Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Koós János receptjei

2008.05.16. 16:59 welltina

Koós János olyan ételekkel várta vendégeit, amelyeket még édesanyjától tanult, Erdélyben.  Ám hiába minden igyekezet, vendégeinek  nem ez a vacsora volt a csúcs élvezet


Íme a receptek:

Előétel: Padlizsánkrém
Hozzávalók: Egész padlizsán, citrom leve, fokhagyma, vöröshagyma, olíva olaj
Recept:
A padlizsánokat vaslapon puhára sütjük. A héját fakéssel óvatosan lekaparjuk és a belsejét összetörjük. Hozzákeverjük a citrom elvét, a fokhagymát és eldolgozzuk az olíva olajjal.
 
Leves: Pacalleves
Hozzávalók: Pacal, só, fűszerek, rizs, liszt, olaj, tejföl, pirospaprika, ecet, tárkony
Recept:
A pacalt csíkokra vágva feltesszük főni sós hideg vízben. Rántást készítünk a lisztből és az olajból, megszórjuk pirospaprikával és a pacal levével hígitjuk .Ezután tejfölt,tárkonyt és egy kis ecetet teszünk  bele.

 

 

Főétel: Báránypörkölt juhtúrós puliszkával
Hozzávalók: Báránycomb, vöröshagyma, friss rozmaring, só, pirospaprika
Recept:
A vöröshagymát felkockázzuk, üvegesre pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával. Rátesszük a bárányhús és lepirítjuk. Ezután ha levet eresztett pároljuk, majd újra lepirítjuk és újra pároljuk.
Köret: Juhtúrós puliszka
Hozzávalók: Puliszka, juhtúró, sajt, szalonna, vaj
Recept: A szalonnát bevagdossuk és megpirítjuk úgy, hogy szépen szétnyíljon. A puliszkát megfőzzük, Kivajazott tálba öntjük a felét, rátesszük a juhtúrót, ismét puliszkát öntünk rá, majd megint juhtúrót. A tetejére sajtot reszelünk és a megsütött szalonnákkal díszítjük. Visszatesszük a sütőbe 20 percre.

Savanyúság: Sült paprika
>Hozzávalók: TV paprika, petrezselyem, fokhagyma
Recept:
A paprikát vaslapon megsütjük, a megfeketedett héját lekaparjuk. Óvatosan ,hogy egybe maradjon a paprika. Friss petrezselymet összevágunk,fokhagymát adunk hozzá, olajjal ecettel összekeverjük és hűtőszekrénybe tesszük.
  
Desszert: Borkocsonya
Hozzávalók: Tokaji aszú, zselatin, szegfűszeg, fahéj, diákcsemege
Recept:
Hideg vízben feloldjuk a zselatint, beleöntjük a bort, hozzáadjuk a szegfűszeget és a fahéjat. Összeforraljuk, majd tálakba töltjük, beleszórjuk a diákcsemegét és hűtőbe tesszük.

Forrás:tv2.hu

3 komment

Címkék: receptek koós jános hal a tortán padlizsánkrém pacalleves báránypörkölt juhtúrós puliszkával sült paprika borkocsonya

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr83472752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kobak szaurusz 2008.05.17. 16:50:12

János bácsi!Maga olyan messze van a Mágától,mint Makó Jeruzsálemtől.Amúgy meg már hol van a kislány a zongoránál,Ő is megöregedett,mint maga.Különben meg a korosztályában sem ért el túl sokat.

Reve 2008.06.03. 13:07:06

Koos János el van esve magától, pedig csak egy részeges bunkó - szánalmas alak. Minden műsor végén alig tudott pontozni annyira részeg volt. Mága Zoltánnal tiszteletlenül és bunkón viselkedett. Sebaj, ezzel jól lejáratta magát a barom... Remélem örökké eltűnik a képernyőről és nem kell tőle hányni.

Marika 2008.06.26. 16:34:55

Nagyon el van tévedve, vagy már olyan rég él magyar honban, hogy nem tudja,hogy a pacalleves nem igazi székely menű, és a báránypörköltet nem juhturós puliszkával eszik Erdélyben.Külömben meg nagyon lejáratta magát,nem műsorban való volt a viselkedése.
süti beállítások módosítása