Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Halász Gábor menüje

2008.10.03. 11:55 welltina

 

Gábor a konyhában is otthon érezte magát, finomakat főzött, és jó borokat kínált. Ennek ellenére akadt, akinek nem minden ízlett.
„Úgy vettem észre, hogy Komonyi Zsuzsinak nem ízlett a főztöm. De neki gyakorlatilag a saját maga által készített vacsorán kívül semmi nem ízlett. Egész héten mindenre fújt, és semmi nem felelt meg neki. Így ezt sem vettem magamra.”

 

 

Gábor menüje:

Előétel

Mozarellás paradicsom falatkák

 

 

Sütőtök krémleves

Sütőtök-krémleves

 

Hozzávalók:

két kisebb vagy egy nagy sütőtök
2 - 3 burgonya
fél szár póréhagyma
mentalevél
petrezselyemzöld
korianderzöld
egy narancs vékonyra szelt héja és leve
só, bors
snidling (tálaláshoz)
húslé- vagy zöldség
(tejszín)


Elkészítése:

A tököt meghámozzuk, a magját eltávolítjuk. A pórét kevés olajon kicsit átpároljuk, majd a kockára vágott tököt és burgonyát hozzáadjuk, a mentalevéllel, korianderrel, a petrezselyemmel, a narancs héjával, sóval, borssal megfűszerezzük és annyi húslevet (zöldség is jó!) öntünk rá, amennyi ellepi. Amikor megpuhult a narancs héját kivesszük, a többit összeturmixoljuk, ízesítjük a narancs levével és ha kell, utána ízesítünk. Fontos, hogy jó sűrű legyen! Ha szeretjük adhatunk hozzá még tejszínt is. Tálaláskor snidlinggel díszítjük. Hidegen, melegen is fogyasztható.

 

Forrás: hazipatika.com

 

 

Főétel:

Marhapörkölt dödöllével

Dödölle

Hozzávalók:

50 dkg burgonya, 30-40 dkg liszt, 10-15 dkg vöröshagyma, 2 dl étolaj vagy ennek a mennyiségnek megfelelő zsír, ízlés szerint só

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és vékony karikákra felszeleteljük. Feltesszük főni annyi hideg, sós vízben, ami éppen ellepi. Puhára főzzük, pépesre törjük, és apránként hozzáadjuk a lisztet, állandóan keverjük, de a tűzről nem vesszük le. Annyi lisztet adunk hozzá, amennyit a burgonya felvesz. Alaposan kikeverjük, hogy csomómentes legyen, és ne ragadjon. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, az olajban megdinszteljük. Egy lapostányérra tesszük a dödöllét, tenyérrel kb. hüvelykujjnyi vastagságúra nyomkodjuk, meglocsoljuk a vöröshagymás olajjal és kanállal diónyi galuskákat szaggatunk belőle. Serpenyőben kissé lepirítjuk, majd tálaljuk. Adhatjuk vadételek mellé köretként, de lehet önálló fogás is, ekkor locsoljuk meg tejföllel.

 

Forrás: vendegvaro.hu

 

 

 

Desszert

Tejszines, vajas, csokikrém

Tejszines, vajas csokikrém

Hozzávalók: 1,5 dl tej, 4 dkg tejszín, 6 dkg margarin, 25 dkg keserű csoki

Tejszínes csokikrém elkészítése:

1. Forraljuk fel a tejszínt a tejjel.
2. Öntsük rá az apróra vágott csokira és habverővel keverjük simára.
3. Adjuk hozzá a feldarabolt vajat és habverővel addig keverjük, amíg sima, sűrű krém nem lesz belőle!

 

Forrás: mvk.hu

 

Gábor flambirozott szilvával bélelt poharakban tálalta a csokikrémet

 

 

 

 

Forrás: tv2.hu

Szólj hozzá!

Címkék: halász gábor receptek dödölle hal a tortán sütőtök krémleves tejszines vajas csokikrém

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr30692271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása