Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Molnár - nagy Ő - Anikó receptjei

2008.05.07. 16:15 welltina

Paradicsomleves betűtésztával, sóskafőzelék, tojásleves és kőrözött - egyszóval mindaz, ami az óvodai menüből kihagyhatatlan. Mikor ettek utoljára ilyet?


Íme a receptek:

Vendégváró: Kőrözött
Hozzávalók:Tejföl, túró, köménymag, pirospaprika, mustár, reszelt vöröshagyma, fokhagyma, lilahagyma
Recept:
A hozzávalókat összekeverjük,kenyérre kenjük és megszórjuk lilahagymával.

Leves: Paradicsomleves
Hozzávalók: Zellergumó, paradicsomlé,só,cukor,liszt,ételízesítő
Recept:
A liszttel világos rántást készítek, hozzáadom a paradicsomlevet,felöntöm vízzel,beleteszem a zellert,adok hozzá cukrot,ételízesítőt és sót,majd összeforralom.

Leves: Tojásleves
Hozzávalók:zsír,liszt,tojás,tejföl,sárgarépa,fehérrépa,vöröshagyma, fokhagyma,pirospaprika, köménymag, bors, babérlevél, só, petrezselyem, zellerzöld
Recept:
Világos rántást készítek, beleszórom a köménymagot, egy kicsit pirítom, kevés pirospaprikával éppen csak megszínezem, és azonnal felengedem vízzel. A sárgarépát, fehérrépát karikára vágva, a vöröshagymát egészben teszem bele. Mehet bele ízlés szerint só, bors, babérlevél csokorba kötött petezselyem és zellerzöld, egy gerezd fokhagyma. Lassú forrással kb. 20 percig főzöm, ha puha a répa és a zöldség, kidobom a hagymát, a babérlevelet, a csokorba kötött zöldeket. Felverek két tojást, belecsurgatom a fővő levesbe. Majd pohárba török még tojásokat, és óvatosan a levesbe csúsztatom. Lassan főzőm, óvatosan megkavarva. Mikor az egész tojások keményre főttek, elkeverek legalább 2 dl tejfölt kevés forró levessel /nem kötelező simára/, beleöntöm a levesbe, de ezzel már nem főzöm össze.

 

 

Főétel: Sóskafőzelék
Hozzávalók: fagyaszott sóska,vöröshagyma,zsír,tejföl,liszt,cukor
Recept:
Kevés forró zsírra tegyünk (csak ízesítésnyi) nagyon finomra vágott vöröshagymát, s még mielőtt az megpirulna, adjuk hozzá a felolvasztott sóskát. Pároljuk meg, majd ízesítsük cukorral, sűrítsük tejfölös habarással, s jól forraljuk össze.

Főétel:Grízes tészta
Hozzávalók:metélttészta,gríz,olaj,só
Recept:
A tésztát főzzükd ki. Kevés olajon pirítsuk grízt. Ha a gríz megpuhult, forgassuk bele a forró kifőzött  tésztát.

Desszert:Kakaós piskóta
Hozzávalók: tojás,cukor,kakaó,liszt
Recept:
A tojássárgákat a cukorral és a kakaóval habosra keverjük. Majd a lisztet és a keményre vert tojásfehérjéhérjét óvatosan beleforgatjuk a kakaós masszába. Vajazott, lisztezett formába öntjük, és mérsékelt hôfokon sütjük.

Forrás: tv2.hu

Szólj hozzá!

Címkék: receptek molnár anikó hal a tortán sóskafőzelék kőrözött paradicsomleves tojásleves kakaós piskóta

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr26458160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása