A sármos színész nem mindennapi finomságokkal lepte meg vacsoravendégeit, kövesse példáját és készítse el Feri receptjeit:
Leves: francia hagymaleves
Hozzávalók: vaj, hagyma, só, bors, szerecsendió, gomba, fehérbor, sajt, bagett
Recept: vajon a hagymát üvegesre sütjük, gombát adunk hozzá, húslevessel felöntjük, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük. Kevés fehérbort öntünk hozzá, majd robotgéppel összepasszírozzuk. Tálalásnál minden tányér levesre pirított bagett szeletet teszünk és sajtot olvasztunk rá.
Főétel: Szarvas vadasan
Hozzávalók: szarvas, olaj, fehér és sárgarépa, hagyma, babérlevél, tejföl, tejszín, mustár, citromlé, zsemle, tojás, tej, só, bors, liszt, petrezselyem
Recept: A szarvast előre bepácoljuk és két napig állni hagyjuk. Olajban kisütjük a húst, hozzáadjuk a felkarikázott sárga és fehérrépát, valamint 2 fej hagymát egészben. Felforraljuk, babérlevelet teszünk bele és alaplángon fedő alatt pároljuk. A húst és a babérlevelet kivesszük, a többit tejföllel, kevés mustárral és citromlével krémesre turmixoljuk. A zsemlegombóchoz a zsemlét felkockázzuk, kevés olajban megpirítjuk, 2 tojást adunk hozzá, tejjel elkeverjük, sózzuk, borsozzuk és liszttel formára gyúrjuk (tetszés szerint petrezselymet is adunk hozzá) és forrásban lévő vízben kifőzzük.
Desszert: tiramisu
Hozzávalók: tojás, só, porcukor, rum, mascarpone, babapiskóta, tejeskávé, kakaópor
Elkészítés: a tojásfehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük, 1 ek porcukrot adunk hozzá. A tojássárgáját 1 ek porcukorral felverjük, rummal ízesítjük, mascarponét adunk hozzá és a tojáshabot óvatosan beleforgatjuk. A babapiskótát rumos tejeskávéba mártjuk és egy mélyebb tálba sorba lerakjuk, a krémmel bekenjük, kakaóporral megszórjuk és ezt rétegezzük amíg elfogynak az alapanyagok.
Forrás: tv2.hu
Utolsó kommentek