Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Csapó Virág receptjei

2008.10.04. 08:12 welltina

 

Virág nagyon finom vacsorát készített, de a körülmények megint nem voltak a segítségére.

„Görög estét szerveztem a kertben igazi görögtűzzel. Direkt előre megkérdeztem a meteorológiai szolgálatot, hogy milyen idő lesz aznap, és a szakemberek verőfényes napsütést ígértek, ezért eszembe sem jutott, hogy eső is eshet. Ennek ellenére, amint elkészültem a vacsorával, és megterítettem, elkezdett dörögni az ég, és villámlott is. Szerencsére a görögtüzet még végig nézhettük úgy, hogy nem esett az eső.”

 

 

Virág receptjei:

 

Előétel:

Szilvaleves


Hozzávalók: 0,5kg aszaltszilva, 1 ü. vörösbor, 3-4 evőkanál cukor, 10cm-es fahéj rúd, 4-5 szegfűszeg kevés sima liszt, reszelt citromhéj, 3 dl főzőtejszín, pirított mandula
Előző nap a szilvát a borba beáztatjuk. Másnap a borral együtt mehet a fazékba, hozzá a cukor és a fűszerek, egy kis vizet ízlés szerint még lehet hozzá önteni. 15 perc főzés után behabarjuk a tejszínnel simára kevert liszttel, és átforraljuk. Langyosan bele a citromhéj, különben belekeseredik. Jól lehűteni. Tálalásnál tejszínhabbal, pirított mandulával díszíteni.

 

 

Főétel:

Padlizsán muszaka


Öntet: 1kg padlizsán, 3 ek. vaj, 4 ek. liszt, 2 csésze tej, 75dkg darált hús (Virág pulykacombból készíti), 1/8 tk. fahéj, 3 ek. pannóniasajt (reszelt), 1 jó nagy fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 felvert tojás, só, fehér bors, 2 nagy hámozott, apróra vágott paradicsom, 1/2 csésze fehérbor, 1 tk. cukor, 3-4 cm fahéj, 3 szem szegfűszeg olívaolaj, 2 ek. paradicsomkrém, 1 babérlevél, 2 szegfűszeg, kis csokor apróra vágott petrezselyem, só, fehérbors.
A padlizsánt héjastul 0,5 cm-es szeletekre vágjuk. Besózva egy órát állni hagyjuk. Hagymát, fokhagymát apróra vágni, kevés olajon tíz percig párolni. Hozzáadni a húst, fehérre pirítani, majd hozzá a paradicsom, bor, az összes fűszer és hozzávaló. Így 30 percig lassú tűzön főzni.

(A babérlevelet, szegfűszeget, fahájat célszerű teatojásba tenni, hogy ha kész, ne kelljen keresgélni.)

A padlizsán levét leöntjük, és olívaolajjal kikent tepsibe rétegezzük. Az alján és a tetején is padlizsán legyen. A tetejére az öntethez a vajat felolvasztjuk, bele a liszt. Kis lángon 2 percig pirítani. Állandóan keverni, és közben fokozatosan hozzá önteni a tejet. Felforralni, és egy percig főzni.Tűzről levenni, hozzákeverni a többi hozzávalót, és egyenletesen a padlizsán tetejére simítani. Előmelegített sütőben egy órát sütni, félidőben lehet még reszelt sajtot a tetejére szórni.

Tzatziki:
1 uborka, 1 gerezd fokhagyma, 2dl natúr joghurt, 2 dl tejföl, 2 tk. citromlé, 2 tk. kapor, só
Meghámozott, lereszelt uborkát lesózzuk, 15 perc után kinyomkodjuk. Összekeverjük a hozzávalókkal, ízlés szerint sózzuk. Tálalásig hűtjük.

 

 

 

 

Desszert: fagylalt

Tokajival leöntött barack megsütve, forrón, hideg fagylalttal

 

 

 

 

Forrás: tv2.hu

Szólj hozzá!

Címkék: fagylalt receptek hal a tortán tzatziki csapó virág szilvaleves padlizsán muszaka

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr61694906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása