A pisztráng csak az előétel volt Bangó Margitnál.....
Vacsoráját mindenki dicsérte!
Receptjei:
Előétel: Pisztráng
Hozzávalók: pisztráng, bors, só, liszt, fokhagymapor, citrom, olajbogyó, paradicsom
Recept: A pisztrángot kívül-belül sóval, borssal bekenjük. A lisztet összekeverjük a fokhagymaporral, ebbe megforgatjuk a halat és kisütjük. Citromkarikával, olajbogyóval és paradicsommal tálaljuk.
Főétel: Kukoricás töltött káposzta
Hozzávalók: kukoricadara, sertéshús, füstölt comb, szalonna, fokhagyma, vöröshagyma, karalábé levél, paradicsomlé
Recept: Az átszitált kukoricadarát 2 órára forró vízbe áztatjuk. A húsokat ledaráljuk, hagymát, fokhagymát, ízlés szerint sót, borsot, pirospaprikát adunk hozzá. A masszát a karalábé levelekbe töltjük. Lábas aljára szalonnát rakunk, esetleg csontot és megmaradt húsdarabot, rárakjuk a töltelékeket, paradicsomlevet és annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje. Lassú tűzön főzzük.
Desszert: Madártej
Hozzávalók: 1,5l tej, 6 tojás, 15 dkg cukor, liszt, vanília, só
Recept: Tojásfehérjéből 5dkg cukorral kemény habot verünk. A tej felét felforraljuk és a habból galuskákat szaggatunk bele, lassú tűzön főzzük, idővel megforgatjuk. Amikor elkészült kiszedjük és félretesszük. A tejhez hozzáöntjük a másik felét, vanília rudat törünk hozzá, egy csipet sót hintünk bele és felforraljuk. Tojások sárgáját eldolgozzuk a maradék cukorral és egy teáskanálnyi liszttel, néhány kanál tejjel hígítjuk és a tejbe csurgatjuk. Kevergetve főzzük, míg besűrűsödik. Félre húzzuk, kiszedjük belőle a vaníliát, lehűtjük és beletesszük a galuskákat. Tálalásig jól lehűtjük.
Forrás: tv2.hu
Utolsó kommentek