Koós János olyan ételekkel várta vendégeit, amelyeket még édesanyjától tanult, Erdélyben. Ám hiába minden igyekezet, vendégeinek nem ez a vacsora volt a csúcs élvezet
Íme a receptek:
Előétel: Padlizsánkrém
Hozzávalók: Egész padlizsán, citrom leve, fokhagyma, vöröshagyma, olíva olaj
Recept: A padlizsánokat vaslapon puhára sütjük. A héját fakéssel óvatosan lekaparjuk és a belsejét összetörjük. Hozzákeverjük a citrom elvét, a fokhagymát és eldolgozzuk az olíva olajjal.
Leves: Pacalleves
Hozzávalók: Pacal, só, fűszerek, rizs, liszt, olaj, tejföl, pirospaprika, ecet, tárkony
Recept: A pacalt csíkokra vágva feltesszük főni sós hideg vízben. Rántást készítünk a lisztből és az olajból, megszórjuk pirospaprikával és a pacal levével hígitjuk .Ezután tejfölt,tárkonyt és egy kis ecetet teszünk bele.
Főétel: Báránypörkölt juhtúrós puliszkával
Hozzávalók: Báránycomb, vöröshagyma, friss rozmaring, só, pirospaprika
Recept: A vöröshagymát felkockázzuk, üvegesre pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával. Rátesszük a bárányhús és lepirítjuk. Ezután ha levet eresztett pároljuk, majd újra lepirítjuk és újra pároljuk.
Köret: Juhtúrós puliszka
Hozzávalók: Puliszka, juhtúró, sajt, szalonna, vaj
Recept: A szalonnát bevagdossuk és megpirítjuk úgy, hogy szépen szétnyíljon. A puliszkát megfőzzük, Kivajazott tálba öntjük a felét, rátesszük a juhtúrót, ismét puliszkát öntünk rá, majd megint juhtúrót. A tetejére sajtot reszelünk és a megsütött szalonnákkal díszítjük. Visszatesszük a sütőbe 20 percre.
Savanyúság: Sült paprika
>Hozzávalók: TV paprika, petrezselyem, fokhagyma
Recept: A paprikát vaslapon megsütjük, a megfeketedett héját lekaparjuk. Óvatosan ,hogy egybe maradjon a paprika. Friss petrezselymet összevágunk,fokhagymát adunk hozzá, olajjal ecettel összekeverjük és hűtőszekrénybe tesszük.
Desszert: Borkocsonya
Hozzávalók: Tokaji aszú, zselatin, szegfűszeg, fahéj, diákcsemege
Recept: Hideg vízben feloldjuk a zselatint, beleöntjük a bort, hozzáadjuk a szegfűszeget és a fahéjat. Összeforraljuk, majd tálakba töltjük, beleszórjuk a diákcsemegét és hűtőbe tesszük.
Forrás:tv2.hu
Utolsó kommentek