Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Papp Gergő receptjei

2008.05.22. 16:26 welltina

Nagy lelkesedéssel fogott hozzá Papp Gergő a főzéshez, ám valljuk be: nem mozgott ebben a közegben túl otthonosan. A menüje ettől függetlenül finom lett.

Íme a receptek:

Főétel: Scampi de buzara (paradicsomos rák)
Hozzávalók: Fokhagyma, olivaolaj, scampi rák, paradicsomszós, baugette 
Recept:
A fokhagymát megfuttatjuk oliva olajon, beletesszük a félig megfőtt scampit, összerottyantjuk, megsózzuk, fokhagymás paradicsomos szószt készítünk és hozzáadjuk. Összeforraljuk és baguette-tel tálaljuk.

 

 

Desszert: Lekváros csoki mázas piskóta
Hozzávalók: Tojás, liszt, cukor, baracklekvár, kakaópor, vaj
Recept:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját habosra verjük a cukorral, a lisztet apránként belekeverjük. Óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét és megsütjük. Kettévágjuk és megkenjük lekvárral a közepét. Csoki mázat készítünk a vajból és a tojássárgájából gőz felett. Megkenjük a piskóta tetejét és hűvösre tesszük.

Forrás: tv2.hu

 

2 komment

Címkék: receptek hal a tortán papp gergő scampie de buzara (paradicsomos rák) lekváros csokimázas piskóta

Papp Gergő a vendéglátó

2008.05.22. 12:19 welltina


Papp Gergőtől idegen a fazék, Pimasz úr sokkal közelebbi viszonyban van a kamerával és a mikrofonnal, mint a fakanállal. Ennek ellenére hősiesen belevágott a főzésbe -
felesége segítségével




Bevásárlás




Főzés




Vacsora




Pontozás



Szólj hozzá!

Címkék: videó hal a tortán papp gergő

Nóci receptjei

2008.05.21. 16:40 welltina

Nóci vacsoráján érvénybe lépett a vörös kód. Kis túlzással ugyan, de elmondható, hogy nemcsak a vendégek és a házigazda öltözéke, de az általa készített ételekben is e szín dominált.

 

Íme a receptek:

Leves: Brokkoli krém leves
Hozzávalók: Brokkoli, szárított zöldségkeverék, leveskocka, szerecsendió, só, tejszín
Recept:
A brokkolit megtisztítjuk, megpároljuk, a zöldségkeverékkel és a szerecsendióval befűszerezzük, és összeturmixoljuk. A végén tejszínnel összerottyantjuk.

 

 

Előétel: Paradicsomos padlizsán
Hozzávalók: Padlizsán, paradicsomkonzerv, parmezán, fokhagyma, petrezselyem, paradicsomlé, mozarella, fokhagyma, bazsalikom, oregano
Recept:
Felkarikázzuk a padlizsánt, besózzuk és egy tálban félre tesszük, amíg levet ereszt.
Ezután leitatjuk róla a nedvességet és serpenyőben megpirítjuk. Paradicsomszószt készítünk. Ezután egy üvegtálban alulra a padlizsánt, rá paradicsomkarikát, rá a mozarellát, leöntjük a paradicsomszósszal és megsütjük.

Főétel: Bacon szalonnába tekert csirkemell
Hozzávalók: Csirkemell, bacon szalonna, só,bors
Recept:
A csirkemellet betekerjük a szalonnába, befűszerezzük és tepsiben megsütjük.

Desszert: Grillázsos Mascarpone
Hozzávalók: Mandula, barnacukor, tejszín, mascarpone, babapiskóta, sárgabarack konzerv
Recept:
A barnacukrot megolvasztjuk, beleszórjuk a mandulát és karamellizáljuk. Alufóliával letakart tepsibe simítjuk és hagyjuk kihűlni. Közben a tejszínt felverjük, beleforgatjuk a mascarponet. Üvegtál alját vékonyan kikenjük krémmel, ráfektetjük a babapiskótát amit vízben egy pillanatra megáztatunk. Rászórjuk az összetört grillázst és kockára vágott sárgabarack konzervet. Ezután újra krémet kenünk rá, újra babapiskóta, újabb grillázs és sárgabarack. Alaposan kihűtjük.

Forrás: tv2.hu

Szólj hozzá!

Címkék: receptek mascarpone nóci hal a tortán brokkoli krémleves paradicsomos padlizsán bacon szalonnába tekert csirkemell grillázsos

süti beállítások módosítása