Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Oszter Alexandra receptjei

2008.06.24. 16:54 welltina

 

A színésznő segítségére édesanyja, Failoni Donatella volt a vacsorakészítésnél, de a lényeges dolgokat természetesen Alexandra végezte.

„Nem tudom, mihez kezdtem volna anyu nélkül, az apróbb dolgokba, mint például a krumpli darabolása, besegített, így éppen kész lettem a vacsorával. Tőle tanultam ugyan főzni, de ma már van, amit másképpen csinálok, mint ő. Ilyenkor megkérdezi, hogy ezt miért így? Mire én mindig azt válaszolom, én ezt így szoktam, mama!” – mosolygott Alexandra.

 

 Íme Alexandra receptjei: 

Mediterrán pirítós

Hozzávalók: Padlizsán, só, olívaolaj, húsleves alaplé, sajt, olívabogyó, hámozott paradicsom, friss bazsalikom

Recept:
A padlizsánt megtisztítjuk, felkarikázzuk. Megsózzuk és állni hagyjuk, hogy kifolyjon a leve. Olíva olajjal megöntözött tepsibe tesszük a tovább aprított padlizsánt. Megöntözzük húsleves alaplével, olíva bogyót, hámozott paradicsomot, friss bazsalikomot teszünk rá. Folyamatosan öntözzük a húsleves alaplével. Tepsiben összesütjük, és pirítósra téve tálaljuk.

 

Honlapkészítés, webáruház készítés a leggyorsabban. Akár még MA!

 

Kínai csirke szárny

Hozzávalók: csirke szárny, fokhagyma, méz, olívabogyó, szójaszósz, narancs, citrom

Recept:
A fokhagymát durván összevágjuk, és a csirkével összeforgatjuk, beledörzsöljük. Fontos, hogy ne sózzuk meg! Mézet, szójaszószt, narancs levét és citrom levét adunk hozzá, összeforgatjuk és állni hagyjuk. Sütőben sütjük.

Köret: Fokhagymás rozmaringos burgonya

Hozzávalók: Burgonya, fokhagyma, friss rozmaring, só

Recept:
A burgonyát megtisztítjuk, felaprítjuk, megsózzuk és friss rozmaringot adunk hozzá. Tepsiben sütjük.

 

 

Fagyi epres öntettel

Hozzávalók: eper, konyak, édesítőszer, vanília fagylalt, tejszínhab, darált mandula

Recept:
Az epret megöntözzük a konyakkal, édesítőszerrel és állni hagyjuk. Felvert tejszínhabot adunk hozzá és vaníliafagylaltot, majd darált mandulával megszórjuk.

 

 Forrás: tv2.hu

Szólj hozzá!

Címkék: receptek hal a tortán mediterrán pirítós kínai csirke szárny fokhagymás rozmaringos burgonya fagyi epres öntettel

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr10536707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása