Vera igazi magyaros ízekkel várta vendégeit, némi kis szülői útmutatással elkészítette a halászlét és a túrós csuszát, a hangsúly azonban nem az evésen volt.
Íme a receptek:
Paraszttál
Hozzávalók: kolbász, kenőmájas, paradicsom, paprika, vöröshagyma, póréhagyma, fokhagyma, lilahagyma
Recept: A hozzávalókat felszeleteljük és egy nagy tálon ízlésen elrendezzük
Sajttál
Hozzávalók: különböző fajtájú sajtok, szőlő, dió
Recept: A hozzávalókat felszeleteljük, megtisztítjuk és tálaljuk.
Túrós csusza
Hozzávalók: lebbencstészta, olaj, szalonna, tejföl, túró
Recept: A tésztát forró olajos vízben megfőzzük, leszűrjük. A szalonnát felszeleteljük és zsírjára pirítjuk. Egy tálat kikenünk olajjal, belefektetjük a lebbencstésztát, megkenjük tejföllel, túróval, rászórjuk a szalonnát és kezdjük a tésztával újra addig, amíg el nem fogy a hozzávaló. Forró sütőben sütjük.
Bográcsos halászlé
Hozzávalók: többféle apró hal, ponty, vöröshagyma, pirospaprika, só,
Recept: A vöröshagymát olajon megdinszteljük, pirospaprikát szórunk rá és beletesszük a felaprított kicsi halakat. Kevés vízzel pörköltet készítünk belőle, majd összepasszírozzuk. Ezután átöntjük a bográcsba, felengedjük vízzel és főzzük tovább. A pontyot szép nagy szeletekre vágjuk és a léhez adjuk. Amikor a halszeletek megfőttek kész a halászlé.
Utolsó kommentek