Szandi nagy hódolója a magyaros ízeknek, amit a vacsora menűje is hűen tükrözött - kicsit tömény, kicsit nehéz ételek, de a mieink!
Ime a receptek:
Előétel: Tojásos paradicsom snidlinges öntettel
Hozzávalók: Paradicsom,főtt tojás, snidling, fokhagyma, újhagyma, tejföl
Recept: A Paradicsomot bevágjuk és a felkarikázott tojást beletűzdeljük. Az újhagymát hosszában felvágjuk és tovább díszítjük a tálat vele. A tejfölt összekeverjük a tört fokhagymával, snidlinget vágunk bele és kihűtjük.
Főétel: Fokhagyma ágyon sült csülök
Hozzávalók: Fokhagyma, csülök
Recept: A tepsi alját bőven telepakoljuk fokhagymával,kevés olajat öntünk alá,rátesszük a csülköt és lefedve betesszük a sütőbe. Ha már megpirult, levesszük a fóliát és megpirítjuk.
Köret: Fokhagymás petrezselymes burgonya
Hozzávalók: Burgonya, petrezselyem, fokhagyma
Recept: Megfőzzük a kockára vágott burgonyát, olajon megpirítjuk. A felaprított petrezselymet olajon megfonnyasszuk, tört fokhagymát adunk hozzá és ráöntjük a burgonyára.
Desszert: Meggyes túrótorta
Hozzávalók: Liszt, tojás, keményítő, citrom reszelt héja, száraz bab, vaj, cukor, meggybefőtt, túró
Recept: Omlós tésztát készítünk a lisztből, a tojás sárgájából, a keményítőből, a citrom reszelt héjából. Egy kör alakú tepsi alját bevajazzuk és belesimítjuk a tésztát.Sütőpapírt teszünk rá, arra pedig szárazbabot és megsütjük.
Ha megsült, lecsöpögtetett meggybefőttet teszünk rá.
A fehérjét külön felverjük és összekeverjük a túróval, az olvasztott vajjal, cukorral és a megsült tésztára öntjük. Visszatesszük sülni.
Ha megsült a tetejét bekenjük baracklekvárral.
Desszert: Kókuszgolyó
Hozzávalók: Darált keksz, cukor, kakaópor, mogyoróvaj, lekvár, vaj, tej, kókuszreszelék
Recept: Összekeverjük a hozzávalókat és vizes kézzel gombócokat gyúrunk belőle, majd megforgatjuk kókuszreszelékbe.
Forrás: tv2.hu
Utolsó kommentek