A kissé nehézkes bevásárlás után végülis minden étel jól sikerült Gáspár Lacinak, talán a csoki fondü nem aratott osztatlan sikert.
Íme a receptjei:
Előétel: puffancsok mártásokkal
Hozzávalók: tojás, tej, liszt, sütőpor, olaj, medvehagymás olívaolaj, feta sajt, olajbogyó, tejföl, fokhagyma
Recept: A tojásokat liszttel, tejjel, tejföllel és sütőporral összekeverjük, olajat hevítünk és ebbe evőkanállal „puffancsokat” teszünk és kisütjük. Az egyik mártáshoz fokhagymát keverünk tejföllel, a másikhoz a fetára medvehagymás olívaolajat öntünk és olajbogyót teszünk hozzá.
Főétel: székelykáposzta
Hozzávalók: pirospaprika, savanyú káposzta, tejföl, oldalas, füstölt kolozsvári szalonna, hagyma, ételízesítő, babérlevél, tejföl
Recept: Zsírban vagy olajban a hagymát üvegesre pároljuk és pirospaprikát keverünk hozzá. Az oldalast feldaraboljuk és a hagymához adjuk, megsózzuk, vizet öntünk rá és körülbelül egy órát pároljuk. Egy másik lábasban kevés vízzel megpároljuk a káposztát, majd összekeverjük a megpuhult hússal, tejfölt adunk hozzá és még pár percig főzzük.
Desszert: csoki fondű
Hozzávalók: tejszín, rum, chili paprika, csokoládé, tetszés szerinti gyümölcsök (ananász, körte, banán, alma, szőlő, eper)
Recept: A gyümölcsöket megpucoljuk és feldaraboljuk. A fondű edénybe tejszínt öntünk, chili paprikát aprítunk hozzá és belekockázzuk a csokoládét. Nagyon lassú tűzön felolvasztjuk, majd kevés rumot öntünk bele. Az elkészült csokiba mártogatjuk a gyümölcsöket.
Forrás: tv2.hu
Utolsó kommentek