Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Szalontai Szilvi menüje

2008.11.20. 17:34 welltina

 

„Rudit erőművésznek öltöztettem, Judyt pedig artistalánynak. Laisz Andris volt a bohóc, ő a hihetetlen, ’80-as éveket idéző parókájában még egy rockballadát is előadott. Csapó Gábor pedig a porondmester szerepét kapta a cirkuszban. Olyan mozgalmasra sikeredett az este, hogy nem is tudtam mindent elmesélni a vendégeimnek, amit szerettem volna, az utazásaimról és a nemzetközi konyhában szerzett tapasztalataimról. De nagyon örülök, hogy ilyen vidámra sikerült az este.”

Szilvi csípős ételeit csak Csapó Gábor értékelte.

 

Menü:

 

Előétel:Zöld Churrys csirke leves

Zöldcurrys csirke leves
Hozzávalók:
40 dkg csirkemellfilé, 10 dkg zöldborsó (lehet mirelit is), 10 dkg Portobello gomba, 1 paradicsom, 1 zacskó zöld currypaszta, 1 l víz, 4 dl kókusztej, 1-2 marék paradió, friss korianderzöld (helyette lehet petrezselyemzöld is)
A csirkemellet megmosom, kis kockákra vágom, megsózom, jól elkeverem, hogy mindenütt érje a só. A gombát megtisztítom, és vékony szeletekre vágom. A paradicsomot is felkockázom. Egy fazékban kis olajat hevítek, megpirítom benne a csirkekockákat. Ha kész, hozzáadom a gombát, a paradicsomot és a zöldborsót, jól elkeverem, majd belekeverem a currypasztát is. Ekkor felöntöm a vízzel, sózom, és fedő alatt kis lángon készre főzöm. Mikor a zöldségek megpuhultak, elzárom a lángot. Tálaláskor felöntöm a kókusztejjel, pirított paradiót és felaprított korianderleveleket szórok a tetejére, és élvezem a konyhában felszálló finom korianderillatot.

 

Főétel: Spenótos chilis kacsa rizzsel

Spenótos chillis kacsa
Hozzávalók 4 személyre:
22,5 dkg spenót (lehet friss vagy mélyhűtött), 4 kacsamell, 4 paradicsom (bőr nélkül, kockázva), 2 gerezd fokahgyma (zúzott), 1-2 chili paprika, 1 hagyma (aprítva), 1 zöld színű paprika (kicsire felcsíkozva), 2 dl víz, 30 ml olaj, 2 babérlevél, 3 evőkanál natúr joghurt, só, bors, curry, chili
Elkészítés: A spenótot tűzálló tálba teszem, és a mikrósütő legmagasabb fokozatán letakarva 5 percig párolom. Hozzáadom a fokhagymát, a chilit, és a paprikát, a víz felét, s botmixerrel vagy turmixgéppel összeturmixolom. Hozzáadom az olajat, a babérlevelet, a borsot, a hagymát, s lefedve megint 5 percig párolom. Hozzáadom a paradicsomot, a curryt, a maradék vizet, és 3 percig lefedve párolom. Hozzáadom a joghurtot, 4 percig letakarva párolom a mikróban. Közben olajon megpirítom, és puhára párolom a kacsamellet, majd hozzáadom a kész szószt, és 5-10 percig együtt főzöm, hogy az ízek összeérjenek. Rizzsel tálalom. 

 

Desszert: Meggyes rétes fagylalttal

Meggyes rétes
Hozzávalók:
1 csomag réteslap, 3-4 evőkanál zsemlemorzsa, 2-3 kanál kristálycukor, 30-40 dkg meggy, kevés étolaj a kenéshez.
A réteslapot óvatosan kihajtogatjuk egy enyhén benedvesített konyharuhára. Meglocsoljuk, vagy óvatosan megkenjük étolajjal, megszórjuk a cukorral kevert zsemlemorzsával (tartalékoljunk a tetejére is). Ráterítjük a meggyet, újra jöhet egy réteg nedvszívó zsemlemorzsa-cukor keverék. A konyharuha segítségével szorosan felgöngyöljük a rétest. Megolajozott tepsiben, előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsül. Tálaláskor a ferdén vágott szeleteket porcukorral meghintjük.

 

 

 

 

 

Forrás: tv2.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: receptek hal a tortán szalontai szilvi

Szalontai Szilvi a vendéglátó

2008.11.20. 17:17 welltina

 

Szilvi vacsorájába cseppnyi karácsonyi hangulat is vegyült Laisz Andrásnak köszönhetően. Szilvi ugyanis, látva, hogy az előző estéken a vendéglátók milyen sok ajándékot kaptak, megjegyzi: reméli, hogy majd az ő napján is karácsony lesz. Laisz András pedig ezt olyannyira komolyan vette, hogy egy apró feldíszített karácsonyfát vitt neki ajándékba.
Az este fergeteges cirkuszi hangulatban telt: Szilvi barátnője, egy artista lány adott műsort, majd az este vendégei is beöltöztek. Laisz András még énekelt is, és természetesen az elmaradhatatlan koktélok ezúttal is színesítették az estét.

A gyönyörű modell az ételvásár után kellékvásárba ment. Ekkor még nem sejtették vendégei, mit is jelent Szilvinél, hogy cirkusz lesz.

 

 

Szilvi első körben megajándékozta valami csodaszerrel Rudit, hogy minden betegségétől megszabaduljon, majd csípős ételével a többiek szervezetéből is kiűzött mindenféle bacit...

 

 

Szalontai Szilvi érdekes, vagy inkább vicces parókába bújtatta vendégeit. Volt nagy fejrázás...

 

 

Forrás: tv2.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: videó hal a tortán szalontai szilvi

Csapó Gábor menüje

2008.11.19. 17:30 welltina

 

Szicíliában elsajátított különleges fogásokat tálalt Csapó Gábor. Az olimpiai bajnok vizilabdázó kedvenc fogásait már tökélyre fejlesztette, így amiatt sem kellett aggódnia, hogy a főzés kellős közepén álomba szenderült.

„Az egyik legjobb játékostársam, Sandro Campagna édesanyjától, Ameliától tanultam főzni. Ott nem divat étteremben, pénzért meghívni másokat, annál szívesebben kínálják a vendégeket a saját otthonukban, a maguk főztjével. A hat év alatt engem is sok barátom látogatott meg, őket is mindig örömmel látták, én pedig főzés közben rengeteg hasznos fogást lestem el. Mérges tésztámat azóta olyan tökélyre fejlesztettem, hogy folyton meghívnak a barátaim, hogy főzzek nekik belőle.”

 

Menü:

 

Előétel: Passa időtöltésre krémsajt lilahagymával ropogós kenyérrel

 

 

 

 

Leves:Minestroneleves - bableves parmezánnal

Minestrone leves
Hozzávalók:
5 dkg vaj, 1 kis fehérrépa (felkockázva), 4 póréhagyma (karikára vágva), 2 zellerszár (apróra vágva), 1 közepes sárgarépa (kockára vágva), 3 futóbab (felkarikázva), 2 paradicsom (meghámozva és felvágva), 1 evőkanál (15 ml) paradicsompüré, 1 gerezd zúzott fokhagyma (elhagyható), 1,2 l forró húslé, 5 dkg spagetti (2,5 cm-es darabokra törve), 3,5 dkg reszelt gruyere vagy parmezán sajt, só és bors.
Elkészítés: Olvasszunk fel 2,5 dkg vajat, és süssük a fehérrépát, a póréhagymát, a zellert és a sárgarépát körülbelül 5 percig. Adjuk hozzá a babot, a paradicsomot, a paradicsompürét és a fokhagymát. Öntsük rá a forró húslét, zárjuk le a fedőt, és melegítsük, amíg a teljes nyomás kialakul. Főzzük 25 percig, majd lassan engedjük ki a nyomást. Nyissuk fel a fedőt, adjuk hozzá a spagettit és a maradék vajat. Forraljuk fel, és időnként megkeverve főzzük fedő nélkül 15 percig. Azonnal tálaljuk reszelt sajttal megszórva. 

  

Főétel:Mérges tészta - fokhagymás csípős, paradicsomos tészta parmezánnal

Penne Arabiata tészta
Hozzávalók:
2-3 evőkanál olívaolaj, chilipaprika kimagozva, apróra vágva, 3-5 gerezd fokhagyma durvára vágva, 60 dkg paradicsom meghámozva, feldarabolva, 6 bazsalikom levél, 40 dkg pennetészta, só

Elkészítése:
1. Megpucoljuk, és apróra vágjuk a fokhagymát és a paradicsomokat.
2. A pennét forrásban lévő sós vízbe tesszük, és megfőzzük.
3. Olajat hevítünk, majd rátesszük a chilit és a fokhagymát, és együtt pirítjuk 1-2 percig.
4. Belekeverjük a paradicsomokat, és közepes lángon kb. 6-8 percig főzzük, majd hozzáadjuk a bazsalikomot és a sót.
5. Ha kész a tészta és a mártás is, összeforgatjuk őket, és kész. Parmezán sajt itt nem ajánlott, de petrezselymet adhatunk hozzá.

  

Desszert:Meggylikőrös piskóta tejszínhabbal

Meggylikőrös piskóta, csokoládés tejszínhabbal
Hozzávalók:
5 tojás, 20 dkg cukor, 6 evőkanálnyi víz, 17 dkg liszt, 6-8 gr sütőpor, vaj, tejszínhab, csokoládé, meggylikőr (a tésztába)
 

Elkészítése: A tojásfehérjékből hat evőkanálnyi vízzel verjünk habot. A lisztet keverjük el a sütőporral. A tojáshabhoz lassan keverjük hozzá a cukrot és a tojások sárgáját, valamint a meggylikőrt, és legvégül pedig a lisztet. A masszát öntsük kivajazott-kilisztezett tepsibe, s előmelegített sütőben - mintegy fél óra alatt - süssük készre.
Tetejére: Forró víz fölött olvasztunk csokoládét. (Tehetünk hozzá egy kis vajat is, hogy lágyabb legyen, és könnyebben megdermedjen a csokimasszánk). A meleg csokimasszát rákenjük a kihűlt, kész piskótalapunkra, majd tejszínhabbal díszítjük. 

  

Forrás: tv2.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: receptek hal a tortán csapó gábor

süti beállítások módosítása