Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Hujber Feri receptjei

2008.03.10. 19:10 welltina

A sármos színész nem mindennapi finomságokkal lepte meg vacsoravendégeit, kövesse példáját és készítse el Feri receptjeit:

 

 

Leves: francia hagymaleves
Hozzávalók: vaj, hagyma, só, bors, szerecsendió, gomba, fehérbor, sajt, bagett
Recept: vajon a hagymát üvegesre sütjük, gombát adunk hozzá, húslevessel felöntjük, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük. Kevés fehérbort öntünk hozzá, majd robotgéppel összepasszírozzuk. Tálalásnál minden tányér levesre pirított bagett szeletet teszünk és sajtot olvasztunk rá.

 

Főétel: Szarvas vadasan
Hozzávalók: szarvas, olaj, fehér és sárgarépa, hagyma, babérlevél, tejföl, tejszín, mustár, citromlé, zsemle, tojás, tej, só, bors, liszt, petrezselyem
Recept: A szarvast előre bepácoljuk és két napig állni hagyjuk. Olajban kisütjük a húst, hozzáadjuk a felkarikázott sárga és fehérrépát, valamint 2 fej hagymát egészben. Felforraljuk, babérlevelet teszünk bele és alaplángon fedő alatt pároljuk. A húst és a babérlevelet kivesszük, a többit tejföllel, kevés mustárral és citromlével krémesre turmixoljuk.  A zsemlegombóchoz a zsemlét felkockázzuk, kevés olajban megpirítjuk, 2 tojást adunk hozzá, tejjel elkeverjük, sózzuk, borsozzuk és liszttel formára gyúrjuk (tetszés szerint petrezselymet is adunk hozzá) és forrásban lévő vízben kifőzzük.

Desszert: tiramisu
Hozzávalók: tojás, só, porcukor, rum, mascarpone, babapiskóta, tejeskávé, kakaópor
Elkészítés: a tojásfehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verjük, 1 ek porcukrot adunk hozzá. A tojássárgáját 1 ek porcukorral felverjük, rummal ízesítjük, mascarponét adunk hozzá és a tojáshabot óvatosan beleforgatjuk. A babapiskótát rumos tejeskávéba mártjuk és egy mélyebb tálba sorba lerakjuk, a krémmel bekenjük, kakaóporral megszórjuk és ezt rétegezzük amíg elfogynak az alapanyagok.

Forrás: tv2.hu

Szólj hozzá!

Címkék: receptek tiramisu hujber ferenc hal a tortán francia hagymaleves szarvas vadasan

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr2374690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása