A Hal a tortán szerdai adásában Völgyi Zsuzsi mutatta be főzőtudományát. Az énekesnő édesanyja tanácsára egy igazi lovagi lakomát készített, ami úgy látszik sikeres választás volt
Íme a receptjei:
Leves: baconos gombaleves
Hozzávalók: gomba, vargányagomba, olaj, hagyma, pirospaprika, só, bors, tojás, liszt, só
Recept: Olajba hagymát dinsztelünk, hozzáadjuk a pirospaprikát és a gombákat. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk. Lisztet tejföllel kikeverünk és lassan hozzáadagoljuk a leveshez. Lisztet, sót, tojást kikeverünk és nokedlit szaggatunk a levesbe. Ízlés szerint petrezselyemmel tálaljuk.
Főétel: rozmaringos, almás kacsa
Hozzávalók: kacsa, só, majoranna, bors, alma, rozmaring, krumpli, rizs, borsó, répa, sajt
Recept: A kacsát kibelezzük, megmossuk, sóval, majorannával és borssal bedörzsöljük. A feldarabolt almát és a rozmaringot a kacsa hasába tömjük, majd a nyílást összetűzzük. A kacsát tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá és előmelegített sütőbe kb. fólia alatt sütjük, majd a fóliát leszedve pirítjuk. Krumplikat héjában megfőzzük, kettévágjuk, rizottóval megtöltjük, reszelt sajtot szórunk rá, ezt sütőben rásütjük. Párolt lilakáposztával tálaljuk.
Desszert: bögrés mákos
Hozzávalók: margarin, mák, liszt, cukor, tej, tojás, só, sütőpor
Recept: A hozzávalókat jól kikeverjük és kivajazott tepsibe öntjük, sütőben sütjük. Olívaolajat cukorral, fahéjjal, citromhéjjal és citromlével hevítünk és erdei gyümölcs mixel keverjük. Vaníliafagyival tálaljuk.
forrás: tv2.hu
Utolsó kommentek