Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Milo receptjei

2008.04.25. 17:38 welltina

Milo éltében először készített el egy teljes menüt. A szerb hagyományok szerint bográcsban főtt egytálételt készített vendégeinek.

 

Íme Milo receptjei:

Előétel: Tukma
Hozzávalók: túró, kapor, erőspaprika, petrezselyem, fokhagyma, kenyér
Recept:
A túrót, kaprot, erőspaprikát, petrezselymet és fokhagymát összedolgozzuk, pirítossal tálaljuk

Főétel: Bosnyák tál, sült libaszárny
Hozzávalók: libaszárny, szárnyas fűszerkeverék, fokhagymapor, fehérbor, bárányhús, olaj, hagyma, paprika, fehérrépa, sárgarépa, krumpli, paradicsom, ételízesítő, pirospaprika, borókabogyó, fokhagyma, fehérbor
Recept:
A libaszárnyat tepsibe tesszük, szárnyas fűszerkeverékkel szórjuk, valamint fokhagymaporral, fehérborral locsoljuk és fólia alatt sütjük. Cserépedény aljára csontosabb, zsírosabb bárányhúst teszünk, olajat öntünk rá és felkockázott húst, felkarikázott hagymát, paprikát, fehérrépát, sárgarépát, krumplit, paradicsomot, ételízesítőt, pirospaprikát rétegezünk, tetejére borókabogyót és fokhagymát teszünk, fehérbort öntünk hozzá és tűzön főzzük.

Desszert: Baklava
Hozzávalók: olaj, réteslap, dió, mazsola, cukor, vaníliás cukor, reszelt citromhéj, citrom
Recept:
tepsit olajjal kikenni, réteslapot teszünk bele, ezt is olajjal kenjük, diót, mazsolát szórunk rá, ismét réteslap, ezt így rétegezzük (kb 30 réteg), a legfelső réteslapot nem kenjük olajjal, bevagdossuk a rétegezett tésztát, sütőben 20-30 percig sütjük. Vízbe cukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, citromkarikát teszünk, ezt addig főzzük amíg a cukor felolvad benne, majd amikor a sütőből kivettük a tésztát ezzel a cukros vízzel locsoljuk és lehűtjük.

Forrás: tv2.hu

2 komment

Címkék: receptek milo hal a tortán tukma bosnyák tál sült libaszárny baklava

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr55441620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tóth Lajosné 2008.04.25. 18:08:57

Szeretném megkapni Milótól, hogyan készítette a túrót , nagyon ügyes szeretnék én is készíteni.
Előre is köszönöm Tisztelettel
Julika

Ariella 2008.05.10. 23:44:20

Elöször is szeretném tudatni a Milonál jelenlévőkkel, hogy az asztalt azért nem szedik le a szerbek, mert ez a vendégségi szokás. A vendég amig ott tartózkodik kedvére eszegethet amiből csak akar. Ők így fejezik ki gondoskodó vendégfogadásukat ami azt is jelenti szívből örül a vendégeknek és azt szeretné, hogy mindenki elégedetten és jólakottan távozon tőle.
Másodszor a második fogás eredeti neve: Bosanski lonac ami leforditva: Bosnyák fazék.
Harmadszor a Baklavába eredetileg nincs mazsola persze nem rontja el, és tíz sor rétestészta dióval bőven elég, azzal, hogy az aljára és a tetejére 2 lap megy. A dió pedig fele legyen vagdalt fele darált. A teteje, hogy ne perdüljön fel lekenjük tejfölel és még nyersen kockára vágjuk majd minden kockát még átlósan, hogy háromszög alakú legyen és ha kisült akkor öntjük le a sziruppal amibe kevesebb cukrot teszünk és mézet is bőven.Egy éjszakát áljon. Édes, de finom!
süti beállítások módosítása