Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Körtvélyessy Zsolt menüje

2008.10.01. 05:10 welltina

 

Annak ellenére, hogy Körtvélyessy Zsolt nem szokott főzni, mégis szinte gond nélkül elkészítette a vacsorát. Csak a levessel akadtak gondjai, először ugyanis elrontotta receptet, ezért az egész procedúrát újra kellett kezdenie 

 

 

 

 Menü

 

Előétel Tojás leves

Tojásleves (egész tojással)

Hozzávalók:
kevés olaj
liszt
kis reszelt hagyma (vagy hagymakrém)
paprika
babérlevél
egész bors
ecet
csipet cukor

2 dl tejföl
annyi tojás, ahány főre készül

Elkészítés:
Hagymás, paprikás zsemleszínű rántást készítünk, vízzel felengedjük, ecettel ízesítjük, beletesszük a fűszereket és jól átforraljuk. Egyenként beleütjük óvatosan az egész tojásokat, lassú tűzön még 10 percig főzzük végül belekeverjük a tejfölt.

Tanácsok:
Jól meg kell keverni mielőtt a tojás belekerül, a forgásban levő ecetes leves egyben tartja a tojást.

 

Forrás: tutireceptek.hu

 

 

Főétel: Lecsó kolbásszal

Lecsó kolbásszal


10 dkg húsos szalonna, 40 dkg hagyma, 1,2 kg zöldpaprika, 40 dkg paradicsom, 1 ek pirospaprika, 1-2 gerezd fokhagyma, 20 dkg lecsókolbász, 1 kk cukor, só.
A paprikát kicsumázom, karikákra vágom, a paradicsomokat nyolcadolom. A szeletelt szalonnákat kiolvasztom, az apróra vágott hagymát aranysárgára pirítom rajta. Megszórom pirospaprikával, majd azonnal rádobom a paprikát és a paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát. Sózom, majd fedõ alatt puhára párolom. Félidõben belekarikázom a lecsókolbászt, szükség esetén cukorral ízesítem. Puha kenyérrel tálalom.

 

Forrás: recept.grocceni.com

 

 

Desszert: Bejgli

Diós-mákos bejgli

* Hozzávalók:

1/2 kg liszt
25 dkg vaj vagy margarin
2 egész tojás
5 dkg cukor
2 dkg élesztõ
2 dl tej
pici só
30 dkg dióbél
20 dkg porcukor
10 dkg finom édes morzsa
citromhéj
10 dkg mazsola vagy apró kockára vágott birsalmasajt
30 dkg darált mák
20 dkg cukor
3 dl tej
1 cs. vaníliás cukor vagy citromhéj
5 dkg dara vagy liszt

* Elkészítés:

Az élesztõt langyos tejjel és cukorral felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a jól felvert egész tojásokat, az élesztõt, porcukrot, sót, tejet, gyorsan összedolgozzuk, és két órán át deszkán letakarva pihentetjük. Utána 2 nagyobb vagy 4 kisebb ciót formálunk belõle. 1/2 cm vastag téglalap alakúra nyújtjuk. Rákenjük a tölteléket, a széleit 2 cm szélességben üresen hagyva, összecsavarjuk úgy, hogy a csavarás vége alul legyen. Sütõlemezre fektetjük, tetejét egész tojással megkenjük, és egy órán át langyos helyen kelesztjük. Utána kenjük át tojásfehérjével és 1/2 órára tegyük hideg helyre. A tésztát kihûtjük, ettõl lesz a színe márványos. Sütõbe helyezés elõtt az oldalait helyes villával gyengén megszurkáljuk, nehogy felrepedjen, és forró sütõben 25-30 percig sütjük. A sütõ ajtaját ne nyitogassuk.
A diótöltelék készítése
3 dl vízbõl a cukorral sûrû szirupot fõzünk, ebbe beleöntjük a diót, összekeverjük, levéve a tûzrõl hozzákeverjük a morzsát és a többi anyagot.
A máktöltelék készítése
A tejet felforraljuk, hozzáöntjük a darával elkevert mákot és végül a cukrot. Ehhez is adhatunk mazsolát vagy birsalmasajtot.

 

Forrás: konyhaweb.hu

 

 

1 komment

Címkék: receptek bejgli hal a tortán körtvélyessy zsolt tojás leves lecsó kolbásszal

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr10689071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

judibaba · http://judibaba 2008.10.01. 18:40:33

Nagyon kiváncsiak lennénk Bódi Csabi tepsis csodájára és Torgyán dr receptjeire is. Nemcsak az elnevezéseikre, hanem a elkészítés módjára is.De tulajdonképpen az összes recept leírása érdekelne, és gondolom nem csak engem. Kérjük írják le! Köszönettel!
süti beállítások módosítása