A színésznő segítségére édesanyja, Failoni Donatella volt a vacsorakészítésnél, de a lényeges dolgokat természetesen Alexandra végezte.
„Nem tudom, mihez kezdtem volna anyu nélkül, az apróbb dolgokba, mint például a krumpli darabolása, besegített, így éppen kész lettem a vacsorával. Tőle tanultam ugyan főzni, de ma már van, amit másképpen csinálok, mint ő. Ilyenkor megkérdezi, hogy ezt miért így? Mire én mindig azt válaszolom, én ezt így szoktam, mama!” – mosolygott Alexandra.
Íme Alexandra receptjei:
Mediterrán pirítós
Hozzávalók: Padlizsán, só, olívaolaj, húsleves alaplé, sajt, olívabogyó, hámozott paradicsom, friss bazsalikom
Recept: A padlizsánt megtisztítjuk, felkarikázzuk. Megsózzuk és állni hagyjuk, hogy kifolyjon a leve. Olíva olajjal megöntözött tepsibe tesszük a tovább aprított padlizsánt. Megöntözzük húsleves alaplével, olíva bogyót, hámozott paradicsomot, friss bazsalikomot teszünk rá. Folyamatosan öntözzük a húsleves alaplével. Tepsiben összesütjük, és pirítósra téve tálaljuk.
Kínai csirke szárny
Hozzávalók: csirke szárny, fokhagyma, méz, olívabogyó, szójaszósz, narancs, citrom
Recept: A fokhagymát durván összevágjuk, és a csirkével összeforgatjuk, beledörzsöljük. Fontos, hogy ne sózzuk meg! Mézet, szójaszószt, narancs levét és citrom levét adunk hozzá, összeforgatjuk és állni hagyjuk. Sütőben sütjük.
Köret: Fokhagymás rozmaringos burgonya
Hozzávalók: Burgonya, fokhagyma, friss rozmaring, só
Recept: A burgonyát megtisztítjuk, felaprítjuk, megsózzuk és friss rozmaringot adunk hozzá. Tepsiben sütjük.
Fagyi epres öntettel
Hozzávalók: eper, konyak, édesítőszer, vanília fagylalt, tejszínhab, darált mandula
Recept: Az epret megöntözzük a konyakkal, édesítőszerrel és állni hagyjuk. Felvert tejszínhabot adunk hozzá és vaníliafagylaltot, majd darált mandulával megszórjuk.
Utolsó kommentek