Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Kovács Áron receptjei 2

2008.09.03. 01:16 welltina

 

Kovács Áron az ismerkedésre és a barátkozásra fektette a hangsúlyt, mindenki más csak az ételekkel és saját magával volt elfoglalva.......

 

 

Íme Áron receptjei:

 

 

 

Előétel: Lángos
Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 2-3 dl tej, 50 dkg finomliszt, 3 közepes főtt burgonya, 1 tojássárgája, diónyi vaj vagy 2 evőkanál olaj, só. A nyújtáshoz: liszt, a sütéshez: olaj
Elkészítés: Az élesztőt 2 evőkanál tejben felfuttatjuk. Ezután a liszttel, a még melegen áttört burgonyával, a tojássárgájával, az olvasztott vajjal, a sóval és annyi langyos tejjel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, összegyúrjuk. Cipóvá formáljuk, majd egy liszttel behintett tálban, letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük. Ezután lisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtjuk, és tenyérnyi darabokat kanyarítunk belőle. Újabb 20 percig pihentetjük, majd egyenként forgatva mindegyiket duplájára húzzuk. Végül bő, forró olajban szép pirosra sütjük.
Elkészítési idő: 45 perc + kelesztés
Egy darab: 1078 kJ/258 kcal

 

 

Főétel: Sült kolbász

Kolbászt bő olajban kisütni. Tálaláshoz kenyér, ketchup, mustár, savanyúság

 

 

 

 

 

Desszert: Palacsinta
Palacsintatészta készítése – alaptészta: Harminc dkg finomlisztet simára keverünk 2 egész tojással, és állandó keverés mellett hozzáöntünk annyi folyadékot, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk. A folyadék lehet tej, fele tej és fele víz vagy szódavíz. Csipetnyi sóval ízesítjük. Az édes tésztánál egy evőkanál kristálycukrot is adunk hozzá. A sós tésztát a szokásosnál egy gondolattal, több sóval ízesítjük. A kész tésztát kb. 15 percig pihentetjük, és utána kezdjük sütni. Ez a mennyiség 15-20 palacsinta sütéséhez elegendő.

 

Forrás: tv2.hu

Szólj hozzá!

Címkék: receptek lángos palacsinta hal a tortán kovács áron sült kolbász

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr26640995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása