Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Németh Lajos receptjei

2008.05.10. 15:34 welltina

Németh Lajosnak puskák voltak az edényekben és a falakon is, hogy el tudja készíteni a vacsorát.

Lehet ez a sikeres főzés titka? Reméljük, a következő műsorok szereplői tanulnak tőle

Íme Németh Lajos receptjei:

Előétel: Libamáj sütve
Hozzávalók: Libaháj, libamáj, vöröshagyma, fokhagyma, zöldpaprika,
Recept:
A libahájat 2X2 cm-es kockákra vágjuk. Beletesszük egy kb. 3 l-es lábasba , hozzáadunk egy kis vizet és állandóan kevergetve kisütjük. Ha már a töpörtyűk szép aranybarnák, akkor leszűrjük a zsírt egy másik lábasba, a töpörtyűket szűrőkanálban egy fakanállal jól kinyomkodjuk, hogy kijöjjön belőle a zsír és félretesszük.
A májat óvatosan a zsírba tesszük, hozzáadjuk a félbevágott vöröshagymát, félig bevágott zöldpaprikát és a fokhagymát. Közepes lángon kb. 20-25 percig sütjük. Megszúrjuk és ha nem jön ki belőle vér, készen van. Hidegen, pirított francia kenyérrel  tálaljuk.

 

 

 

Főétel: Göngyölt sertéshús, krumplipüré
Hozzávalók: Felszúrt sertésdagadó, tojás, lilahagyma, zsemlemorzsa, reszelt sajt, tejföl, só, őrölt fekete bors, zsemle, majoranna, petrezselyem
Recept: 
A dagadót egy órára tejben áztatjuk. A tojást, a tejfölt, a reszelt sajtot, az apróra vágott lilahagymát, sót, borsot, zsemlemorzsát, áztatott zsemlét,  összedolgozzuk, és a masszát a felszúrt dagadó belsejébe töltjük. A végét összetűzzük. Lefedve sütjük fél órát, majd fedetlenül pirosra sütjük.

Köret: Krumplipüré
Hozzávalók: Burgonya, tej, vaj, só
Recept:
A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk és burgonyatörőn áttörjük. Még melegen habosra keverjük a tejjel és a vajjal.

Desszert: Túrógombóc csokival
Hozzávalók: túró, tojás, citrom reszelt héja, búzadara, só, csokoládé
Recept:
A hozzávalókat összekeverjük, gombócokat gyúrunk belőle és a közepükbe csoki kockákat nyomunk. Forrásban lévő vízben addig főzzük, amíg fel nem jönnek. Darált dióban megforgatjuk, és felmelegített tejfölt és porcukrot teszünk rá.

Forrás: tv2.hu

Szólj hozzá!

Címkék: receptek krumplipüré hal a tortán németh lajos libamáj sütve göngyölt sertéshús túrógombóc csokival

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr47462655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása