Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Csisztu Zsuzsa receptjei

2008.06.07. 17:46 welltina

Csisztu Zsuzsa gyakran főz, ezért nem aggódott, amikor az utolsó napon vendégül látta társait. A recepteket már korábban is kipróbálta...

 

Íme a receptjei:

Előétel: Húsos hasé
Hozzávalók: félkész vajas leveles tészta, füstölt tarja, tejföl, sajt, tojás
Recept:
A tésztát kinyújtjuk, kockákra vágjuk, darált füstölt tarját rakunk rá, kis tejfölt, és sajtot szórunk a tetejére majd megkenjük tojássárgájával. Össze csomagoljuk és  megsütjük.

 

 

 

Leves: Spárgakrém leves
Hozzávalók: párga, vaj, extra szűz olíva olaj, fokhagyma, sárgarépa, fehérrépa, tejszín, étkezési keményítő, vágott mandula
Recept:
Vajon megpároljuk a hosszában felvagdosott sárgarépát, és a spárga levágott végeit. Frissen préselt fokhagymát is adunk hozzá. Majd a fehérrépát spárgát is hozzáadjuk és pároljuk tovább. Lisztet szórunk rá, felöntjük alaplével és puhára főzzük. Ezután leturmixoljuk, és tejszínből és étkezési keményítőből készült habarással behabarjuk. A végén pirított mandulával tálaljuk.

 

Főétel: Rozmaringos kacsasült burgonyával, vargányaszósszal
Hozzávalók: kacsamell, friss rozmaring, burgonya, fokhagyma
Recept:
Zsírján megpirítjuk a kacsamelleket, rozmaringot adunk hozzá és egy kevés vízzel felöntjük, így pároljuk.
A burgonyát hosszúkás szeletekre vágva feltesszük főni. Egy tepsibe beletesszük a megsült húst, a megfőtt burgonyát, rozmaring szálakat és durván felvágott fokhagymát, ráadásképpen pedig egy pucolatlan fokhagymát félbevágva.

Vargányaszósz
Hozzávalók: szárított vargánya, tejszín, liszt
Recept:
A vargányát vízbe áztatjuk és állni hagyjuk. Ezután kiszedjük a vargányadarabokat és a kacsasült zsírjával felhúzzuk, majd tejszínes habarással behabarjuk. Kettévesszük és az egyikbe visszatesszük a gombát.

 

 

 

Desszert: Meggyes túrós rétes vaníliafagylalttal
Hozzávalók: liszt, zsír, tejföl, só, meggy, tojás, vaníliás cukor, túró, búzadara
Recept:
A lisztből zsírból tejfölből és a sóból tésztát gyúrunk és egy napra a hűtőbe tesszük. Kinyújtjuk, és megtöltjük a töltelékkel. Tojássárgáját összekeverjük a túróval, vaníliás cukorral, búzadarával, és a felvert tojásfehérjével, ez a töltelék. A tejfölt kikeverünk tojássárgájával és az összetekert rétes tetejét megkenjük vele, majd megsütjük.

Forrás: tv2.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: csisztu zsuzsa receptek hal a tortán húsos hasé spárgakrém leves rozmaringos kacsasült burgonyával vargányaszósszal vargányaszósz meggyes túrós rétes vaníliafagylalttal

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr25508462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása