Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Mit főzött Zalatnay Cini?

2008.09.14. 08:21 welltina

Cini vacsorája tökéletesre sikerült, érdemes volt felfogadni Lakatos Márkot, aki az ételek szervírozásában is sokat segített 

 

 

 

 

 

Cini recetpjei:

Előétel: zöldségek, mártogatós szósszal

 

és egyebek......

 

 

 

 

 

 

Főétel: Tintahalas spagetti
Hozzávalók 4-5 személyre: Korona Spagetti 500 g., újhagyma 2 db., fokhagyma 4-5 gerezd, olívaolaj 1 dl., tintahal 250 g., paradicsom 150 g., fehérbor 1 dl., olívabogyó 50 g., egész parmezán, só, bors
Elkészítése: A tintahalakat tisztítsuk meg és karikázzuk fel. Egy serpenyőben az olívaolajat hevítsük fel, majd a tintahalkarikákat dobjuk rá, és gyorsan forgassuk össze. Ha nem elég forró az olaj, akkor a tintahal rágós marad. Ez után tegyük rá a megtisztított, megmosott és felkarikázott új-, és fokhagymát, valamint a kockára vágott paradicsomot. Sóval, borssal ízesítsük, és pirítsuk össze. Amikor már majdnem elfőtte a levét, öntsük rá a fehérbort és tegyük hozzá az olívabogyót. E közben, enyhén sós, forrásban lévő vízben főzzük ki a tésztát, majd ha rugalmasra főtt, szűrjük és csepegtessük le. Tegyük a serpenyőbe, tűz fölött jól forgassuk össze, hogy a tészta mindenhol szaftos legyen. Tálaláskor parmezánt - zöldségtisztítóval - szeleteljünk a tetejére.

 

 

 


Desszert: Citromos-mandarinos szorbé

Alapanyagok: pezsgő, vizes alapú citrom fagyi, menta levél, vodka, mandarin 

 

Elkészítési mód: Egy pohár pezsgőhöz adunk egy nagy kanál citrom fagylaltot, majd összekeverjük kanállal. A mandarint néhány órára a vodkába tesszük, majd tálalás előtt helyezzük a citromos pezsgőbe.

 

Forrás: tv2.hu

Szólj hozzá!

Címkék: zalatnay receptek hal a tortán zöldségek mártogató szósszal tintahalas spagetti citromos mandarinos szorbe

Zalatnay Cini a vendéglátó

2008.09.13. 20:13 welltina

 

Zalatnay Cini nem akart szőrözni! Az énekesnő tanult a múltkoriakból: ezúttal nem maradtak otthon a kutyái, macskáit pedig főzés közben elzárta, hogy még véletlenül se kerüljön szőr az ételbe… Cininek segítsége is volt a főzésnél: Lakatos Márk, akivel a korábbi Hal a tortán-forgatáson került baráti kapcsolatba.

Látható különbségek a múltkori vacsorához képest!

Spanyol vacsihoz spanyol öltözet dukál. Cini a ruhaválasztást sem bízta a véletlenre.

 

Cini tanulva előző szerepléséből kitiltotta állatait a konyhából, és a menü összeállítására is nagyobb gondot fordított.

 

Spanyolosra vette a figurát Cini, ami nemcsak öltözékében, hanem a vacsora hangulatában is megmutatkozott.

 

Cini vacsoráján végre összekovácsolódott a csapat, sőt a vendéglátó is jelesre vizsgázott főzésből ezúttal. A trófeát is majdnem bezsebelte!

 

 

Forrás: tv2.hu

 

1 komment

Címkék: videó zalatnay hal a tortán

Cooky receptjei 2.

2008.09.12. 20:44 welltina

 

A rádiós mindenkit azzal „etetett”, hogy Ibizára viszi őket vacsorája végén!

A csapat szuper volt, vevők voltak minden viccre. Remekül éreztük magunkat! "

 

 

 

 

 

 

Előétel: Pirítós kenyér, francia libamáj, endive saláta, francia szalámi (cochonou).

 

 

 

 

Főétel: Töltött paprika
Hozzávalók négy személyre: 8 szép húsos paprika, 30 dkg darált disznóhús, 8 dkg rizs, 2 fej vöröshagyma, 1 liter paradicsomlé, 2 kis paradicsomkonzerv, 4-5 szem paradicsom, 2 db paprika, 3 tojás, 1 liter húsleves vagy húslé, 2-3 szál zellerlevél, leveskocka, ételízesítő, pirospaprika, őrölt bors, ketchup, kb. 15 teáskanál cukor, zsír, liszt
Elkészítés:
Elkészítjük a szószt, személyenként 2,5 dl-t számítva:
A paradicsomkonzerveket egy félliteres korsóban meleg húslével simára keverjük, majd 3-4 dkg zsírban 5-6 teáskanál liszttel, 1-2 teáskanál pirospaprikával készült rántásra öntjük. Beleöntjük a maradék húslét és a paradicsom ivólevet. Hozzátesszük a 4-5 szem héjától megfosztott, vékony szeletekre vágott paradicsomot, a két, kb. 2 cm-es kockára vágott paprikát, egy fej 1 cm-es kockára vágott vöröshagymát és a zellerlevelet (egyben, szárastól). Teszünk bele egy leveskockát, cukorral-sóval úgy ízesítjük, hogy édeskés-savanykás legyen, és kb. egy óra hosszat főzzük fedő alatt, kislángon. Többször meg kell keverni, mert hajlamos "odakapni" a lábos aljához.
Míg a szósz fő, elkészítjük a tölteléket:
Zsíron megfonnyasztunk egy fej kockára vágott vöröshagymát, rátesszük a darált húst és folyamatos keverés mellett megdinszteljük. Ha a hús színe kifakult, megborsozzuk és elkeverünk benne két teáskanál pirospaprikát, majd ételízesítővel és két-három evőkanál ketchuppal ízesítjük. A rizst megmossuk, jól lecsurgatjuk, majd forró zsíron addig pirítjuk, míg teljesen ki nem szárad. Ekkor felöntjük annyi hideg vízzel, ami éppen ellepi és megsózzuk. Ha felforrt, lefedjük és meleg helyen tartjuk addig, amíg a vizet teljesen fel nem szívja. Ez a rizs félig kemény, de pont ilyenre van szükségünk a töltelékhez.
A darált húst jól összekeverjük a rizzsel és három nyers tojással, és kicsit állni hagyjuk. Ezalatt a megmosott paprikákból óvatosan kivágjuk a csumát úgy, hogy minél kisebb nyílás maradjon a paprikán. Ezen át megtöltjük a töltelékkel jó tömörre. Egy fakanál nyelét beleszúrjuk, hogy legyen helye a rizsnek dagadni és a szósznak bejutni (a tölteléket tovább ízesítendő). Vigyázni kell, nehogy főzéskor a paprikák széthasadjanak, amikor a rizs megdagad.
A megtöltött paprikákat egy lábosba fektetjük, majd a szószt ráöntjük és kb. harminc-harmincöt percig főzzük lefedve, míg a paprika megpuhul. (A zellerleveleket ne hagyjuk benne.) Ekkor már nem szabad keverni, nehogy kiszakítsuk a paprikákat, csak rázogatni lehet. A paprikákat esetleg óvatosan forgathatjuk, ha a szósz nem lepné el teljesen. Ha marad töltelék, pingponglabdányi golyókat formázok belőle és beleteszem a szószba a paprikák közé kb. félidőben.

 

 


Desszert: Tejbe rizs

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg rizs, 4 dkg vaj, tej, cukor, só 

Elkészítés: A rizst öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, add hozzá a vajat, gyengén sózd meg, s lassú tűzön (időnként megkeverve) főzd, amíg a rizs fel nem szívja a vizet. Ekkor öntsd fel annyi tejjel, amennyi ellepi, s lassan főzd tovább (ha a folyadék előbb főne el, minthogy a rizs megpuhul, adj még hozzá tejet). Amikor a rizs már puha, s felesleges folyadék sincs rajta, cukrozd, s jól keverd meg. (Kakaóval, lekvárral, befőttel vagy őrölt fahéjjal egyaránt díszíthető)

 

Sajt gyümölcsökkel

 

 

 

 

Forrás: tv2.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: receptek paprika töltött hal a tortán cooky pirítóskenyér francia libamáj

süti beállítások módosítása