Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Rácz Félix menüje

2008.09.27. 07:31 welltina

 

Félix igyekezett kitenni magáért, csütörtök este, amikor ő volt a vendéglátó. Igazi ringhangulatot teremtett a vacsora alatt.
„Egy csinos, a Miss Balaton versenyen részt vevő lányt hívtam meg, aki az egyes fogások között táblával vonult végig a színen, jelezve, hogy hányadik fogás következik. És emellett gongszó is járt minden egyes ételhez”-, árulta el az egykori bokszmenedzser.

 

 

 

 

Menü

Előétel: padlizsánkrém, mozarellával, paradicsommal

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 nagyobb vagy 3 kisebb padlizsán
tengeri só
fehérbors (elhagyható)
néhány csepp ecet (v. citromlé)
kb. 1 dl olívaolaj

Elkészítése:

A padlizsánokat megszurkáljuk, mikrohullámú- vagy hagyományos sütőben megsütjük. Közben a hagymákat lereszeljük, vagy vékony, magas edényben rúdmixerrel felaprítjuk. A sült padlizsánokat félbevágjuk, fa- vagy műanyagkéssel kikaparjuk a héjából, és a hagymához keverjük. Ecettel, sóval, borssal ízesítjük, majd kb. 1/4 rész olívaolajjal krémesre keverjük. Hűtőben tároljuk.
Barna kenyérre kenve, sajtszelettel paradicsommal díszítve szoktam kínálni.

 

Forrás: hazipatika.com

 

 

 

Főétel: Tejfölös csirkepaprikás,

Tejfölös csirkepaprikás


Hozzávalók:

4 db csirkecomb

2 nagy fej vöröshagyma

2 kávéskanál só

1 evőkanál pirospaprika

2 dl tejföl

1 kávés kanál liszt


Elkészítés:


Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. 1 evőkanál pirospaprikát szórunk bele, 3-5 másodpercig kevergetjük, majd 1-2 dl vizet öntünk hozzá, hogy ne keseredjen meg a paprika. Megsózzuk, beletesszük a combokat, és fedő alatt, lassú vagy közepes tűzön készre főzzük. Kivesszük a csirkecombokat, a visszamaradt szaftot a tejfölben elkevert liszttel besűrítjük. Visszatesszük a húst és néhány percig összerottyantjuk, óvatosan, hogy le ne égjen. Ha kell pici vizet önthetünk hozzá.

 

Forrás: evirecept

 

 

 Rácponty

Rácponty

Hozzávalók (4 személyre):
1,2 kg ponty
80 dkg burgonya
3-3,5 dl tejföl
8 dkg füstöltszalonna
6 dkg zsír
12 dkg zöldpaprika
6 dkg paradicsom
12 dkg vöröshagyma
fűszerpaprika

liszt

A kifilézett halat sűrűn irdald be, s vágd másfél-két ujjnyi szeletekre. A pontydarabokat tűzdeld meg szalonnacsíkokkal, sózd be, s tedd félre 10-15 percre. Majd forgasd meg lisztben, s kevés forró zsiradékon végezd el az elősütést.
A filézésből visszamaradt csontokból készíts hal-alaplét, s abban (azaz a zsírjában) oldd fel a pirospaprikát. Lisztből és tejfölből készített habarással sűrítsd be a levet, s habverővel folyamatosan keverve jól forrald ki. Sózd meg, s tedd félre.
A krumplit főzd meg héjában, majd karikázd fel, s pirítsd meg egy kevés zsírban. A meghámozott és felszeletelt vöröshagymát ugyanígy pirítsd meg, s mindkettőt tedd félre. Karikázd fel a zöldpaprikát és a paradicsomot.
A maradék füstöltszalonnából vágj félcentis szeleteket, azokat centinként vagdald be a bőréig, s süsd meg kakastaréjnak.
Egy magasfalú tepsit kenj ki zsírral, tedd bele rétegezve a burgonyát, a hagymát, a paprikát, a paradicsomot, valamint a pontyszeleteket. Öntsd rá a paprikás mártást, majd locsold meg tejföllel. Végül helyezd rá a kakastaréjokat.
Helyezd középmeleg sütőbe, s süsd készre.

 

Forrás: konyhamester.hu

  

Desszert

Sárgadinnye eperrel és citromfagyival

 

 

 

 

  

forrás: tv2.hu

Szólj hozzá!

Címkék: receptek rácponty rácz félix hal a tortán tejfölös csirkepaprikás padlizsándrém mozarellás paradicsom

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr14684022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása