Hal a tortán

Sztárok vetélkednek a tv2 főzős valóság-showjában

Utolsó kommentek

Kereső

Egyedi keresés

Első elődöntő - Kozso menüje

2008.12.13. 18:01 welltina

 

Kozso vacsorájára, aki régi nagy slágeréhez illően igazi szomorú szamurájként látta vendégül Rubint Rékát, Bódi Sylvit, Ganxsta Zolee-t és Bangó Margitot. Hiába járt azonban sok örömmel a készülődés, ebbe az örömbe egy kis üröm is vegyült, Margit ugyanis az előző napi japán est miatt röviden vendégeskedett az énekesnél. Megérkezett, kiosztotta a társaságot, végül távozott, így Kozso bármennyire is szerette volna vendégül látni a világhírű énekesnőt, Margit nélkül maradt.

"Napokig készültem erre az estére és borzasztóan elkeserített, hogy Margit nem volt ott.
Mongol vacsorát készítettem, annyira felkészültem, hogy már jobban ismerem a mongol konyhát, mint maguk a mongolok. Még a köszöntést is megtanultam" – mesélte a nemrégiben Botswana-t is megjárt nagyutazó.
Koszo kecskét és muflont készített, Sylvinek külön tofuval készült, sőt egy vadiúj borókafából készült evőeszköz készletet is beszerzett.
 

 

 

Menü:

 

Előétel: "komisz" leves

 

 

 

 

Főétel:

Dzsingiszkán kecskéje,

muflon, különleges pácolással

 

 

 

 

sajt,

tofusajt Sylvinek

 

 

 

 

 

Desszert: A jurta csemegéje, joghurtos, gyümölcsös süti

 

 

 

 

 

Forrás: tv2.hu

 

Szólj hozzá!

Címkék: receptek hal a tortán kozso

Első elődöntő - Kozso a vendéglátó

2008.12.13. 16:44 welltina

Keserédes mongol est Kozsoval
Az elmúlt napok feszültségei rányomták a bélyegét Kozso vacsorájára, Bangó Margit épp csak annyi időt töltött ott, míg kiosztotta a társaságot

Kozso annak ellenére is megemlékezett Margitról, hogy nem volt jelen az énekesnő. Utánanézett ugyanis, hogy a mongolok desszertet csak annak adnak, akit szeretnek.

"Bár Margit otthagyott minket, én szerettem volna jelezni, hogy szeretem őt, így a kamerán keresztül neki is küldtem a különleges desszertből. Egy igazi baráti, szeretetteljes estét akartam, de sajnos nem úgy sült el, ahogy számítottam rá" – mesélte könnybe lábadt szemmel a mágus, aki valóban igazi mongol hangulatot teremtett vendégeinek.  

 

Az ismert földi életformák legnagyobb szeretetkoncentrációjának tulajdonosa, Kozsó is a tûzhely mellé állt. Az õ estéjén azonban olyan váratlan fordulat történt, amire még a Hal a tortán készítõi sem számítottak: Bangó Margit ahelyett, hogy helyet foglalt volna az asztalnál, alaposan kiosztotta a társaságot.

 

 

Kozsó kunkori fûzõs cipõben fogadta a vendégeket. Talpig mongol ruházatban fogadta vendégeit az est házigazdája, Ganxsta Zolee aprócska megjegyzését, miszerint az íja fordítva van felhúrozva, elengedte füle mellett és inkább arról érdeklõdött, Bangó Margit miért nem tartott a csapattal? Akkor még senki nem sejtette, hogy nem is olyan messze már ketyeg a Bangó-bomba

 

 

Bangó Margit kifakadt, Réka kiborult. Bangó Margit alaposan beolvasott Rubint Rékának, Bódy Szilvinek és Kozsónak. Ha kíváncsi arra, mi okozta felháborodását, mit lépett erre a két szépség és milyen értékelést kapott Kozsó a vacsorájára

 

 

Forrás: tv2.hu

 

3 komment

Címkék: videó hal a tortán kozso

Első elődöntő - Bangó Margit menüje

2008.12.12. 16:29 welltina


Bangó Margit már harmadszor szerepel a Hal a tortán adásaiban, így mindenki tudja róla, hogy szívvel-lélekkel és nagy tapasztalattal főz.

„Ha magyaros ételeket kell készítenem, azt a kisujjamból kirázom. A japán menüvel ugyan kissé nehezebb feladatom volt, de azért boldogultam. Japánban már háromszor töltöttem el több hónapot, és jártam Thaiföldön, Indiában is, ismerem az ízeiket. De azért egy japán étterembe is ellátogattam, hogy tippeket kérjek.”

Miután az énekesnő minden szükséges kelléket és fűszert beszerzett, családjával együtt gondosan tekerték a szusit, panírozták a rákot, főzték a levest. „Még arra is ügyeltem, hogy Sylvinek – mivel vegetáriánus – külön edényben, külön vágódeszkán készítsem a fogásait, hogy ne is érintkezzenek hússal. Ha pedig valakinek nem ízlene a rák, még egy fűszeres oldalast is sütöttem.”

 

 

Menü:

 

Előétel:

mizo leves

 

 

 

 

 

Sushi


Hozzávalók az alaprizshez:
1 pohár sushi rizs (japán rövidszemű rizs), 1 dl rizsecet, 3 evőkanál cukor, só
A töltelékhez:
1 csomag tengeri algapapír (nori - ázsiai boltokban kapható), 1 avokadó, színes kaliforniai paprika


Elkészítése:
A rizst többször mossuk meg hideg vízben, csepegtessük le, tegyük egy lábasba. Annyi vizet öntsünk rá, hogy ellepje, majd lassú lángon állandó kevergetés mellett főzzük. Ízesítsük sóval. Ha a főzőlevét elfőtte, pótoljuk kevéske vízzel. Addig főzzük, míg a rizsszemek puhák nem lesznek. A rizsecetet tegyük kis lábasba, adjuk hozzá a cukrot, majd forraljuk fel. Óvatosan keverjük a megfőtt és még forró rizshez. Hagyjuk állni addig, míg langyosra nem hűl. Az avokadót vágjuk kétfelé, a magját vegyük ki, hámozzuk meg, ujjnyi csíkokra vágjuk fel. Ugyanúgy a színes paprikákat is.

  

Főétel:

 

Kacsasült


Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa, 50 g sütőmargarin, 200 g sárgarépa, 1 nagy fej hagyma, 100 g zeller, 1 gerezd fokhagyma, 8 ananászkarika, 1/2 dl konyak, 2 dl száraz fehérbor, 30 g kristálycukor, 1 evőkanál borecet, só, bors, rozmaring, kakukkfű
 

Elkészítése: A kacsát kívül-belül besózzuk, belsejét bedörzsöljük borssal és a szárított füvekkel, beletesszük a rozmaringot. Tűzálló tálba fektetjük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal, mellé tesszük az apróra vágott sárgarépát, hagymát, zellert, a fokhagymát, aláöntjük a bort, lefedjük, és elõmelegített sütõben, közepes tűznél (180 C) puhára pároljuk, majd fedõ nélkül, erõs tűzön pirosra sütjük - sütés közben saját levével locsolgatjuk. Az ananászt meglocsoljuk konyakkal, és lefedjük.
Egy kisebb lábaskában a cukrot aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk az ecetet, 1 dl ananászlét, a pecsenyelét, és erõs tűzön mézsűrűre - felére - forraljuk. A kacsát körberakjuk a megrészegített ananászkarikákkal, megkenjük egy kevés mártással. A többit kis csészékben forrón kínáljuk. Tejszínes burgonyapüré javasolt mellé.

 

Tatárbifsztek


Hozzávalók: 40 dkg érlelt bélszín, 4 tojássárgája, só, törött fekete bors, őrölt köménymag, nagyon finomra metélt lilahagyma, zöldpetrezselyem, csemege uborka, apróra vagdalt, levétől leszűrt kapribogyó, mustár, szardellapaszta, ketchup, Worchester mártás, vaj.


Elkészítése: A bélszínt megdaráljuk, majd négy kis pogácsát formálunk belőle. 1-1 húspogácsát 1-1 üvegtál közepére teszünk. Mélyedést vájunk bele, és beletesszük a tojássárgáját. Köré szórjuk kis kupacokban a fűszereket, hogy ki-ki saját ízlésének megfelelően keverhesse össze. Frissen pirított kenyérszeleteket kínálunk mellé.

 

tempura zöldsalátával

rántottzöldségek Sylvinek

 

 

 

 

Desszert:

gyümölcsök nyárson fagylalttal

 

 

 

 

 

Forrás: tv2.hu

 

1 komment

Címkék: receptek sushi tatárbifsztek hal a tortán bangó margit kacsasült

süti beállítások módosítása