Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Mit főzött Daróczi József (Choli bácsi) ?

2008.09.11. 13:26 welltina

 

Choli bácsi sem arról híres, hogy a konyhában tölti minden szabadidejét, barátai segítettek neki a bevásárlásban, és egy "kölcsön konyhában készítette el többfogásos menüjét.

 

 

 

 

 

Előétel: 

Szalonnás lecso

Frissítés! Choli bácsi recepetje

 

Roma lecsó (Lacsaú)
Hozzávalók: 20 dkg húsos szalonna, 3-4 nagy fej hagyma, 2 kg zöldpaprika, 40 dkg paradicsom, 2-3 szem krumpli, 2-3 ek pirospaprika, 2-3 csöves erős paprika, só.
Elkészítés: A paprikákat karikákra vágom, a paradicsomokat négyfelé-hatfelé vágom, a krumplit meghámozom és felkarikázom (ez kellőképpen sűríti a lecsót). A szalonnákat kiolvasztom, majd aranysárgára pirítom rajta az apró kockára vágott hagymát. Megszórom az édes pirospaprikával, majd ráteszem a paprikát és a paradicsomot, illetve a krumplit. Sózom és lefedve puhára párolom. Ízlés szerint erős paprikával ízesítem. Vakarccsal, vagy puha kenyérrel tálalom.

 

Csirkegyulyás

Frissítés! Choli bácsi receptje: 

Csirke gulyásleves
Hozzávalók 6-10 személyre: 50 dkg csirkehús, vagy marhahús, 15 dkg vöröshagyma, 1 kg tisztított burgonya, 25 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom, 6 dkg zsír, 2 dkg pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, köménymag, só, csipetke
Elkészítés: A vöröshagymát vágd apróra, lassú tűzön fonnyaszd meg a zsíron, majd szórd rá a pirospaprikát, keverd meg, s engedd fel 2-3 evőkanálnyi vízzel. Amikor a hagyma zsírjára pirult, tedd bele a kis kockákra vágott apróhúst, sózd meg, s néhányszor megkeverve lassan pirítsd megint zsírjára. Ezután a húst - kevés vizet hozzáadva - rövid lében párold majdnem puhára, közben add hozzá a pépszerűen finomra vágott fokhagymát és köményt. Amikor a hús már majdnem puha, pirítsd ismét zsírjára, add hozzá a kis kockákra vágott burgonyát, s addig pirítsd, amíg a krumpli üvegesedni kezd. Ekkor add hozzá a karikákra vágott zöldpaprikát, a paradicsomot, s öntsd fel 1,5-2,5 liter vízzel. Sózd, s főzd, míg a krumpli is megpuhul. Az utolsó néhány percre vesd bele a csipetkét, hogy az is puhára főjön. (Tálalás előtt célszerű a leves tetejéről leszedni a felesleges zsírt.)

 

 

 

 

Főétel: Káposztás, petrezselymes, májas tészta

Frissítés! Choli bácsi receptje:

Káposztás tészta (petrezselyemmel, májjal)
Hozzávalók: 35 dkg kockatészta, 80 dkg fejes káposzta, 2 evőkanál olaj, 1 dkg cukor, frissen őrölt bors, só, petrezselyem, csirke máj

Elkészítés:
1. A káposzta külső leveleit és torzsáját eltávolítjuk, jól megmossuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd besózzuk és pár percig állni hagyjuk.
2. Az olajban a cukrot aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kicsavart káposztát, és folyamatos keverés mellett jól lepirítjuk. A káposzta akkor van készen, ha víztartalma teljesen elpárolog és színe szép, világosbarna lesz. Ízlés szerint sóval, őrölt borssal fűszerezzük.
3. Míg a káposzta elkészül, lobogó sós, olajos vízben kifőzzük a tésztát, majd leöblítjük és leszűrjük.
4. A csirke májat olajon megpirítjuk, petrezselymet szórunk rá, majd ha készre sült, a káposztával és a tésztával összekeverjük és azonnal tálaljuk.

 

Kacsasült

 

 

 

 

 

 

 

 

Desszert: Bólé

Choli bácsi receptje: gyümölcsök igen erős alkohollal  

 

3 komment

Címkék: receptek bólé hal a tortán daróczi józsef(choli) szalonnás lecsó kacsasült petrezselymes májas tészta csirkegulyás

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr26657780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mamba 2008.09.12. 14:03:14

A receptek nem lesznek fönt?

welltina 2008.09.12. 20:42:21

úgy látszik titok :)

mamba 2008.09.13. 00:51:25

Ne már,már mióta erre várok.:(
süti beállítások módosítása