Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Hargitai Bea receptjei

2008.03.10. 19:02 welltina

Hargitai Bea igazi vacsora-különlegességgel szolgált a különleges vacsoravendégeknek.

 

 

Receptjei: 

Előétel: Rukkola saláta, szárított paradicsommal, parmezánnal és pármai sonkával

Hozzávalók: rukkola, madársaláta, szárított paradicsom, koktélparadicsom, pármai sonka, balzsamecet, parmezán sajt

Recept: A rukkolát, madársalátát balzsamecettel meglocsoljuk, koktélparadicsommal és szárított paradicsommal összekeverjük (ennek a levét is ráöntjük). Tálaláskor pármai sonkát és parmezánforgácsot teszünk rá.

 

 

Főétel: Libacomb libamájjal, aszalt szilvás párolt káposztával és hagymás krumplival

Hozzávalók: krumpli, fokhagyma, 2 paprika, 1 fej lilakáposzta, aszalt szilva, alma, vörösbor, libazsír, hagyma, 2-3 paradicsom, 6 libacomb, libamáj, babérlevél, sáfrány, borókabogyó, bors, ételízesítő

Recept: A tepsibe teszünk 4 ek libazsírt, 2-3 fej felkarikázott hagymát, feldarabolt paprikát és paradicsomot, erre ráhelyezzük a libacombokat és alufóliával lefedve 40-50 percig sütjük. A libamájat babérlevéllel, sáfránnyal, fokhagymával, borssal, borókabogyóval, ételízesítővel kb. 2 órán keresztül lassú tűzön libazsírban főzzük.
A krumplit megpucoljuk, feldaraboljuk, sós vízben megfőzzük és dinsztelt hagymával összetörjük. Lábasban 1 fej hagymát olajon megdinsztelünk, hozzáadjuk a reszelt lilakáposztát, pároljuk, amikor egy kicsit összeesett aszalt szilvát, almát és kb 1 dl vörösbort adunk hozzá és készre pároljuk.

Desszert: Mascarpone mus (epres, mákos, csoki likőrös)

Hozzávalók: 1 kg mascarpone, 4 dl tejszín, 1-2 ek porcukor, eperlekvár, kávés csokoládé likőr, mák, a díszítéshez kivi, eper, narancs, banán

Recept: A mascarponét a porcukorral és a tejszínnel krémesre keverjük. Három részre osztjuk, az egyikhez 2-3 ek mákot, a másikhoz 2-3 ek lekvárt, a harmadikhoz másfél kupica csoki likőrt keverünk. Tálalásnál feldarabolt gyümölcsökkel díszítjük.

Forrás: tv2.hu

Szólj hozzá!

Címkék: receptek hargitai bea hal a tortán rukkola saláta libacomb libamájjal aszaltszilvás pároltkáposztával hagymás krumpli mascarpone mus

A bejegyzés trackback címe:

https://halatortan.blog.hu/api/trackback/id/tr31374679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása