Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Gáspár Laci receptjei

2008.04.16. 17:54 welltina

A kissé nehézkes bevásárlás után végülis minden étel jól sikerült Gáspár Lacinak, talán a csoki fondü nem aratott osztatlan sikert.

 

 

Íme a receptjei:


Előétel: puffancsok mártásokkal
Hozzávalók: tojás, tej, liszt, sütőpor, olaj, medvehagymás olívaolaj, feta sajt, olajbogyó, tejföl, fokhagyma
Recept:
A tojásokat liszttel, tejjel, tejföllel és sütőporral összekeverjük, olajat hevítünk és ebbe evőkanállal „puffancsokat” teszünk és kisütjük. Az egyik mártáshoz fokhagymát keverünk tejföllel, a másikhoz a fetára medvehagymás olívaolajat öntünk és olajbogyót teszünk hozzá.
 


Főétel: székelykáposzta

Hozzávalók: pirospaprika, savanyú káposzta, tejföl, oldalas, füstölt kolozsvári szalonna, hagyma, ételízesítő, babérlevél, tejföl
Recept:
Zsírban vagy olajban a hagymát üvegesre pároljuk és pirospaprikát keverünk hozzá. Az oldalast feldaraboljuk és a hagymához adjuk, megsózzuk, vizet öntünk rá és körülbelül egy órát pároljuk. Egy másik lábasban kevés vízzel megpároljuk a káposztát, majd összekeverjük a megpuhult hússal, tejfölt adunk hozzá és még pár percig főzzük.

 

 

 

Desszert: csoki fondű
Hozzávalók: tejszín, rum, chili paprika, csokoládé, tetszés szerinti gyümölcsök (ananász, körte, banán, alma, szőlő, eper)
Recept:
A gyümölcsöket megpucoljuk és feldaraboljuk. A fondű edénybe tejszínt öntünk, chili paprikát aprítunk hozzá és belekockázzuk a csokoládét. Nagyon lassú tűzön felolvasztjuk, majd kevés rumot öntünk bele. Az elkészült csokiba mártogatjuk a gyümölcsöket.

Forrás: tv2.hu


Szólj hozzá!

Címkék: receptek hal a tortán gáspár laci puffancsok mártással székelykáposzta csokifondü

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr53428623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása