Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Judy receptjei

2008.06.17. 17:34 welltina

Judy nem egy konyhatündér, de sebaj, hisz nem azért szeretjük. Megmondta előre:  "hogy aki jól akar lakni, az rám ne alapozzon."



A receptek és képek - kedvcsinálónak

Sonkatál

Hozzávalók: Saláta, sonka, mozarella

Recept: Egy tálon ízlésesen elrendezzük a salátát, a sonkát és ráhelyezzük a mozarella golyócskákat.


 

Lasagne

Hozzávalók: Besamel mártás, lasagne tészta, darált marhahús, sűrített paradicsom, oregáno, fokhagyma, bors, margarin, liszt, tej, só, borsvöröshagyma, olaj, petrezselyem, parmezán, ketchup


Recept: A vöröshagymát olajon megdinszteljük, ráöntjük a darált húst és tovább főzzük. A paradicsomszószhoz összekeverjük a ketchupot, a sűrített paradicsomot, oregánot, fokhagymát, sózzuk, borsozzuk. Ha a hús kifehéredett, ráöntjük a paradicsomszószt és összerottyantjuk.

Besamel elkészítése: A tejet felforraljuk és félretesszük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval és borssal fűszerezzük.
A tésztát sós vízben nagyon rövid ideig egyesével megfőzzük és egy kiolajozott tálba alulra fektetjük. Rásimítjuk a besamelt, tésztát teszünk rá, arra ráöntjük a húsos paradicsomszószt, újra tészta,újra besamel, A végén megszórjuk parmezánnal.




 

 

Panna Cotta

Hozzávalók: tejszín, tej, cukor, fehér csokoládé, vaníliarúd, mélyhűtött, felengedett eper, citrom, zselatinpor

A tálaláshoz: 10 dkg eperlekvár és 2-3 evőkanál brandy

Recept: A tejet és a tejszínt összeöntjük egy közepes méretű fazékban, hozzáadjuk a cukrot, majd darabokra tördelve beletesszük a fehér csokit, és belekeverjük a vanília rúd kikapargatott belsejét. Ezután mérsékelt lángon folyamatos keverés mellett melegíteni kezdjük, és ha a csoki meg a cukor tökéletesen felolvadt, máris levesszük a tűzről, és megvárjuk, amíg kézmelegre hűl. Ezalatt az epret turmixgépben vagy botmixerrel összepürésítjük, és hozzáreszeljük a citrom héját.
Visszatérünk a tejszínes keverékhez: ha a hőmérséklete már elérte azt a fokot, amikor a beledugott ujjunkat nem égeti, csak „csípi", kiveszünk belőle 5 evőkanálnyit egy külön tálkába, hozzászórjuk a zselatint, és kézi habverővel jól elkeverjük benne. A zselatinos sűrítést visszaöntjük a többi tejszínes keverékhez a fazékba, majd fakanállal hozzádolgozzuk az összepépesített epret, és az egészet szétosztjuk tálkákban. A desszerteket betesszük 1 éjszakára a hűtőbe, hogy megdermedjenek. Másnap éles késsel óvatosan körbevágjuk őket, aztán a tálkák alját néhány pillanatra forró vízbe mártjuk, és határozott mozdulattal kipottyantjuk belőlük egy-egy kistányérra a rózsaszín panna cottákat.
Végül az eperlekvárt összemelegítjük a brandyvel, és finom díszítésül pár szem extra eper társaságában a panna cották köré kanalazzuk.

Forrás: tv2.hu

Szólj hozzá!

Címkék: receptek panna cotta judy lasagne hal a tortán sonkatál

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr40525759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása