Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Első elődöntő - Bangó Margit menüje

2008.12.12. 16:29 welltina


Bangó Margit már harmadszor szerepel a Hal a tortán adásaiban, így mindenki tudja róla, hogy szívvel-lélekkel és nagy tapasztalattal főz.

„Ha magyaros ételeket kell készítenem, azt a kisujjamból kirázom. A japán menüvel ugyan kissé nehezebb feladatom volt, de azért boldogultam. Japánban már háromszor töltöttem el több hónapot, és jártam Thaiföldön, Indiában is, ismerem az ízeiket. De azért egy japán étterembe is ellátogattam, hogy tippeket kérjek.”

Miután az énekesnő minden szükséges kelléket és fűszert beszerzett, családjával együtt gondosan tekerték a szusit, panírozták a rákot, főzték a levest. „Még arra is ügyeltem, hogy Sylvinek – mivel vegetáriánus – külön edényben, külön vágódeszkán készítsem a fogásait, hogy ne is érintkezzenek hússal. Ha pedig valakinek nem ízlene a rák, még egy fűszeres oldalast is sütöttem.”

 

 

Menü:

 

Előétel:

mizo leves

 

 

 

 

 

Sushi


Hozzávalók az alaprizshez:
1 pohár sushi rizs (japán rövidszemű rizs), 1 dl rizsecet, 3 evőkanál cukor, só
A töltelékhez:
1 csomag tengeri algapapír (nori - ázsiai boltokban kapható), 1 avokadó, színes kaliforniai paprika


Elkészítése:
A rizst többször mossuk meg hideg vízben, csepegtessük le, tegyük egy lábasba. Annyi vizet öntsünk rá, hogy ellepje, majd lassú lángon állandó kevergetés mellett főzzük. Ízesítsük sóval. Ha a főzőlevét elfőtte, pótoljuk kevéske vízzel. Addig főzzük, míg a rizsszemek puhák nem lesznek. A rizsecetet tegyük kis lábasba, adjuk hozzá a cukrot, majd forraljuk fel. Óvatosan keverjük a megfőtt és még forró rizshez. Hagyjuk állni addig, míg langyosra nem hűl. Az avokadót vágjuk kétfelé, a magját vegyük ki, hámozzuk meg, ujjnyi csíkokra vágjuk fel. Ugyanúgy a színes paprikákat is.

  

Főétel:

 

Kacsasült


Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa, 50 g sütőmargarin, 200 g sárgarépa, 1 nagy fej hagyma, 100 g zeller, 1 gerezd fokhagyma, 8 ananászkarika, 1/2 dl konyak, 2 dl száraz fehérbor, 30 g kristálycukor, 1 evőkanál borecet, só, bors, rozmaring, kakukkfű
 

Elkészítése: A kacsát kívül-belül besózzuk, belsejét bedörzsöljük borssal és a szárított füvekkel, beletesszük a rozmaringot. Tűzálló tálba fektetjük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal, mellé tesszük az apróra vágott sárgarépát, hagymát, zellert, a fokhagymát, aláöntjük a bort, lefedjük, és elõmelegített sütõben, közepes tűznél (180 C) puhára pároljuk, majd fedõ nélkül, erõs tűzön pirosra sütjük - sütés közben saját levével locsolgatjuk. Az ananászt meglocsoljuk konyakkal, és lefedjük.
Egy kisebb lábaskában a cukrot aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk az ecetet, 1 dl ananászlét, a pecsenyelét, és erõs tűzön mézsűrűre - felére - forraljuk. A kacsát körberakjuk a megrészegített ananászkarikákkal, megkenjük egy kevés mártással. A többit kis csészékben forrón kínáljuk. Tejszínes burgonyapüré javasolt mellé.

 

Tatárbifsztek


Hozzávalók: 40 dkg érlelt bélszín, 4 tojássárgája, só, törött fekete bors, őrölt köménymag, nagyon finomra metélt lilahagyma, zöldpetrezselyem, csemege uborka, apróra vagdalt, levétől leszűrt kapribogyó, mustár, szardellapaszta, ketchup, Worchester mártás, vaj.


Elkészítése: A bélszínt megdaráljuk, majd négy kis pogácsát formálunk belőle. 1-1 húspogácsát 1-1 üvegtál közepére teszünk. Mélyedést vájunk bele, és beletesszük a tojássárgáját. Köré szórjuk kis kupacokban a fűszereket, hogy ki-ki saját ízlésének megfelelően keverhesse össze. Frissen pirított kenyérszeleteket kínálunk mellé.

 

tempura zöldsalátával

rántottzöldségek Sylvinek

 

 

 

 

Desszert:

gyümölcsök nyárson fagylalttal

 

 

 

 

 

Forrás: tv2.hu

 

1 komment

Címkék: receptek sushi tatárbifsztek hal a tortán bangó margit kacsasült

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr48819273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hold 2008.12.16. 20:59:52

Gratulálok Művésznő!

Csodálatos volt a menű, sajnálom, hogy nem lehettem ott a vacsorán, megtiszteltetés lett volna az Ön asztalánál ülni!
Gyönyörű családja van, hozzájuk külön is gratulálok!
Sok sikert, jó egészséget kívánok Önnek és kedves családjának! TISZTELETTEL
süti beállítások módosítása