Bódi Sylvi köztudottan vegetáriánus, így a többiek nem számítottak húsra menüjében.
Előétel: kenyérsaláta, mozzarella paradicsommal
Hozzávalók: koktélparadicsom, olívaolaj, mozzarella, bazsalikom, kenyér, juhsajt, olajbogyó, tojás
Recept: a koktélparadicsom tetejét levágjuk, kimagozzuk. Olívaolajat csöppentünk bele, mozzarellával és bazsalikomlevéllel töltjük és visszarakjuk a tetejét. A kenyér héját leszedjük, a belsejét darabokra tépkedjük, ezt serpenyőben megpirítjuk. Juhsajtot, olajbogyót, paradicsomot olívaolajjal összekeverünk erre rászórjuk a pirított kenyeret és buggyantott tojást teszünk a tetejére.
Leves: avokádó – uborka krémleves
Hozzávalók: avokadó, uborka, bors, bazsalikom, tej
Recept: Az avokadót megpucoljuk, és az uborkával, borssal, bazsalikommal, tejszínnel összeturmixoljuk.
Főétel: pestos penne
Hozzávalók: penne, pesto, olívaolaj, fokhagyma, olajbogyó
Recept: A tésztát kifőzzük. Az olívaolajon fokhagymát és olajbogyót futtatunk, hozzákeverjük a pesto szószt és a tésztát.
Desszert: mákos guba apukája receptje szerint
Hozzávalók: kifli, vaj, tej, vaníliás cukor, citrom, cukor, mák
Recept: A kiflit felkarikázzuk, a vajat tejben megolvasztjuk, ehhez vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat és cukrot keverünk. Ráöntjük a kiflire és mákkal összekeverjük.
Forrás: tv2.hu
Utolsó kommentek