Végre olyat ettek Zámbó Árpynál a Hal a torán sztárjai, amire már régóta vágytak: hamisítatlan házi tyúkhúslevest!
Íme a receptjei:
Leves: húsleves
Hozzávalók: tyúk, só, bors, sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller, hagyma, petrezselyem
Recept: A megtisztított tyúkot vízben feltesszük főni, amikor felforrt a víz sózzuk borsozzuk, majd hozzáadjuk a megpucolt és feldarabolt sárgarépát, fehérrépát, karalábét, zellert, hagymát és kb. 2-3 órát főzzük. A végén petrezselymet adunk hozzá, leszűrjük a levest, a zöldségeket és a húst külön tálon tálaljuk.
Főétel: sajtos-tejszínes csirkemell csíkok rizzsel
Hozzávalók: csirkemell, tojás, liszt, sajt, tejszín, rizs, só, bors
Recept: A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, tojásba, lisztbe, majd reszelt sajtba forgatjuk és tepsibe rakjuk, leöntjük tejszínnel és a tetejére is reszelt sajtot szórunk. Sütőben sütjük, és főtt rizzsel tálaljuk.
Forrás: tv2.hu
Utolsó kommentek