Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Első elődöntő - Ganxsta Zolee menüje

2008.12.09. 17:51 welltina

 

Ismét a kutyái ették meg Ganxsta Zolee vacsoráját

„Két győzelem, egy vereség – ez igazán jó mérleg!” – értékelte Ganxsta Zolee eddigi három Hal a tortános szereplését. A rapper ugyanis eddig mindössze háromszor főzött életében, mindannyiszor a tv2 főzőversenyében. „Még azt is meg szoktam kérdezni a feleségemtől telefonon, hogyan kell rántottát készíteni, mert nekem még egy vajas kenyér is kihívást jelent. Ennek ellenére a Hal a tortán-ban eddig kétszer is jókat főztem, egyszer még nyertem is. A mostani vacsorámra azonban csak a kutyáim adtak öt pontot, és nekem is nagyon ízlett. A többiek kevésbé értékelték, de nem baj. Margitnál majd egészen biztosan jót vacsorázunk!” –összegezte Zolee.

Az előételnek szánt garnélarákhoz olyan furcsa színű szósz készült, mely nem keltett túl sok bizalmat a vacsoravendégekben. Ráadásul Zolee kutyái is mindenbe beleszaglásztak és belenyaltak, ez szintén nem növelte a meghívottak étvágyát. A lazac nyers maradt, a desszertből pedig azért nem akartak enni, mert a házigazda kutyás kézzel szeletelte a banánt. Sylvi azért végül megkóstolta, hiszen vegetáriánus lévén a többi ételből egyáltalán nem tudott enni.
 

Menü:

 

Előétel: Ráksaláta

Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg saláta (galamb vagy fejes), 1 nagy burgonya, 20 dkg konzerv rák, 2 evőkanál olaj
Az öntethez: 3 evőkanál fehérbor ecet, teáskanál mustár, 1 teáskanál cukor vagy 1 szem édesítőszer, 9 evőkanál olívaolaj
 

Előkészítés: A salátát leveleire szedjük, megmossuk, kisebb darabokra tépkedjük. A burgonyát meghámozzuk, és nagyon apró kockákra vágjuk. A konzerv rákot leszűrjük.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, és ropogósra pirítjuk benne a burgonyakockákat. Kiszedjük. A serpenyőbe öntjük a rákokat, és ezeket is kissé megpirítjuk. Az öntethez összekeverjük az ecetet a mustárral, a cukorral vagy édesítőszerrel, sóval és borssal ízesítjük. Erőteljes mozdulatokkal beledolgozzuk az olajat. A salátát összekeverjük a rákkal, meglocsoljuk az öntettel, és rászórjuk a burgonyakockákat. Azonnal tálaljuk.

 

Főétel: lazac, krumplival, szósszal

Lazac tejfölös szósszal
Hozzávalók: 4 lazacfilé, sütőmargarin, só, bors
Szósz: 1 1/2 dl tejföl, 1 dl tejszín, 1 1/2 evőkanál cukor, 1/2 póréhagyma felszeletelve, citrom, petrezselyem


Elkészítés: A halat bőrével lefelé a serpenyőbe helyezzük, és 4-5 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk. Megfordítjuk, és a másik oldalt is 4-5 percig sütjük. A haldarabokat kivesszük a serpenyőből, és melegen tartjuk. A tejfölt és a tejszínt beleöntjük a visszamaradt margarinba, és hozzáadjuk a póréhagyma karikákat. 3-4 percig lassú tűzön forraljuk. Előmelegített tányérokra öntjük a szószt, és ráhelyezzük a halat. Petrezselyemmel és citrommal díszítjük. Főtt burgonyával és uborkasalátával tálaljuk. 

 

Desszert: banán csokoládéval

 

 

 

 

Forrás: tv2.hu

Szólj hozzá!

Címkék: receptek ganxsta hal a tortán

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr86813398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása