Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Mary Zsuzsi receptjei

2008.06.05. 05:19 welltina

Mary Zsuzsi mindent bevetett, hogy elkápráztassa vendégeit és a nézőket a főzőshowban. Miközben a krumpli alatt forrt a víz, ő táncolt lejtett a konyhában, a vacsora asztalnál pedig - hűen önmagához - dalra fakadt. Az est végén 17 ponttal jutalmazták társai tüsténkedését.

Íme a receptjei:

Leves: Galambleves

Hozzávalók: Galambhús, sárgarépa, zeller, petrezselyemgyökér, olíva olaj, citrom leve, tojás sárgája
Recept: A galambhúst olíva olajon megdinszteljük, enyhén sózva. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldséget, kicsi borsot és újra megsózzuk. Tovább dinszteljük, majd adunk hozzá egy kevés vizet és pároljuk. Amikor még épp nem főtt szét, kivesszük a húsokat, lecsontozzuk, apróra vágjuk, visszatesszük a levesbe és összefőzzük. Amikor a hús és a zöldségek megpuhultak, félrehúzzuk a tűzről és tojás sárgáját teszünk bele, és belefacsarunk citrom levét.

 

 

 

Főétel: Rakott burgonya

Hozzávalók: Burgonya,tojás, kolbász,só

Recept: A burgonyát és a tojást  feltesszük főni. A burgonyának csak félig kell megfőnie. A kolbászt karikára szeljük. Ha megfőtt a burgonya és a tojás, azokat is karikára szeljük, Megolajozunk egy tepsit, alulra a burgonyát, rá a kolbászkarikákat, rá a tojáskarikákat. Előmelegített sütőben megsütjük.

Desszert: Tejberizs

Hozzávalók: Rizs, tej, vaníliarúd, só, citrom
Recept: A rizst megmossuk, bő tejben feltesszük főni. Ha fő el róla a tej,utántöltjük. A vanília rudat kettévágjuk és az egyik felének kikaparjuk a belsejét, a másikat csak úgy beletesszük a tejes rizsbe. Citrom héját reszelünk bele és lassú tűzön főzzük.

Forrás: tv2.hu

Szólj hozzá!

Címkék: receptek mary zsuzsi tejberizs hal a tortán galambleves rakott burgonya

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr54504092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása