Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Regina receptjei

2008.03.19. 13:41 welltina

Reginánál nem csak a körítés volt tökéletes,
hanem a finomságok is, amelyek az asztalra kerültek.

 

 

Íme a receptjei:

Leves: tejszínes kukoricaleves

Hozzávalók: hagyma, kukoricakonzerv, vegeta, pirospaprika, tejszín, sajt

Recept: Feldarabolt hagymát olajban pároljuk, hozzáadjuk a kukoricát, vegetával és pirospaprikával ízesítjük. Vízzel felöntjük, összefőzzük, tejszínt adunk hozzá és kézi habverővel átkeverjük, hogy ne legyen csomós. Reszelt sajttal tálaljuk.

 

 

Főétel: zöldséges, illetve kolbászos – szalonnás rakott krumpli

Hozzávalók: tojás, krumpli, zsemlemorzsa, szalonna, kolbász, tejföl, sajt, cukkini, paprika, vaj.

Receptek:
Vega: edényt kivajazzuk, zsemlemorzsával beszórjuk, vékony szeletekre vágott krumplit, cukkinit, paprikát rétegezünk, tetejére tejfölt kenünk és reszelt sajtot szórunk. 20 percig alufólia alatt sütjük, utána rápirítjuk a sajtot.
Kolbászos: kivajazzuk a tepsit, zsemlemorzsával beszórjuk, vékonyra szeletelt krumplit, szalonnát, kolbászt, tojást rétegezünk, a tetejére tejfölt kenünk és reszelt sajttal megszórjuk. Alufólia alatt kb 20 percig sütjük, majd rápirítjuk a sajtot.

Desszert: cseresznyés rétes, pirított dió 

Hozzávalók: réteslap, tejföl, zsemlemorzsa, meggy, cukor, fahéj, dió.

Recept: A réteslapot tejföllel bekenjük, zsemlemorzsával behintjük. Az előre becukrozott meggyet kifacsarjuk és a réteslapra tesszük, porcukrozzuk és fahéjazzuk. A diót összetörjük, olajon pirítjuk és ezt is a réteslapra tesszük. A tésztát feltekerjük, a két végét összenyomjuk és arany barnára sütjük.

forrás: tv2.hu

 

4 komment

Címkék: receptek hal a tortán cseresznyés rétes pirított dióval zöldséges rakottkrumpli kolbászos szalonnás rakottkrumpli kukoricaleves

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr45387440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyuszika 2008.03.27. 16:00:39

A levesbe miből mennyit kell tenni? A rétes hány lapból készült és mindegyiket megkente tejföllel?

welltina 2008.03.27. 18:30:01

A levesbe kukoricát 3-4 dobozt emlitett Regina, a többi ízlés szerint.
A rétest, úgy láttam elég vastag volt a tészta, gondolom, ami egy csomagban volt az, egy rétes lett, és az összegöngyölt rétes tetejét kente meg tejföllel (sütés előtt)

Vica 2008.07.16. 11:24:43

Már nem azért, de ez nem réteslapból készült, hanem leveles tésztából.
A réteslapokat (hajszálvékonyak!!) egyenként kell olaj és tejföl keverékével megkenni (50-50 %) erre a töltelék és a tetejét is megsütni.
Én 3-4 réteslapot használok egy rúdhoz.
A levelestészta vastagabb jóval és abból 1 rúd lesz.
A réteslapokból 12-18 db van egy csomagban.

szandra 2008.07.27. 21:35:22

sziasztok sztem tök jó aza tányér hogy hívják lécci mondjátok meg előre is köszönöm