Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Majka receptjei 2.

2008.09.11. 17:33 welltina

 

Majkának is volt egy kis segítsége a kedves által. A vendégeit egy különleges cukrázdába hívta meg, ahol azok érdekes elfoglaltságot találtak maguknak, még Majka az ételekkel foglalatoskodott...

 

 

 

 

 

Majka receptjei:

 

Előétel: Töltött paradicsom
Elkészítési mód: 8 db kisebb méretû kemény paradicsomot mossunk meg, töröljük szárazra, majd vágjuk le a tetejét. A kb. egynegyednyi részt tegyük félre, a felnyitott paradicsomokból pedig karalábévájóval kotorjuk ki a magvas belsõ részt. Utána 10 dg rokfort sajtot reszeljünk le, adjunk hozzá fél diónyi apróra vágott vöröshagymát, egy kis csokor ugyancsak felaprított petrezselymet, 5 dg szobahőmérsékletû vajat, 2 evõkanál tejfölt, egy csipet sót, egy csipet őrölt borsot, és villával keverjük habosra. Végül töltsük a krémet a paradicsomok belsejébe, a levágott darabokat kalapként illesszük vissza a púpozott töltelékre, és néhány órára tegyük a hűtőbe, hogy érlelődjön. Gusztusosabb lesz, ha nyomózsákba töltött kevés krémmel díszítjük a tetejét. Hidegen, pirított kenyérrel tálaljuk. Aki nem kedveli az érett rokfort sajt átható ízét, elkészítheti a krémet juhsajttal is.

 

 

Főétel: Barackos-sajtos csirkemell, rizses kukoricával
Hozzávalók: 4 db csirkemell filé, 1 doboz konzerv őszibarack, 20 dkg reszelt sajt, só, kevés fahéj, olaj
Elkészítés: A húst besózzuk, megszórjuk egy kis fahéjjal és kevés olajon megsütjük. A fél őszibarackokat legyezőszerűen bevagdossuk. A hússzeleteket tepsire tesszük, mindegyikre borítunk egy őszibarackot és megszórjuk reszelt sajttal. Forró sütőbe tesszük annyi időre, amíg a sajt megpirul. Kukoricás rizzsel tálaljuk.

 

 


Desszert: Csokoládéfondü gyümölcsökkel

Hozzávalók 4 személynek: 40 dkg keserűcsoki, 4 evőkanál tejszín, 2 evőkanál rum, 1 ananász, 2 körte, 2 banán, 2 alma, 1 fonott kalács 

Elkészítése: A gyümölcsöket megpucoljuk, kockára és karikára vágjuk. A fondüedénybe öntjük a tejszínt, belekockázzuk a csokoládét, és nagyon lassú tűzön felolvasztjuk, majd beleöntjük a rumot is. Ekkor az asztal közepére tesszük a fondüt, mindenki a villájára szúr egy-egy gyümölcsöt és a csokiba mártja, és a kaláccsal fogyasztja.

4 komment

Címkék: majka receptek hal a tortán töltött paradicsom sajtos barackos csirkemell rizses kukoricával csokoládéfondü gyümölcsökkel

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr79658709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ági 2008.09.13. 19:01:55

Miért nem a valódi recepteket írjátok le???
Majka a töltött paradicsomot valami lepírított darálthússal töltötte, és melegen tálalta, hiszen a mikróból vette ki!!
A csirkét meg ananásszal tálalta nem barackkal!!

welltina 2008.09.13. 20:37:09

Lehet az volt az alap recept, és gazdagította egy kis husival, gombával...
A paradicsomot nem a mikróból vette ki, én úgy emlékszem, hogy épp azt mondta, hogy elkészíti és hűtőben tárolja.
A csirkét lehet ananásszal is és barackkal is.

Aki tudja a pontos recepteket, vagy hasonlóakat már készített, szívesen vesszük, ha megosztja velünk a receptjeit és a tapasztalatait!

ági 2008.09.19. 16:50:48

Nem vitakép,de nézd meg a videót a"Majka jól tud vetíteni.."részt,A MIKRÓBÓL VESZI KI A PARADICSOMOKAT!!
A csirkét se barackkal se ananásszal NEM SÜTÖTTE együtt, csak mellé tálalta.
A csokit se ő főzte a fondühöz,hanem a cukiban kapható tégelyeseket melegítette fel a mikróban.

welltina 2008.09.19. 18:33:11

Ági, valóban a videó elején azt mutatja, hogy a mikróból veszi ki a paradicsomos kínálót, de a videó 3. perce után közelről is láthatod, és azok friss parik. Ha mikrózta volna őket, akkor azok ráncosak lennének.
Lehet a legyek elől volt a mikróban tárolva :)ilyen megoldást már én is csináltam!


Bocsi, nem fogalmaztam pontosan, úgy gondoltam, hogy a csirkét lehet barackkal és ananásszal is tálalni.
Fondühöz csak annyit, hogy ott az akkor talán célszerűbb volt.
süti beállítások módosítása