Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Sipos Tomi menüje

2008.10.21. 13:19 welltina

 

Konyhás néninek öltözve kezdett hozzá a fogások elkészítéséhez Sipos Tomi, és meglepő módon még a pörköltet is megcukrozta.

„Ez csak véletlenül történt, mert a cukor hasonló dobozban volt, mint nálam otthon a só, így összecseréltem őket. De mivel csak kis mennyiséget használtam, nem történt igazi katasztrófa.”

 

 

 

 

Menü:

Előétel: Kisdobosvéreleves Kazinczy kockával (Paradicsomleves)

Paradicsom leves – betűtésztával


Hozzávalók: 2 liter 100%-os paradicsomlé, olaj, liszt, cukor, só, bors, zellerzöld, vöröshagyma, (bazsalikom, oregáno, kakukkfű)


Elkészítés: Elõször 1 evõkanál liszthez adjunk annyi olajat, amennyit felvesz, és hevítsük habzásig. (A rántást nem addig kell sütni állandó kevergetés mellett, amíg kifehéredés után színesedni kezd, hanem csak jól át kell forrósítani, pirítani nem szabad.) Ezután vegyük le az edényt a tűzrõl, hagyjuk langyosra hűlni, majd tovább kevergetve engedjük fel kb 2 liter 100%-os paradicsom ivólével. Adjunk hozzá fél mokkáskanál sót, és ízlés szerint cukrot, sót, borsot. Tegyünk bele fél diónyi vöröshagymát, és egy szál elõzõleg megmosott zellerzöldet. 5 percig forraljuk, hogy besűrűsödjön. Amennyiben túl sűrű a paradicsomlé, adjunk hozzá egy kis vizet is. A tésztát külön vízben főzzük, és tálaláskor rakjuk a tányérba. Ha kissé változtatni akarunk az ízvilágon, elvihetjük levesünket olaszos irányba! Ebben az esetben pluszként bazsalikommal, oregánoval, kakukkfűvel ízesíthetjük  

 

 

 

 

Főétel: Űttörőgombócok seripörivel (Sertéspörkölt tarhonyával)

Tarhonyás hús

Hozzávalók: Fél kg kerek szemű tarhonya, fél kg hús (lehet sertés vagy csirke, akár pulyhahús), 1-2 v.hagyma, 1-2 szem paprika, paradicsom, olaj, p.paprika, só, bors


Elkészítés: A szokásos módon pörköltet készítünk. A v.hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk, majd meghintjük p.paprikával, rárakjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és kicsit később a kockára vágott paprikát és paradicsomot is hozzáadjuk. Ha kell, felöntjük vízzel, majd puhára pároljuk a húst (közben időnként pótoljuk a vizet, ha elfőtt). A tarhonyát kevés 1-2 kanál olajon aranybarnára pirítjuk (de ne égjen meg), célszerű kis fokozatnál pirítani, mert különben hamar megég, és nem egyenletesen pirul. Felöntjük kb. 1,5 liternyi vízzel, megszórjuk kevés delikáttal, és feltesszük főni. Mire elfövi a levet, akkorra majdnem megpuhul a tarhonya. Közben kavargatni kell, nehogy leégjen. Ezután levesszük a tűzről, és fedővel letakarjuk, majd így a gőzben hagyjuk teljesen puhára párolódni. Akkor nem fog szétmálni a tarhonya, és nem tapad össze. Amikor a pörkölt is elkészült, tehát megpuhult a hús, és jó sűrű szaftja van, akkor a kész tarhonyával összekavargatjuk.   

 

 

 

 

Desszert: Piskóta quadrátus claustrum öntettel (Piskóta csokiöntettel)

Menzás piskóta csokiöntettel


Hozzávalók: A pikótához: 9 db tojás, 9 ek. liszt, 9 ek. cukor, 1 cs. vaniliás cukor, 1 csomag sütőpor, Rama és liszt a tepsi kikenéséhez.


Csokiöntet: 1 db Rama, kakaópor (főzős, cukor nélküli), cukor, tej, liszt.


Elkészítés:A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat szétválasztjuk. Előszőr a fehérjét kezdjük felverni. Amikor a fehérje már félig kemény, hozzáadunk 5 ek. cukrot, és így verjük tovább jó keménnyé. A sárgákhoz hozzáadjuk a maradék cukrot és a vaníliás cukrot, és jól kikeverjük. Ha kikevertük, hozzáadjuk a fehérjét, lapos fakanállal óvatosan összekeverjük. A sütőport elkeverjük a lisztben, és adagonként hozzáadjuk. A tepsit kikenjük Ramaval, és megszórjuk liszttel, majd a piskótamasszát beleöntjük. Betesszük a sütőbe és kb. 40 percet sütjük. Miközben a piskóta sül, elkészítjük a csokiöntetet. A Ramat felolvasztjuk, majd rakunk hozzá kakaóport, és gyorsan öntünk rá egy pici tejet, hogy ne égjen meg. Rakunk hozzá kb. 1-2 ek. lisztet, és ízlés szerint cukrot, összekeverjük, hogy ne maradjon csomós, és felöntjük tejjel. Ha már besűrűsödött, akkor kész. A piskótákat kockákra vágjuk, és a meleg csokiöntetet ráöntjük. 

 

Forrás: tv2.hu

 

2 komment

Címkék: receptek sipos tomi paradicsom leves tarhonyás hús menzás piskóta csokiöntettel

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr46724405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csenge 2008.11.03. 12:39:03

naon jó kajákat föztél

NYUSZO 2008.11.13. 18:58:51

és a cukor a pőriből hol van:)
süti beállítások módosítása