Varga Feri Jól tud főzni, talán az izgalom volt az oka, hogy sérüléseket okozott saját magának....
Feleségét is ő tanította főzni, Betty pedig a sütemény készítés fortélyaiban mozog otthonosabban....
Előétel: Padlizsánkrém
Főétel: Lecsós padlizsán
Végy egy fej hagymát, és két gerezd foghagymát ,vágd apróra és egy kevésolajban (2 kupaknyi) fonnyaszd meg. A répát megtisztítás után, fél centis darabokra vágd ,rakd a pirított hagymákra a felvágott répát, majd kicsikét pirítsd meg. Öntsd fel vízzel úgy hogy ellepje. Utána sózd, borsozd és rakj bele 2 húsleveskockát. Fedd le és párold zsírjára. Közben míg párolódik, egy nagy tejfölt 1 gerezd foghagymát, melyet foghagymanyomón összetörsz, sót borsot és a végén 3 kiskanál mustárt összekeversz,majd a puhára párolt répára ráöntöd és összerottyantod.
Grillhús
Desszert: Meggyes szelet
Hozzávalók: 5 dkg dió, 20 dkg liszt, egy zacskó sötőpor, 25 dkg puha vaj, 25dkg cukor, 4 tojás, 1 citrom, 1 üveg meggybefőtt.
Elkészítés: 1. A cukrot és a vajat keverd össze,/ ahogyan kényelmes/. Ha ez megvan egy kis reszelt citom héját és a 4 tojást keverd hozzá. Majd a kimért lisztet, sütőport és diót is egy külön edényben összeforgatod, és apránként belekevered a vajas tojásos masszába. A formát zsírozd ki,és ha nem akarod, hogy az odaégjen, az alját és az oldalát is borítsd be sütőpapírral. Beleöntjük a masszát, majd a lecsorgatott magozott meggyet rászórjuk a tetejére / a menyiség ízlés szerint /. Mielőtt a sütöbe raknád egy kis fahéjas cukorral szórd meg a tetejét. Előmelegített sütőben 175 fokon 30-35 percig süsd. Ha kivetted a sütőből, bármivel feldobhatod amit szeretsz.
Forrás: tv2.hu
Utolsó kommentek