibit, akinek a hajtincse Zsuzsi kis "oltárát" dísziti.

 

Zsuzsi vacsoráján nemcsak az asztal táncolt a levegőben Luinak köszönhetően, hanem a pofonok és a szócsaták is röpködtek.

 

 

Forrás: tv2.hu

Szólj hozzá!

Címkék: videó hal a tortán komonyi zsuzsa

Körtvélyessy Zsolt menüje

2008.10.01. 05:10 welltina

 

Annak ellenére, hogy Körtvélyessy Zsolt nem szokott főzni, mégis szinte gond nélkül elkészítette a vacsorát. Csak a levessel akadtak gondjai, először ugyanis elrontotta receptet, ezért az egész procedúrát újra kellett kezdenie 

 

 

 

 Menü

 

Előétel Tojás leves

Tojásleves (egész tojással)

Hozzávalók:
kevés olaj
liszt
kis reszelt hagyma (vagy hagymakrém)
paprika
babérlevél
egész bors
ecet
csipet cukor

2 dl tejföl
annyi tojás, ahány főre készül

Elkészítés:
Hagymás, paprikás zsemleszínű rántást készítünk, vízzel felengedjük, ecettel ízesítjük, beletesszük a fűszereket és jól átforraljuk. Egyenként beleütjük óvatosan az egész tojásokat, lassú tűzön még 10 percig főzzük végül belekeverjük a tejfölt.

Tanácsok:
Jól meg kell keverni mielőtt a tojás belekerül, a forgásban levő ecetes leves egyben tartja a tojást.

 

Forrás: tutireceptek.hu

 

 

Főétel: Lecsó kolbásszal

Lecsó kolbásszal


10 dkg húsos szalonna, 40 dkg hagyma, 1,2 kg zöldpaprika, 40 dkg paradicsom, 1 ek pirospaprika, 1-2 gerezd fokhagyma, 20 dkg lecsókolbász, 1 kk cukor, só.
A paprikát kicsumázom, karikákra vágom, a paradicsomokat nyolcadolom. A szeletelt szalonnákat kiolvasztom, az apróra vágott hagymát aranysárgára pirítom rajta. Megszórom pirospaprikával, majd azonnal rádobom a paprikát és a paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát. Sózom, majd fedõ alatt puhára párolom. Félidõben belekarikázom a lecsókolbászt, szükség esetén cukorral ízesítem. Puha kenyérrel tálalom.

 

Forrás: recept.grocceni.com

 

 

Desszert: Bejgli

Diós-mákos bejgli

* Hozzávalók:

1/2 kg liszt
25 dkg vaj vagy margarin
2 egész tojás
5 dkg cukor
2 dkg élesztõ
2 dl tej
pici só
30 dkg dióbél
20 dkg porcukor
10 dkg finom édes morzsa
citromhéj
10 dkg mazsola vagy apró kockára vágott birsalmasajt
30 dkg darált mák
20 dkg cukor
3 dl tej
1 cs. vaníliás cukor vagy citromhéj
5 dkg dara vagy liszt

* Elkészítés:

Az élesztõt langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a jól felvert egész tojásokat, az élesztõt, porcukrot, sót, tejet, gyorsan összedolgozzuk, és két órán át deszkán letakarva pihentetjük. Utána 2 nagyobb vagy 4 kisebb ciót formálunk belõle. 1/2 cm vastag téglalap alakúra nyújtjuk. Rákenjük a tölteléket, a széleit 2 cm szélességben üresen hagyva, összecsavarjuk úgy, hogy a csavarás vége alul legyen. Sütõlemezre fektetjük, tetejét egész tojással megkenjük, és egy órán át langyos helyen kelesztjük. Utána kenjük át tojásfehérjével és 1/2 órára tegyük hideg helyre. A tésztát kihûtjük, ettõl lesz a színe márványos. Sütõbe helyezés elõtt az oldalait helyes villával gyengén megszurkáljuk, nehogy felrepedjen, és forró sütõben 25-30 percig sütjük. A sütõ ajtaját ne nyitogassuk.
A diótöltelék készítése
3 dl vízbõl a cukorral sûrû szirupot fõzünk, ebbe beleöntjük a diót, összekeverjük, levéve a tûzrõl hozzákeverjük a morzsát és a többi anyagot.
A máktöltelék készítése
A tejet felforraljuk, hozzáöntjük a darával elkevert mákot és végül a cukrot. Ehhez is adhatunk mazsolát vagy birsalmasajtot.

 

Forrás: konyhaweb.hu

 

 

1 komment

Címkék: receptek bejgli hal a tortán körtvélyessy zsolt tojás leves lecsó kolbásszal

süti beállítások módosítása