Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Niki Belucci menüje

2008.11.07. 21:11 welltina

 

Niki Belucci rendkívül színes menüvel várta vendégeit, köszönhetően annak, hogy nemzetközileg a legismertebb és elismertebb magyar DJ-ként gyakorlatilag az egész világot bejárta, többször turnézott Dél-Amerikában, és dolgozott szinte minden európai országban. „Több nemzet eledeleiből állítottam össze a menümet. Előételnek bruscettát tálaltam, amit magyaros burgonyaleves, majd csilis csirke és túrótorta követett.”

 

 

 

 

Menü:

 

Előétel

 

 

 

 

 

Leves: Magyaros burgonyalves

Magyaros burgonyaleves
Hozzávalók:
45 dkg burgonya, 2 ek. liszt, 3 ek. olaj, 5 dkg lecsó, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, fűszerpaprika, kömény, só.
Elkészítés: A megtisztított, megmosott burgonyákat kockákra vágjuk, és a levesnek megfelelő mennyiségű hideg sós vízben, az egészben hagyott vöröshagymával együtt feltesszük főni. Közben zsemleszínű rántást készítünk, amelyet fűszerpaprikával, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával és finomra vágott petrezselyem zöldjével ízesítünk. Hideg vízzel fölengedjük, a lecsót hozzáadjuk, és a tűzről lehúzva simára keverjük. Amikor a burgonya megfőtt, besűrítjük a levest. Még egyszer kiforraljuk, és ha szükséges, utóízesítjük. 

  

Főétel: chilis csirke

Chillis csirke, rizzsel
Hozzávalók: 6 egész csirkecomb, 3 zöld citrom (lime), 3 nagy fej hagyma, olaj, chilipaprika, só, 1 csésze erőleves.
Elkészítés:
Megmossuk a csirkecombokat, majd egy tálba tesszük. Apróra vágjuk a hagymát, lereszeljük 2 citrom héját, és kinyomjuk a levét. Mindezt hozzátesszük a csirkecombokhoz. 1 dl erőlevessel is megöntözzük. Hozzátesszük a paprikát, majd egy estére pihenni hagyjuk. Másnap az olajon megfonnyasztjuk a lecsurgatott és kinyomkodott hagymát. Megpirítjuk a csirkecombokat is. Majd mindezt egy kuktában a citromos lével összeöntjük, vigyázva, hogy a chilipaprika ki ne pukkanjon. Készre főzzük. Ha kidurran a paprika, nagyon erős lehet! Rizzsel tálaljuk. 

 

Desszert: túrótorta

Túrótorta
Hozzávalók: 16 szelet, 1 cm vastag szögletes piskóta, 2 doboz körszeletes ananászbefőtt, 25 dkg tehéntúró, 2 dl tejszín, 10 dkg margarin, 3 zacskó habfixáló, 1 csésze kimagozott meggybefőtt, 2 zacskó vaníliás cukor, csipet só.
Elkészítés:
Mindkét doboz ananászbefőttet leszűröm. (Levéből citromlével, szódavízzel és jégkockákkal üdítőital készíthető a locsoló gyerekek számára.) Az egyik doboz gyümölcsöt turmixgépben összetöröm, a másik doboz lecsöpögtetett ananászkarikát papírral leszárítom. A tejszínt kemény habbá verem. A túrót simára töröm, összekeverem a vaníliás cukorral, a sóval és a turmixolt ananásszal, végül hozzáadom az olvasztott, de már nem forró margarint. Ezután hozzákeverem a habfixet, és beleforgatom a kemény tejszínhabot.
Elkészítés:
A krémet rákenem a piskótalapra, és a tetejét kirakom a félretett ananászkarikákkal. A meggyszemeket belenyomkodom, és a süteményt a hűtőszekrényben legalább fél napig hűtöm. Kockákra vágva kínálom. Tálaláskor habszifonból nyomok rá tejszínhabot. 

  

Forrás: tv2.hu

Szólj hozzá!

Címkék: receptek hal a tortán dj niki belucci

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr94756364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása