Reginánál nem csak a körítés volt tökéletes,
hanem a finomságok is, amelyek az asztalra kerültek.
Íme a receptjei:
Leves: tejszínes kukoricaleves
Hozzávalók: hagyma, kukoricakonzerv, vegeta, pirospaprika, tejszín, sajt
Recept: Feldarabolt hagymát olajban pároljuk, hozzáadjuk a kukoricát, vegetával és pirospaprikával ízesítjük. Vízzel felöntjük, összefőzzük, tejszínt adunk hozzá és kézi habverővel átkeverjük, hogy ne legyen csomós. Reszelt sajttal tálaljuk.
Főétel: zöldséges, illetve kolbászos – szalonnás rakott krumpli
Hozzávalók: tojás, krumpli, zsemlemorzsa, szalonna, kolbász, tejföl, sajt, cukkini, paprika, vaj.
Receptek:
Vega: edényt kivajazzuk, zsemlemorzsával beszórjuk, vékony szeletekre vágott krumplit, cukkinit, paprikát rétegezünk, tetejére tejfölt kenünk és reszelt sajtot szórunk. 20 percig alufólia alatt sütjük, utána rápirítjuk a sajtot.
Kolbászos: kivajazzuk a tepsit, zsemlemorzsával beszórjuk, vékonyra szeletelt krumplit, szalonnát, kolbászt, tojást rétegezünk, a tetejére tejfölt kenünk és reszelt sajttal megszórjuk. Alufólia alatt kb 20 percig sütjük, majd rápirítjuk a sajtot.
Desszert: cseresznyés rétes, pirított dió
Hozzávalók: réteslap, tejföl, zsemlemorzsa, meggy, cukor, fahéj, dió.
Recept: A réteslapot tejföllel bekenjük, zsemlemorzsával behintjük. Az előre becukrozott meggyet kifacsarjuk és a réteslapra tesszük, porcukrozzuk és fahéjazzuk. A diót összetörjük, olajon pirítjuk és ezt is a réteslapra tesszük. A tésztát feltekerjük, a két végét összenyomjuk és arany barnára sütjük.
forrás: tv2.hu
Utolsó kommentek