Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Varga Feri receptjei

2008.09.03. 10:38 welltina

 

Varga Feri Jól tud főzni, talán az izgalom volt az oka, hogy sérüléseket okozott saját magának....

Feleségét is ő tanította főzni, Betty pedig a sütemény készítés fortélyaiban mozog otthonosabban....

  

 

 

 

 

Előétel: Padlizsánkrém

 

 

 

 

 

 

Főétel: Lecsós padlizsán
Végy egy fej hagymát, és két gerezd foghagymát ,vágd apróra és egy kevésolajban (2 kupaknyi) fonnyaszd meg. A répát megtisztítás után, fél centis darabokra vágd ,rakd a pirított hagymákra  a felvágott répát, majd kicsikét pirítsd meg. Öntsd fel vízzel úgy hogy ellepje. Utána sózd, borsozd és rakj bele 2 húsleveskockát. Fedd le és párold zsírjára. Közben míg párolódik, egy nagy tejfölt 1 gerezd foghagymát, melyet foghagymanyomón összetörsz, sót borsot és a végén 3 kiskanál mustárt összekeversz,majd a puhára párolt répára ráöntöd és összerottyantod.

Grillhús

 

 

 

 

 

 

 

 



Desszert: Meggyes szelet
Hozzávalók: 5 dkg dió, 20 dkg liszt, egy zacskó sötőpor, 25 dkg puha vaj, 25dkg cukor, 4 tojás, 1 citrom, 1 üveg meggybefőtt.
Elkészítés: 1. A cukrot és a vajat keverd össze,/ ahogyan kényelmes/. Ha ez megvan egy kis reszelt citom héját és a 4 tojást  keverd hozzá. Majd a kimért lisztet, sütőport és diót is egy külön edényben összeforgatod, és apránként belekevered a vajas tojásos  masszába. A formát zsírozd ki,és ha nem akarod, hogy az odaégjen, az alját és az oldalát is borítsd be sütőpapírral. Beleöntjük a masszát, majd a lecsorgatott magozott meggyet rászórjuk a tetejére / a menyiség ízlés szerint /. Mielőtt a sütöbe raknád egy kis fahéjas cukorral szórd meg a tetejét. Előmelegített sütőben 175 fokon 30-35 percig süsd. Ha kivetted a sütőből, bármivel feldobhatod amit szeretsz.

Forrás: tv2.hu

Szólj hozzá!

Címkék: receptek varga feri hal a tortán padlizsámkrém lecsós padlizsán grillhús meggyes szelet

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr86640998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása