Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Fásy Ádám menüje

2008.09.18. 16:46 welltina

 

Fásy Ádám gyakorlott szakácsként és vendéglátóként tökéletes vacsorával örvendeztette meg vendégeit.

 

 

 

 

 

 

Menüje:

Előétel: Zsírjában sült libamáj, vörösborban pácolt kacsamellfilé, pulykamellfiléből készült finoman fűszerezett golyócskák friss salátákkal


Elkészítése:
A hízott libamájat tejben egy napig hűtőben állni hagyom, majd bő libazsírban lassú tűzön megsütöm. Miután kisült, pici sóval megpergetem majd hagyom kihűlni. Fóliába betekerem, hűtőbe teszem, tálaláskor hidegen szeletelem.
Tanács: ha túl hízott a máj, akkor kevesebb zsiradékban sütöm, mert könnyen széteshet. Vigyázni kell, nehogy kérget kapjon sütés közben.
A filézett kacsamellet 24 órán át fűszeres vörösborosban pácolom. Másnap kevés olajban megpirítom, fűszerlével felöntöm, és készre párolom. Ha megpuhult, hagyom kihűlni. Tálalásig fóliába csavarva a hűtőben tárolom, hidegen szeletelem.
A darált pulykamellet sóval, borssal, fokhagymával enyhén fűszerezem. Egy db. tojást ütök hozzá, ezt követően  zsemlemorzsával összegyúrom. Állni hagyom, hogy az ízek összeérjenek, majd kis golyókat formálok belőle, és forró zsírban kisütöm.
Tálalás: A kacsamellet és a libamájat felszeletelem, a pulykamell-golyócskákat melléhelyezem, friss salátával díszítve tálalom.

 

Leves: Ády leves


Elkészítése: Az apróra kockázott borjúhúst zsíron, hagymán megpirítjuk, sóval, paprikával fűszerezve lassú tűzön puhára pároljuk, majd csontlével felöntjük. Citrommal és ötfűszer-keverékkel különleges ízharmóniát adunk. Tejfellel-liszttel behabarjuk. Zöldborsóval és kockára vágott főtt tojással tálaljuk, petrezselyem zöldjével illatosítjuk.

  

 

Főétel: Vegyes húsos tál zöld fűszermártással, burgonyapürével
Egészben sült rozmaringos borjúszűz, bazsalikomos csemege sertéskaraj, mangalicaszalonnával font csirkemell


Elkészítése: A borjúszűzet rozmaringos, a csemegekarajt bazsalikomos  fűszerpácban előkészítem, hűtőben állni hagyom. Másnap sütőben pirosra sütöm. A két hús levét összekeverem, hozzáadok apróra vágott, friss rozmaringot, bazsalikomot, petrezselymet, kaprot, majd összepárolom. Fűszerkeverékkel ízesítem. Kevés liszttel sűrítem, simára keverem, bársonyos mártást készítek belőle, végül átszűröm.
A csirkemellet enyhén kiklopfolom, vékony csíkokra vágom, csakúgy, mint  a mangalicaszalonnát. A csíkokból copfokat fonok, majd sütőben megsütöm.
A felszeletelt borjúszűzet és sertéskarajt díszítve tálalom, és melléhelyezem a mangalicaszalonnával font csirkemellet. A zöldfűszer-mártást kiöntőben tálalom mellé. Köretnek burgonyapürét kínálok.

 

 

 

 

Desszert: Meggyes-csokis piskóta dióval, meggyöntettel tálalva

Elkészítése: Lisztből, cukorból, szódabikarbónából, olajból, tojásból, kefirből, kakaóporból, meggyből és dióból piskótát sütök. Az édességet meggyöntettel díszítve tálalom.

 

 

Befejező fogás: sajt és gyümölcstál

 

 

 

 

Forrás: tv2.hu

Szólj hozzá!

Címkék: receptek hal a tortán fásy ádám vegyes húsostál zöld fűszer mártással és burgonyapürével sajt és gyümölcstál meggyes csokis piskóta dióval meggyöntettel ády leves zsírjában sült libamáj vörösborban pácolt kacsamellfilé

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr7668163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása