Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Molnár Anikó menüje

2008.09.03. 01:37 welltina

 

Anikó azt hitte sikerül Fekete Laci kedvében járnia, de tévedett:

„Laci mindig azt mondja, imádja a grillcsirkét. Én éppen azért a csülök, meg a bécsi szelet mellé azt is készítettem, ő viszont hozzá sem nyúlt… Amikor rákérdeztünk, hogy miért, azt mondta: azért nem, mert azt bárhol ehet.”

 

 

 

 

Anikó menüje: 

Előétel: Húsleves

 

Anikó receptje:

 

Húsleves cérnametélttel
Hozzávalók: 1 kg marhahús, 1 kg levescsont, 3 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1 db karalábé, 1 db zeller, néhány levél kelkáposzta, 1 fej vöröshagyma, 2-3 db gomba, só, 5-6 szem bors, ízlés szerint darab gyömbér, cérnametélt.
A húst és a csontot hideg vízben főni tesszük, ha forr, habját leszedjük, és belerakjuk a megtisztított, felvágott zöldséget. Fűszerezzük, majd lassú tűzön puhára főzzük, és a cérnametéltet beletesszük.

  

 

 

 

 

 

 

 

Ropogtatnivaló: grillcsirke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Főétel: csülkös marhasült

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bécsi szelet - csak Fekete Lacinak

 

Anikó receptje:

 

Főétel: Bécsi szelet, krumplival, rizzsel


Bécsi szelet-hozzávalók: 30 dkg borjúcomb, só, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj (vagy zsír), díszítés: citrom
Elkészítése: A borjúcombból levágott, kb. 15 dkg-os szeletet vékonyra klopfoljuk, bevagdossuk és megsózzuk. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő, forró zsiradékban rövid idő alatt megsütjük. Citromkarikával vagy - cikkel díszítve fémtálra helyezett tálpapírra, vagy tányérra tálaljuk.
Többféle körettel egészíthetjük ki, így pl. vegyes salátával, vagy burgonyából készült köretekkel, salátákkal stb.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Desszert: mákos guba

 

Anikó receptje:

 

Desszert: Mákos guba


Hozzávalók 4 személyre: 8 db szikkadtabb kifli, 6 dl tej, 15 dkg darált mák, 3-4 evőkanálnyi méz, 2 dkg margarin, 1 dkg vaníliás cukor, citrom
Elkészítése: A tejben olvaszd fel a vaníliáscukrot, 2 evőkanál mézet és a margarin felét. A kifliket vágd szeletekre és locsold rájuk a tejet. (Ha kell, forgasd át, hogy egyenletesen megszívják magukat, majd egy-két percre tedd szűrőbe, hogy a felesleg tej lecsöpöghessen.) A darált mákhoz vegyíts egy kis reszelt citromhéjat, majd óvatosan keverve ezt is add a kifli-karikákhoz. A maradék margarinnal kenj ki egy tepsit vagy tűzálló tálat, terítsd el benne a mákos kifli-karikákat, majd előmelegített, középmeleg sütőben 5-10 percig süsd a gubát. Kockákra vágva melegen tálald, s ekkor csorgasd rá a méz maradékát.

 

  

 

Forrás: tv2.hu

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: receptek húsleves bécsi szelet molnár anikó mákos guba hal a tortán csülkös marhasült grill csirke

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr36645510

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Csucsu - REFLUX 2009.05.20. 12:10:55

A nagy csöcsMinden kocsmában előforduló jelenet, hogy a férfias társalgásból magát legkorábban kiivó búsképű lovag egyszercsak felriad a részegségből, egy pillanatra felemeli fejét a sörtől tocsogó asztalról, keservesen beleböffent az éjszakába, hogy…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása