Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Esztergályos Cecília menüje

2008.09.03. 10:21 welltina

 

Nem sikerült túl jól Esztergályos Cecília vacsorája, hiába készülődött egész nap lelkesen a művésznő, négy fogásból csak egyetlen egy ízlett a vendégeknek.

 

 

 

 

 

Cecília művésznő menüje:

 

Előétel: túrós, tejfölös, pörcös tészta

 

Túrós-tejfölös szalonnapörcös tészta, sajttal

 

Hozzávalók: húsok: 20-30 dkg füstölt szalonna, egyéb: egy evőkanál zsír, 50 dkg szárított metélt tészta, 4 dl tejföl, 25 dkg túró, só, sajt.

Elkészítés: a szalonnát apró darabokra vágjuk, a kanál zsíron kisütjük, és a kisült szalonnadarabokat kiszedjük a zsírjából, ez lesz a kurcina. A metélt tésztát sós vízben kifőzzük, és beleforgatjuk a füstölt szalonna kisütött zsírjába, majd hozzáadjuk a túrót, és egy kevés tejfölt is.
Még finomabbra elkészíthetjük úgy, hogy a kifőtt szalonnazsírban megforgatott tésztát kizsírozott tepsibe tesszük, rámorzsoljuk a túrót, kicsit összekeverjük vele, a tetejére tesszük a kurcinát és sajtot, majd az egészet összesütjük. Tálaláskor hideg tejfölt teszünk az asztalra. 

  

 

 

 

 

 

 

Főétel: kacsasült burgonyával

 

Sült kacsacomb, sültburgonyával

 

Hozzávalók: pecsenye kacsacomb (egy főre egy combot számolunk), kacsazsír, só, bors, majoranna, köménymag, szerecsendió, víz, 2 hagyma, 3 gerezd fokhagyma

Elkészítés: a kacsacombokat megmossuk, besózzuk, borsozzuk, és kb. egy órát állni hagyjuk.
Bedörzsöljük majorannával, és egy lábasba tesszük. Megszórjuk köménymaggal, szerecsendióval, mellé teszünk 2 hagymát és 3 gerezd fokhagymát. Rákanalazunk 2-3 evőkanál kacsazsírt, és kicsit megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amiben meg tudjuk párolni a combokat.
Fedő alatt közepes lángon min. 50-60 percig pároljuk a kacsacombokat. (Ha a víz elpárologna, pótolni kell!) Hústűvel ellenőrizzük, mennyire puhult meg a hús.
Ha megpuhult, előmelegített, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és legalább 30 percig sütjük. A combokat félidőben megfordítjuk, és folyamatosan locsoljuk a pecsenyelével.

Tanácsok:
Burgonyával vagy grillezett kukoricával is tálalhatjuk.

  

 

 

 

 

 

 

 

Desszert: gyümölcs - görögdinnye

 

 

 

 

Desszert: Torta

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: tv2.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: receptek esztergályos cecília hal a tortán görögdinnye túrós tejfölös pörcös tészta kacsasült burgonyával

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr77645720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása