Gesztesi Károly igencsak "testes" menüvel szolgált vendégeinek. Csupán parasztreggelijében a disznósajttól a kolbászig minden asztalra került.
Receptjei:
Előétel: „Parasztreggeli” (szalonna, disznósajt, kolbász, sonka, bagett, lilahagyma, újhagyma, paprika); a hölgyek kedvéért eper
Főétel: sült kacsacomb káposztástésztával
Hozzávalók: 4-5 kacsacomb, 2-3 alma, 2 fej fokhagyma, só, bors, tészta, 1 fej káposzta
Recept: Kacsacombokat befűszerezzük, bevagdossuk, fokhagymával betűzdeljük. Tepsibe helyezzük, még egy kis fűszert szórunk rá, almadarabokat teszünk közé és 1,5-2 órát alufólia alatt sütjük. Ezalatt a káposztát csíkokra vágjuk, megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk. Kifőzzük a tésztát, összekeverjük a káposztával. Amikor a kacsa megsült, kivesszük a tepsiből, a tepsiben lévő kacsazsírban átforgatjuk a tésztát. Tálaláshoz a tésztára helyezzük a kacsacombokat.
Forrás: tv2.hu
Utolsó kommentek