Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Damu Roland menüje

2008.09.03. 10:42 welltina

 

Damu Roland különleges vacsorával kedveskedett vendégeinek

 

 

 

 

 

 

 

Menüje:

Ropogtatnivaló:

koktél paradicsomok füstölt fürjtojásokkal

Vendégváró falatok - Füstölt fürjtojás koktélparadicsommal
Hozzávalók: 12 db fürjtojás, 12 db koktélparadicsom
A fürjtojásokat megfőzzük, majd meghámozzuk. Egy fogpiszkálóra szúrjuk fel a tojást és a koktélparadicsomot, majd tálaljuk.

  

Előétel

 

 

 

 

 

 

Főétel:

marhalábszárból és sertéshúsból bográcsban készült pörkölt

Marhapörkölt bográcsban


Hozzávalók: 3-4 kg marhalábszár (marhacombból is lehet vegyesen, fele-fele arányban a marhalábszárral), 1 kg vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 5 dkg őrölt paprika, 3 db zöldpaprika, 4 db paradicsom, 5 dl száraz vörösbor, kb. 10 dl olaj, 1 kávéskanál só (ízlés szerint), 3 db babérlevél, Erős Pista (ízlés szerint), 1-1,5 kg tarhonya vagy burgonya

Elkészítés: Helyezzük az előre felvágott hagymát a kiolajozott bográcsba. Az üvegesre pirult hagymára tegyük rá az előzőekben 2-3 cm-esre felvágott marhahús kockákat.
Hagyjuk rotyogni. Fedjük le, hogy a hús alaposan megpuhulhasson. Ha száraz marhahúsból készítjük, és nincs elegendő leve a húsnak, időről-időre öntsünk hozzá egy kevés vizet.
Adjuk hozzá a pirospaprikát, és alaposan keverjük el a forrásban lévő tartalommal. Figyeljünk rá, hogy ne törjük össze az esetleg már megpuhult marhahúst.
Kb. 5 perc elteltével adjuk hozzá az előre felszeletelt paradicsomot és paprikát, és hagyjuk puhára főni.
A felszeletelt fokhagymát, babérlevelet, őröltborsot egyszerre is beletehetjük a forrásban lévő pörköltbe.
Innentől kezdve, a hús minőségétől függően, kb. egy órán át főzzük, nem túl nagy lángon. Mielőtt levennénk a tűzről, hozzáöntjük a vörösbort.

Friss kenyérrel, tarhonyával, vagy főtt krumplival tálalhatjuk. 

  

 

 

 

Desszert

Málnahabos rétes 

Málnahabos rétes

Elkészítés: A rétestésztát rátesszük a tepsire, majd kicsit elősütjük.
Ezalatt elkészítjük a málnahabot.

Málnahab: krém: 50 dkg mascarpone, 30 dkg málna (fagyasztott), 3 ek. méz, fél citrom leve
Az elősütött rétestésztára rákenjük a málnahabot, a tetejéte is teszünk még egy rétes réteget, és a hűtőbe tesszük 2-3 órára, hogy összeálljon. Hidegen, szeletelve tálaljuk. 

 

Forrás: tv2.hu

Szólj hozzá!

Címkék: receptek damu roland hal a tortán

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr15645723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása