Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Baby Gabi menüje

2008.10.24. 16:01 welltina

 

Baby Gabi segítséggel készítette el a vacsorát, apukája birkapörköltet készített, a deszzertet cukrászdából hozta, a lényeg azonban, hogy jól érezték magukat a vendégek.

 


 

 

 

 

 

Menü

Előétel: húsleves

Húsleves csirkeaprólékból
Hozzávalók 6 fő részére: 2 kg csirkeaprólék tetszés szerint, 8 db közepes sárgarépa, 6 db közepes petrezselyem gyökér, 1 kis csokor zeller, 1 db karalábé, 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, vegeta, 2 db húsleves kocka

Elkészítés: A csirkeaprólékot feltesszük főni, amikor felforrt a víz leszedjük a habját és beletesszük a zöldségeket. Ízlés szerint fűszerezzük, kb. 3 órát főzzük, lassú tűzön. Figyeljünk arra, hogy ne kavargassuk a levest, mert akkor zavaros lesz. Ha megfőtt minden, kivesszük a zöldségeket és a húst. Ezután a levest leszűrjük és külön a zöldséggel, hússal és csigatésztával tálaljuk.

 

 

Főétel: birkapörkölt

Bográcsban készült birkapörkölt
Hozzávalók 6 személyre:
5 kg birkahús, 5 db nagy fej vöröshagyma, 5 db paprika, 3 nagy evőkanál pirospaprika, 1 nagy evőkanál őrölt bors, 1 kicsi tubus csípős piros arany, 1 kicsi tubus csemege piros arany, 1/2 l vörösbor, só ízlés szerint

Elkészítés: A hagymát és a paprikát zsíron megpároljuk. Amikor készen van, hozzátesszük a húst, és amikor levet engedett beletesszük a többi hozzávalót is. A végére hagyjuk a vörösbort. Addig főzzük, amíg a hús puha nem lesz.  

Fokhagymás libacomb
Hozzávalók 3-4 főre: 5 db libacomb, fél kg libamáj, 4-6 gerezd fokhagyma, 5 dkg zsír, só, bors, chili, majoránna, 5 dkg hagyma, 1 kg burgonya
Elkészítés: A megtisztított combokat megfűszerezzük ízlés szerint, majd megpirítjuk a zsírban. A hús zsírjában megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, majd belepirítjuk az apró kockákra vágott libamájat, amit szintén ízlés szerint fűszerezünk sóval, borssal, chilivel és egy kevés majoránnával. Ezután egy kizsírozott tepsi közepére helyezzük az 5 libacombot, majd köré rakjuk a karikákra vágott burgonyát. A burgonya tetejére rátesszük a hagymában megsütött májat és kb. 180 fokon elkezdjük sütni. Én folyamatosan szoktam nézni, ha puha a krumpli, remélhetőleg a hús is megsült. Az eredeti recept szerint zsírral van, de Gaby olíva olajjal és vajjal szokta elkészíteni.

 

 

Desszert: mézes zserbó

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: receptek hal a tortán baby gaby

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr63728243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása