Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Dévényi Tibor receptjei

2008.06.05. 17:16 welltina

Persze nem három pontot ért a vendégek "szemében" Dévényi Tibi bácsi vacsorája, sőt még Mary Zsuzsit is sikerült megszorongatnia menüjével.

 


Ime a receptek:


Előétel: Kőrözött
Hozzávalók: Juhtúró, vaj, újhagyma, paprika, só, dijoni mustár, köménymag
Recept:
Az újhagymát és a paprikát apróra vágjuk, és a  hozzávalókat összekeverjük. Fontos, hogy jó ideig állni hagyjuk. Kenyérrel tálaljuk.

Előétel: Lengyel tojás
Hozzávalok: Főtt tojás, újhagyma, mustár, só, pirospaprika, libazsír
Recept:
Főtt tojást és az újhagymát apróra vágjuk, összekeverjük, mustárral, sóval, pirospaprikával és  libazsírral. Kenyérrel tálaljuk.

 

Főétel: Tökfőzelék
Hozzávalók: Friss tök, liszt, tej, citrom leve, só, cukor, kapor, tejföl
Recept:
A tököt vajon megpároljuk, kis lisztet szórunk rá. A maradék lisztet tejjel eldolgozzuk és a tökre öntjük. Citrom levét nyomunk rá, besózzuk, becukrozzuk, kaprot vágunk bele és a végén tejfölt keverünk hozzá.

Főétel: Lecsó
Hozzávalók: Paradicsom, paprika, vöröshagyma, párizsi
Recept:
A hagymát olajon megdinszteljük, ráöntjük a kockára vágott paradicsomot, hagyjuk míg a paradicsom összeesik. Akkor ráöntjük a kockára vágott paprikát és összefőzzük. A végén jó vastag kockákra vágott párizsit tesszük bele.

Főétel: Herceg szelet
Hozzávalók: Bélszín, só, bors
Recept:
A bélszínt olajban és fűszerekkel bepácoljuk és 3 napra a hűtőbe tesszük. Forró serpenyőben sütjük ízlés szerint.

A ragu
Hozzávalók: Sonka, gomba, olíva olaj, petrezselyem, paradicsomlé
Recept:
A sonkát és a gombát felcsíkozzuk. Olivaolajon a gombát megdinszteljük, hozzáadjuk a sonkát, petrezselymet hintünk rá és a végén paradicsomlével összerottyantjuk.

 

 

 

Köret: Krumplistészta rukkolával
Hozzávalók: Burgonya, tészta, rukkola
Recept:
  A burgonyát megfőzzük kockára vágva. Olajban megforgatjuk. Hozzáadjuk a kifőzött tésztát é a rukkolát. Összedolgozzuk és gombócokat gyúrunk belőle, majd kifőzzük.

Köret: Vajban párolt zöldség
Hozzávalók: Bébirépa, zöldborsó, vaj, só
Recept:
A zöldségeket vajon megpároljuk, megsózzuk.

Desszert: Tibi Bácsi grízes tésztája
Hozzávalók: Búzadara, szélesmetélt, olaj, porcukor, házi baracklekvár
Recept:
A búzadarát nagyon bő olajban megpirítjuk. Hozzákeverjük a kifőzött tésztát és összeforgatjuk. Porcukorral és lekvárral ízesítjük.

forrás: tv2.hu

 

1 komment

Címkék: receptek dévényi tibor ragu lecsó tökfőzelék hal a tortán kőrözött lengyel tojás herceg szelet krumplistészta rukkolával vajban párolt zöldség tibi bácsi grízes tésztája

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr99505371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sziszka 2008.06.05. 20:59:28

Valaki le tudná írni Tibibá kalácsos desszert receptjét, mert sehol nem találom. Köszi
süti beállítások módosítása